Om merkevareinnstillinger for søke- og Performance Max-kampanjer

I søke- og Performance Max-kampanjer kan du bruke merkevareinnstillinger til å lede merkevarerelevant trafikk ut fra annonseringsbehovene du har.

• I søkekampanjer avgrenser merkevarebegrensningene annonsene til å bli vist bare etter søk relatert til bestemte merkevarer.
  • I Performance Max får du bedre kontroll om du ekskluderer merkevarer, slik at annonsene i kampanjene dine ikke blir vist etter merkevaresøk du vil unngå i søke- og Shopping-beholdning.

Hensikten med disse merkevareinnstillingene er du skal få dekket behov knyttet til merkevarerelevant trafikk, men vi anbefaler at du bare bruker dem i kampanjer der du virkelig trenger dem for å ikke legge bånd på mulighetene for konverteringer. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for søkeannonser og Performance Max.

Merkevarer vs. søkeord:
Merkevarer er organisasjoner eller varemerkebeskyttede varer og tjenester med et eget varemerke, en egen logo eller et eget nettsted. Søkeord er ord eller fraser som potensielle kunder bruker for å finne produktene og tjenestene dine.
En av fordelene med å bruke merkevarelister i stedet for søkeord er at du slipper å skrive inn varianter, versjoner og feilstavinger på ulike språk.

Slik fungerer merkevareinnstillinger

Med merkevareinnstillinger kan annonsene dine bli vist med merkevarer du har tilknytning til, og du kan forhindre at annonsene blir vist med merkevarer du kanskje ikke ønsker å bli forbundet med. Gjennomgå alternativene nedenfor ut fra hvordan du vil konfigurere merkevareinnstillingene dine.

Administrer merkevarelister

Merkevarelister kan opprettes på kontonivå og brukes i enkeltkampanjer. Finn ut mer om hvordan du administrerer merkevarelister.

Administrer merkevarer i merkevarelister

Hvis du vil legge til en merkevare som mangler i merkevarebiblioteket for Google Ads, kan du be om at merkevaren blir lagt til i merkevarelisten din. Finn ut mer om hvordan du administrerer merkevarer i merkevarelister.

Bruk merkevarebegrensninger i søkekampanjer

For søkekampanjer kan du begrense kampanjetrafikken til søk som inneholder bestemte merkevarer. Finn ut mer om hvordan du bruker merkevarebegrensninger i søkekampanjer.

Ekskluder merkevarer fra Performance Max-kampanjer

I Performance Max-kampanjer kan du forhindre at annonsene dine blir vist med bestemte merkevarer i søke- og Shopping-beholdning. Finn ut hvordan du ekskluderer merkevarer i Performance Max-kampanjer.

Vanlige spørsmål om merkevareinnstillinger

Du kan bruke merkevareinnstillinger i søke- og Performance Max-kampanjer for å lede merkevarerelevant trafikk ut fra annonseringsbehovene du har. Når du skal konfigurere merkevarelister, begrensninger for søkekampanjer eller ekskluderinger for Performance Max-kampanjer, kan de vanlige spørsmålene og svarene nedenfor være nyttige.

Gjenkjennes merkevarer på ulike språk?

Ja. I merkevarelister brukes den nyeste versjonen av fleksibelt samsvar, slik at merkevaren registreres selv om navnet er skrevet på ulike språk, uten at du trenger å oppgi ulike stavemåter eller varianter av merkevaren. Merkevaren «YouTube» matches for eksempel med YouTube, 유튜브, ยูทูบ, یوتیوب, og יוטיוב siden brukerne henviser til denne merkevaren ved hjelp av alle disse alternativene. Dette gjelder også varianter som ikke er varemerkebeskyttet.

Hvordan defineres «merkevare»?

Vi definerer en merkevare som et produkt eller en tjeneste som oppfyller minst ett av disse kriteriene:
  • Logo
  • Varemerke
  • Domenenavn (selv om brukeren viderekobles til et overordnet nettsted)
  • Produktnavn som er fremtredende på emballasjen eller nettstedet
  • Bedriftsnavn som kan representere en merkevare for små og mellomstore bedrifter
Bare merkevarer som oppfyller disse kriteriene, blir lagt til i merkevarebiblioteket for Google Ads. For merkevarer som har flere versjoner av sitt eget navn eller har overordnede og underordnede merkevarenavn, for eksempel Google og YouTube, må du påse at hvert alternative merkevarenavn er tatt med i merkevarelisten.

Hva er en merkevarevariant?

En variant av en merkevare er en annen term enn det primære navnet på merkevaren som vanligvis benyttes av brukere for å omtale den samme merkevaren. Her er et eksempel: Betalte abonnementer på YouTube heter nå YouTube Premium, men navnet var tidligere YouTube Red, og noen brukere benytter kanskje fortsatt det tidligere navnet.

Omfatter én variant av en merkevare alle varianter av merkevaren?

Når flere varianter av en merkevare består av minst ett felles ord, for eksempel «Google» og «Google LLC», omfatter den enkleste varianten vanligvis alle variantene. «Google» omfatter for eksempel alle varianter av søk som inneholder «Google». Du trenger ikke å legge til de andre variantene i listen.
Når flere varianter av en merkevare ikke har felles ord, for eksempel «Google», «YouTube» og «Alphabet», må du imidlertid lage en liste som omfatter alle variantene. Hvis ikke omfatter det mer generelle merkevarenavnet ofte, men ikke alltid, all trafikk knyttet til alle merkevarenavnene.

Har merkevarenettadressen innvirkning på hvordan merkevarerelevant trafikk filtreres?

Nei. Nettadressen som vises, er bare ment for å skille mellom merkevarer som har lignende navn, når merkevarelister opprettes. Nettadressen skal lede til et nettsted med det samme merkevarebildet (logo, farge osv.), men det trenger ikke å være det geografisk identiske nettstedet.
Nettadresser endrer ikke hvordan merkevarerelevant trafikk filtreres, så det er ikke nødvendig å sende separate merkevareforespørsler for nettadresser for ulike geografiske steder. Eksempelvis er nettadressen til Google India www.google.co.in mens merkevaren for Google India er bare Google. Nettadressen www.google.com identifiserer den aktuelle merkevaren, så selv om Google ønsker å bruke merkevaren sin i India, kan merkevaren Google brukes i nettadressen www.google.com. Derfor er det ikke nødvendig å be om at den samme merkevaren blir lagt til i indeksen med flere nettadresser, og forespørsler om en annen nettadresse for en eksisterende merkevare blir avvist.

Koster det noe ekstra å bruke merkevareinnstillinger?

Det koster ikke noe ekstra å bruke merkevarelister i kampanjer. Men merkevareinnstillingene kan begrense kampanjenes rekkevidde og dermed føre til svakere resultater.

Hvorfor ble kampanjeresultatene dårligere etter at jeg begynte å bruke merkevareinnstillinger?

Merkevareinnstillinger fører til at trafikken begrenses. Søkekampanjer kan tidligere ha omfattet trafikk som ikke samsvarer med merkevarene i merkevarelisten din. For Performance Max-kampanjer blir merkevarerelevant trafikk ekskludert fra søke- og Shopping-beholdning.

Hvorfor ble kampanjeresultatene bedre etter at jeg begynte å bruke merkevareinnstillinger?

Hvis merkevaresøkeordene dine tidligere hadde eksakt samsvar eller frasesamsvar, må du slå på innstillingen for fleksibelt samsvar for å begynne å bruke merkevarebegrensninger i søkekampanjene dine. Hvis alle de samme merkevaresøkeordene ble gjort om til fleksibelt samsvar da du la dem til som merkevarebegrensninger, kan det ha gitt bedre resultater fordi du oppnådde større rekkevidde med fleksibelt samsvar.

Har kampanjer med dynamiske søkeannonser og søkeord støtte for merkevarebegrensninger?

Ja. Du må slå på kampanjeinnstillingen for fleksibelt samsvar i kampanjen for å bruke merkevarebegrensninger. Begrensningene gjelder for all trafikk i kampanjen. Innstillingen for fleksibelt samsvar endrer ikke DSA-trafikk på andre måter.
Merk: Det er ikke nødvendig å sende separate merkevareforespørsler for domenenavn der overordnede merkevarer har egne nettadresser for ulike geografiske steder. Domenenavnet for Adidas India er for eksempel www.adidas.co.in, men Adidas India er ikke en uavhengig merkevare. Adidas er den overordnede merkevaren og har domenenavnet www.adidas.com. Det er altså ikke nødvendig å legge inn begge disse merkevarene i merkevarelisten.

Linker til relatert innhold