Om annonsekvalitet i Demand Gen-kampanjer

Annonsekvalitet er en indikasjon på hvor godt du overholder de anbefalte fremgangsmåtene for optimale resultater i annonsene du oppretter. Denne vurderingen finner du i redigeringsprogrammet der du oppretter annonser, samt i elementrapporten. Jo høyere annonsekvaliteten er, desto bedre annonseresultater kan du oppnå. Du kan heve annonsekvaliteten ved å legge til flere elementer og mer variert innhold.

Annonsekvalitet består av tre komponenter: den samlede vurderingen, et gitt neste trinn du kan heve annonsekvaliteten ved å følge, og fremdriftsindikatorer per element (tekst, bilder, overskrift og videoer). Vurderingene går fra «ufullstendig» til «utmerket».

Fordeler med høy annonsekvalitet

Med Demand Gen-annonser får du de beste resultatene ved å legge til mange unike reklameelementer og bruke en rekke ulike høyde/bredde-forhold. Da kan det nemlig testes ut en rekke annonsevarianter i reklameoptimaliseringen, noe som i sin tur sørger for at alle brukerne får se veldig relevante annonser. Du bør følge de anbefalte fremgangsmåtene for god annonsekvalitet, men du må også påse at alle opplastede bilde- og tekstelementer er i tråd med kravene til Demand Gen-annonseformatet, og at videoelementer overholder retningslinjene for kvalitet på YouTube-annonser, slik at annonsene blir godkjent. Hvis du vil ha mer hjelp med å opprette engasjerende og lønnsomme annonser, kan du gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for markedsføringsinnhold, hvor du finner detaljert informasjon.

Annonsekvalitet som rettesnor når du oppretter annonser

Du gis en samlet vurdering av annonsekvaliteten, som er «dårlig», «gjennomsnittlig», «god» eller «utmerket», og den opp- eller nedjusteres i tråd med endringene du gjør underveis. Vurderingen «ufullstendig» vises dersom du ikke innfrir minstekravene til annonser.

Vurderingen endres i takt med endringene du gjør underveis i prosessen, og den styrkes om du følger de anbefalte fremgangsmåtene som er oppført i UI-et. Hvis du går gjennom alle trinnene som er angitt i fremdriftsmenyen for annonsekvalitet (ved siden av annonsevurderingen), og du legger til en rekke sterke elementer, blir annonsevurderingen «Utmerket».

I denne illustrasjonen ser du skjermbildet for annonseoppretting i Google Ads.

Annonsekvalitet som rettesnor når du skal finstemme resultatene oppnådd med eksisterende annonser

Når du er klar til å redigere annonser, kan du klikke deg gjennom meldingene du får via funksjonen for annonsekvalitet, for å se hvilke elementer du bør legge til for å få bedre resultater. Dette er de nåværende retningslinjene for å få høyest mulig poengsum for annonsene dine.

Enkeltbilde Dynamisk annonse

minst 3 unike overskrifter

• minst 1 middels lang overskrift (30+ tegn)
  • ingen lignende overskrifter

minst 3 unike beskrivelser

• minst 1 middels lang beskrivelse (60+ tegn)
  • ingen lignende beskrivelser
  • ingen beskrivelser som ligner på overskriften

minst 3 kvadratiske bilder og bilder i stående format per høyde/bredde-forhold

1 logo

bedriftsnavn

nettadresse for landingssiden (reklamenivå)

minst 3 unike overskrifter

• minst 1 middels lang overskrift (30+ tegn)
  • ingen lignende overskrifter

Minst 3 unike beskrivelser

• minst 1 middels lang beskrivelse (60+ tegn)
  • ingen lignende beskrivelser
  • ingen beskrivelser som ligner på overskriften

1 kvadratisk markedsføringsbilde

1 logo

bedriftsnavn

nettadresse for landingssiden (reklamenivå)

Karusell Video
minst 2 kort med følgende:
  • alle 3 høyde/bredde-forhold
  • ingen dupliserte bilder i kortene
  • hver sin overskrift

middels lang overskrift på reklamenivå (30+ tegn)

middels lang beskrivelse på reklamenivå (60+ tegn)

en beskrivelse som ikke ligner på overskriften

1 logo

bedriftsnavn

nettadresse for landingssiden (reklamenivå)

minst 2 unike overskrifter

minst 2 unike lange overskrifter

• ingen lang overskrift som ligner på overskriften

minst 2 unike beskrivelser

• Ingen beskrivelse som ligner på en lang overskrift

minst 2 videoer per høyde/bredde-forhold

• minst 1 liggende (in-stream)
  • minst 1 stående eller kvadratisk
  • videolengde (under 3 minutter)

1 logo

bedriftsnavn

nettadresse for landingssiden

Bruk annonsekvalitet som indikasjon på effekten av oppdateringer av elementer

I feltet for annonsekvalitet i rapporten om innholdselementer kan du se hvordan resultatene og annonsekvaliteten påvirkes når du endrer elementene. Du ser et varsel hvis oppdateringen har negativ innvirkning på annonsekvaliteten.

Linker til relatert innhold