Sobre la configuració de marca per a la cerca i Màxim rendiment

La configuració de marca es pot aplicar a les campanyes de cerca i Màxim rendiment per ajudar-vos a dirigir el trànsit de marca en funció de les vostres necessitats publicitàries.

• En el cas de la cerca, les restriccions de marca limiten el trànsit perquè les campanyes es difonguin només per a les consultes de cerca relacionades amb les marques especificades.
  • En el cas de Màxim rendiment, les exclusions de marca proporcionen un control addicional, de manera que les campanyes no es difondran per a les consultes de marca que vulgueu evitar a l'inventari de cerca i de compres.

Les funcions de configuració de marca tenen com a objectiu ajudar-vos amb les vostres necessitats de trànsit de marca, però us recomanem que només les implementeu en campanyes que realment les necessitin a fi d'evitar restringir les oportunitats de conversió. Obteniu més informació sobre les pràctiques recomanades per als anuncis de cerca i per a Màxim rendiment.

Marca vs. paraules clau:
Les marques són organitzacions o productes i serveis registrats com a marques comercials que tenen brànding, logotips o llocs web distintius. Les paraules clau són paraules o frases que els clients potencials utilitzen per trobar els productes i serveis.
Un dels avantatges d'utilitzar llistes de marques en comptes de paraules clau és que no cal introduir errors ortogràfics, variants ni versions en diversos idiomes.

Com funciona la configuració de marca

La configuració de marca ajuda els anuncis a mostrar-se amb marques amb les quals teniu relació i impedeix que es difonguin per a marques amb què potser no voleu que us associïn. Reviseu les opcions següents en funció de com vulgueu definir la configuració de marca.

Gestionar una llista de marques

Les llistes de marques es poden crear al nivell de compte i es poden aplicar a campanyes individuals. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar una llista de marques.

Gestionar les marques d'una llista de marques

Per afegir una marca que encara no figura a la biblioteca de marques de Google Ads, podeu sol·licitar que s'afegeixi a la vostra llista de marques. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les marques d'una llista de marques.

Aplicar restriccions de marca a les campanyes de cerca

En el cas de les campanyes de cerca, podeu restringir el trànsit de la campanya a les consultes de cerca que continguin marques específiques. Obteniu més informació sobre com podeu aplicar restriccions de marca a les campanyes de cerca.

Aplicar exclusions de marca a les campanyes Màxim rendiment

En el cas de les campanyes Màxim rendiment, podeu evitar que els anuncis es difonguin per a marques específiques de l'inventari de cerca i de compres. Obteniu més informació sobre com podeu aplicar exclusions de marca a les campanyes Màxim rendiment.

PMF sobre la configuració de marca

Podeu aplicar la configuració de marca a les campanyes de cerca i Màxim rendiment per dirigir el trànsit de marca en funció de les vostres necessitats publicitàries. Aquí trobareu algunes de les preguntes més freqüents, que us poden ajudar quan configureu llistes de marques, restriccions per a les campanyes de cerca o exclusions per a les campanyes Màxim rendiment.

Les marques es reconeixeran en diversos idiomes?

Sí. Les llistes de marques funcionen amb la versió més recent de la concordança ampla per trobar coincidències amb una marca en diversos idiomes sense haver d'introduir variants ortogràfiques ni variants. Per exemple, la marca "YouTube" coincidirà amb YouTube, 유튜브, ยูทูบ, یوتیوب, i יוטיוב, ja que els usuaris fan referència a aquesta marca d'aquestes maneres, encara que algunes de les variants no estiguin registrades com a marques comercials.

Com es defineix una marca?

Definim una marca com un producte o servei que té almenys un dels elements següents:
  • Logotip.
  • Marca comercial.
  • Nom de domini (encara que redirigeixi al lloc web principal).
  • Nom de producte que domina l'empaquetatge o el lloc web.
  • Nom d'empresa, que pot constituir una marca per a les petites i mitjanes empreses.
Només les marques que compleixin aquests criteris s'afegiran a la biblioteca de marques de Google Ads. En el cas de les marques que tenen diverses versions del seu nom o que tenen noms de marca principals i secundaris, com ara Google i YouTube, assegureu-vos que s'inclogui a la llista de marques cada nom de marca alternatiu.

Què és una variant de marca?

Una variant d'una marca és un terme diferent del nom principal d'una entitat que els usuaris solen utilitzar per fer referència a la mateixa entitat. Per exemple, tot i que les subscripcions de pagament a YouTube ara són YouTube Premium, abans s'anomenaven YouTube Red i és possible que els usuaris encara s'hi refereixin amb aquest nom.

Una variant d'una marca capturarà totes les variants de la mateixa marca?

Quan diverses variants d'una marca tenen almenys una paraula en comú, com ara "Google" i "Google LLC", la variant més senzilla normalment captura totes les variants. Per exemple, "Google" capturarà totes les variants de les consultes de cerca que incloguin "Google". No cal que afegiu les altres variants a la llista.
Tanmateix, quan les diverses variants d'una marca no tenen paraules en comú, com ara "Google", "YouTube" i "Alphabet", heu de crear una llista que inclogui totes les variants. En cas contrari, la marca més general sovint, però no sempre, captarà tot el trànsit relacionat amb totes les marques.

L'URL de la marca afecta la manera com es filtra el trànsit de marca?

No. L'URL que es mostra només serveix per ajudar a distingir les marques amb noms semblants en crear una llista de marques. L'URL ha d'enllaçar a un lloc web que utilitzi la mateixa imatge de marca (logotip, color, etc.), però no necessàriament ha de ser el lloc web geogràficament idèntic.
Els URL no canvien com es filtra el trànsit de marca, de manera que els URL geogràfics específics no requereixen enviaments de marca independents. Per exemple, l'URL de Google India és www.google.co.in, però la marca de Google India és simplement Google. L'URL www.google.com identifica aquesta marca, de manera que encara que Google vulgui utilitzar la seva marca a l'Índia, pot fer servir la marca Google dins de l'URL www.google.com. Per tant, no cal sol·licitar que la mateixa marca s'afegeixi a l'índex amb diversos URL. Les sol·licituds d'un URL diferent per a una marca existent es rebutjaran.

S'aplicarà cap cost addicional per l'ús de la configuració de marca?

Aplicar llistes de marques a les campanyes no té cap cost addicional. Tanmateix, la configuració de marca limita l'abast d'una campanya i el rendiment pot disminuir.

Per què ha disminuït el rendiment de la meva campanya després d'aplicar la configuració de marca?

La configuració de marca limita el trànsit de manera inherent. En el cas de les campanyes de cerca, pot ser que la vostra campanya hagi inclòs prèviament trànsit que no coincideixi amb marques de la llista de marques. En el cas de les campanyes Màxim rendiment, el trànsit de marca s'exclou de l'inventari de cerca i de compres.

Per què ha augmentat el rendiment de la meva campanya després d'aplicar la configuració de marca?

Si anteriorment les paraules clau de marca eren de concordança exacta o de frase, per aplicar restriccions de marca a la campanya de cerca cal activar l'opció de configuració de concordança ampla. Si les mateixes paraules clau de marca van passar a ser de concordança ampla quan les vau aplicar com a restriccions de marca, el rendiment pot augmentar, atesa l'ampliació d'abast de la concordança ampla.

Les campanyes amb anuncis dinàmics de cerca i paraules clau admeten les restriccions de marca?

Sí. La campanya ha de tenir activada l'opció de configuració de concordança ampla a la campanya per aplicar restriccions de marca. Les restriccions s'aplicaran a tot el trànsit de la campanya. L'opció de configuració de concordança ampla no canviarà el trànsit dels anuncis dinàmics de cerca (DSA) de cap altra manera.
Nota: els noms de domini de les marques principals amb URL geogràfics específics no requereixen enviaments de sol·licitud de marca independents. Per exemple, el nom de domini d'Adidas India és www.adidas.co.in, però Adidas India no és una marca independent. Adidas és la marca principal i el seu nom de domini és www.adidas.com. No cal enviar la sol·licitud per afegir les dues marques a la llista de marques.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now