Optimalisatietips voor Performance Max voor winkeldoelen

Performance Max gebruikt AI van Google om u te helpen het aantal conversies en de waarde te verhogen met biedingen, targeting, advertentiemateriaal en attributie. Dit werkt voor uiteenlopende marketingdoelen en mediakanalen. Daarom raden we u aan de volgende best practices voor het instellen van Performance Max-campagnes voor winkeldoelen te gebruiken, zodat u succes en optimale resultaten behaalt.

In dit artikel vindt u praktische tips voor Performance Max-campagnes voor winkeldoelen.

Bekijk voor meer praktische tips het volgende:

Campagne instellen

• Campagneduur: Minimaal 30 dagen aanbevolen. U kunt kortere campagnes uitvoeren voor seizoensgebonden gebeurtenissen zoals Terug naar school, Black Friday of Moederdag.
  • Winkelbezoeken: De campagne moet worden ingesteld binnen een account dat al actief is en in aanmerking komt voor winkelbezoeken (ongeacht het Google-kanaal).
  • Lokale acties: Adverteerders die niet in aanmerking komen voor winkelbezoeken, kunnen optimaliseren voor lokale acties, waaronder contacten en klikken op routes.
  • Winkelverkopen: De campagne moet worden ingesteld binnen een account dat al op de toelatingslijst voor verbeteringen in winkelverkoop staat en dat actief is en in aanmerking komt voor winkelbezoeken en winkelverkoop op alle geschikte kanalen.
  • Aantal bedrijfslocaties per account: We raden aan dat u minimaal 10 bedrijfslocaties heeft in campagnes met winkelbezoeken of winkelverkopen. Voor campagnes met lokale acties raden we u aan minimaal 5 bedrijfslocaties te hebben.
  • Conversiewaarden: Stel conversiewaarden in voor elk doel dat op uw campagnes wordt toegepast (bijvoorbeeld winkelbezoeken = € 25 en gesprekken = € 10).

Account-ID of campagne-instellingen

De vereisten en aanbevelingen zijn op accountniveau. Indien nodig kunt u meerdere campagnes maken, zolang u voldoet aan de accountvereisten.

Voorbeeld: U kunt 5 afzonderlijke Performance Max-campagnes maken met winkelbezoeken, die elk een budget van € 200 per dag toegewezen krijgen, met 2 winkels per campagne en een campagneduur van 30 dagen.

Rapportage

• Acties: Bezoeken en lokale acties worden gerapporteerd per afzonderlijke winkellocatie. Uw klanten krijgen de prestatie-inzichten per winkel te zien.
  • Rapportage over winkelverkopen: Rapportage over winkelverkopen is momenteel alleen beschikbaar op campagneniveau.
  • Succes van campagnes meten: Als u het succes van de campagne evalueert, moet u deze vergelijken met andere prestatiegerichte campagnes met dezelfde conversieactie. Als er een concurrerende benchmark vereist is, kunt u de campagne vergelijken met andere offline media (bijvoorbeeld gedrukte media, radio, flyers en tv) met offline doelen.
  • Tijd voor evaluatie van prestaties: Wacht 1 tot 2 hele conversiecycli voordat u alle prestaties van een campagne beoordeelt en de doelen aanpast zodat gebruikers langere offline conversiecycli kunnen gebruiken en ze worden getoond in uw offline rapporten.