Om brandindstillinger for Søgning og Performance Max

Brandindstillinger kan anvendes på søgekampagner og Performance Max-kampagner for at hjælpe med at dirigere brandtrafik baseret på dine annonceringsbehov.

• I forbindelse med søgekampagner er brandbegrænsninger med til at begrænse trafikken, så der kun vises annoncer ved søgeforespørgsler, der er relateret til de angivne brands.
  • I forbindelse med Performance Max giver brandekskluderinger ekstra kontrol, så dine kampagner ikke vises for de brandforespørgsler, du vil undgå for søge- og Shopping-beholdninger.

Formålet med brandindstillinger er at hjælpe dig med at opfylde dine behov vedrørende brandtrafik, men vi anbefaler, at du kun implementerer dem i de kampagner, der virkelig har brug for dem, for at undgå at begrænse dine konverteringsmuligheder. Få flere oplysninger om bedste praksis for søgeannoncer og Performance Max.

Brand ift. søgeord:
Brands er organisationer eller varer og tjenester, der er registreret som varemærke, med karakteristisk branding logo eller website. Søgeord er ord eller udtryk, som potentielle kunder bruger for at finde dine produkter og tjenester.
En fordel ved at bruge brandlister i stedet for søgeord er, at det ikke er nødvendigt at angive stavefejl, varianter eller versioner på forskellige sprog.

Sådan fungerer brandindstillinger

Brandindstillinger hjælper dine annoncer med at blive vist sammen med de brands, der er relevante for dig, og forhindrer dem i at blive vist for de brands, der muligvis ikke er relevante for dig. Gennemgå valgmulighederne nedenfor, alt efter hvordan du vil konfigurere dine brandindstillinger.

Administrer en brandliste

Brandlister kan oprettes på kontoniveau og anvendes på individuelle kampagner. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer en brandliste.

Administrer brands på din brandliste

Hvis du vil tilføje et brand, der ikke er med i Google Ads-samlingen med brands, kan du anmode om at få det føjet til din brandliste. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer brands på din brandliste.

Anvend brandbegrænsninger på søgekampagner

I forbindelse med søgekampagner kan du begrænse din kampagnes trafik til søgeforespørgsler, der indeholder bestemte brands. Få flere oplysninger om, hvordan du anvender brandbegrænsninger på søgekampagner.

Anvend brandekskluderinger på Performance Max-kampagner

I forbindelse med Performance Max-kampagner kan du forhindre, at dine annoncer vises for bestemte brands i beholdningen på Søge- og Shopping-netværket. Få flere oplysninger om, hvordan du anvender brandekskluderinger på Performance Max-kampagner.

Ofte stillede spørgsmål om brandindstillinger

Du kan anvende brandindstillinger på søgekampagner og Performance Max-kampagner for at dirigere brandtrafik baseret på dine annonceringsbehov. Når du konfigurerer brandlister, begrænsninger for søgekampagner eller ekskluderinger for Performance Max-kampagner, er her nogle ofte stillede spørgsmål, der måske kan hjælpe dig.

Bliver brands genkendt på forskellige sprog?

Ja. Brandlister fungerer sammen med den nyeste version af bredt match, så brandet matcher flere sprog, uden at det er nødvendigt at angive forskellige stavemåder eller varianter. Eksempelvis matcher brandet "YouTube" både YouTube, 유튜브, ยูทูบ, یوتیوب, og יוטיוב, da brugerne benytter forskellige betegnelser for dette brand, selvom det ikke er alle varianter, der er registreret som varemærke.

Hvordan defineres et "brand"?

Vi definerer et brand som et produkt eller en tjeneste med mindst ét af følgende elementer:
  • Logo
  • Varemærke
  • Domænenavn (også selvom det omdirigerer til det overordnede website)
  • Produktnavn med en fremtrædende placering på emballagen eller websitet
  • Virksomhedsnavn, som for nogle små og mellemstore virksomheders vedkommende fungerer som et brand
Det er kun brands, som opfylder et eller flere af disse kriterier, der bliver føjet til Google Ads-samlingen med brands. Hvis brands har flere versioner af deres eget navn eller har overordnede og underordnede brandnavne, f.eks. Google og YouTube, skal du sørge for, at alle alternative brandnavne er inkluderet på brandlisten.

Hvad er en brandvariant?

En variant af et brand er en anden term end det primære navn på en juridisk enhed, som normalt bruges af brugere til at henvise til den samme juridiske enhed. Selvom betalingsabonnementer på YouTube nu f.eks. er YouTube Premium, hed det tidligere YouTube Red, og brugerne kan stadig henvise til det med det navn.

Vil én variant af et brand fange alle varianter af det samme brand?

Når flere varianter af et brand har mindst ét fælles ord, f.eks. "Google" og "Google LLC", omfatter den simpleste variant typisk alle varianter. "Google" fanger f.eks. alle varianter af søgeforespørgsler, der indeholder "Google". Du behøver ikke at føje de andre varianter til din liste.
Hvis flere varianter af et brand ikke har fælles ord, f.eks. "Google", "YouTube" og "Alphabet", skal du dog oprette en liste med alle varianterne. Ellers vil det mere generelle brand ofte, men ikke altid, fange al trafik relateret til alle brands.

Påvirker brandwebadressen, hvordan brandtrafik filtreres?

Nej. Den viste webadresse bruges kun til at hjælpe med at skelne mellem brands med lignende navne, når du opretter en brandliste. Webadressen skal linke til et website, der bruger det samme brandimage (logo, farve osv.), men det må ikke være det geografisk identiske website.
Webadresser ændrer ikke på, hvordan brandtrafik filtreres, så geografisk specifikke webadresser kræver ikke separate brandindsendelser. Eksempelvis er webadressen for Google Indien www.google.co.in, men brandet for Google Indien er kun Google. Webadressen www.google.com identificerer dette brand, så selvom Google vil bruge sit brand i Indien, kan de bruge brandet Google i webadressen www.google.com. Det er derfor ikke nødvendigt at anmode om, at det samme brand føjes til indekset med flere webadresser, og anmodninger om en anden webadresse for et eksisterende brand afvises.

Koster det ekstra at bruge brandindstillinger?

Der er ingen yderligere omkostninger ved at anvende brandlister på kampagner. Brandindstillinger begrænser dog rækkevidden for en kampagne, og effektiviteten bliver muligvis mindre.

Hvorfor faldt min kampagnes effektivitet efter anvendelse af brandindstillinger?

Brandindstillinger begrænser i sagens natur trafikken. I Søgning har din kampagne muligvis tidligere inkluderet trafik, der ikke matcher brands på din brandliste. Når det gælder Performance Max-kampagner, ekskluderes brandtrafik fra søge- og Shopping-beholdninger.

Hvorfor steg min kampagnes effektivitet efter anvendelse af brandindstillinger?

Hvis dine brandbaserede søgeord tidligere var eksakt match eller sætningsmatch, skal du aktivere indstillingen for bredt match, hvis du vil anvende brandbegrænsninger på din søgekampagne. Hvis alle de samme brandbaserede søgeord blev konverteret til bredt match, da du anvendte dem som brandbegrænsninger, kan effektiviteten øges på grund af den udvidede rækkevidde for bredt match.

Understøtter kampagner med dynamiske søgeannoncer og søgeord brandbegrænsninger?

Ja. Kampagneindstillingen for bredt match skal tilvælges for kampagnen for at anvende brandbegrænsninger. Begrænsningerne gælder for al trafik i kampagnen. Indstillingen for bredt match ændrer ikke DSA-trafik på andre måder.
Bemærk! Domænenavne for overordnede brands med geografisk specifikke webadresser kræver ikke separate brandindsendelser. Eksempelvis er domænenavnet for Adidas India www.adidas.co.in, men Adidas India er ikke et uafhængigt brand. Adidas er det overordnede brand, og virksomhedens domænenavn er www.adidas.com. Det er ikke nødvendigt at indsende anmodninger om at få begge brands føjet til brandlisten.