Over 'Effectiviteit van advertentie' voor campagnes voor het genereren van vraag

'Effectiviteit van advertentie' geeft aan hoe goed advertentiemateriaal voldoet aan onze best practices voor optimale prestaties. U vindt deze in de editor voor advertenties maken en in het componentenrapport. Hoe hoger 'Effectiviteit van advertentie' is, des te beter uw advertentie kan presteren. Verbeter de effectiviteit van uw advertenties door meer items en afwisselende content toe te voegen.

'Effectiviteit van advertentie' omvat 3 componenten: de algemene beoordeling, een specifieke vervolgstap om de effectiviteit van de advertentie te verbeteren en de voortgangsindicatoren per componenttype (kop, tekst, afbeeldingen en video's). De beoordeling kan variëren van Incompleet tot Uitstekend.

Voordelen van Effectiviteit van advertentie

Advertenties voor het genereren van vraag presteren het best als u veel unieke componenten voor advertentiemateriaal toevoegt en verschillende beeldverhoudingen gebruikt. Hierdoor kan het optimalisatieproces voor advertentiemateriaal veel advertentievarianten testen en uiteindelijk de relevantste advertentie aan iedere gebruiker tonen. Het is belangrijk dat u niet alleen de aanbevolen volgende stappen voor 'Effectiviteit van advertentie' volgt, maar dat alle geüploade componenten voor afbeeldingen en tekst ook voldoen aan de vereisten voor de indeling advertenties voor het genereren van vraag en dat alle geüploade videocomponenten voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen voor YouTube-advertenties. Uw advertenties kunnen dan worden goedgekeurd. Neem onze uitgebreide best practices voor advertentiemateriaal door om aantrekkelijke advertenties te maken die beter presteren.

'Effectiviteit van advertentie' gebruiken als u advertenties maakt

De gemiddelde beoordeling Gemiddeld, Goed of Uitstekend voor 'Effectiviteit van advertentie' verandert afhankelijk van wat u doet wanneer u advertenties maakt en bewerkt. De beoordeling Incompleet wordt getoond als de advertentie niet aan de minimumvereisten voldoet.

De beoordeling verandert terwijl u advertenties maakt en volgt de best practices in de UI. Als u alle stappen uit het voortgangsmenu van 'Effectiviteit van advertentie' doorloopt (naast de advertentiebeoordeling) en u verschillende hoogwaardige items toevoegt, wordt de advertentiebeoordeling Uitstekend.

Deze illustratie toont het scherm voor advertenties maken in Google Ads.

'Effectiviteit van advertentie' gebruiken om de prestaties van bestaande advertenties te verbeteren

Voor advertenties die u wilt bewerken, kunt u op de prompts van 'Effectiviteit van advertentie' klikken. Er wordt dan aangegeven welke acties u kunt uitvoeren om de advertentieprestaties te verbeteren door componenten toe te voegen. Gebruik de volgende richtlijnen om de hoogste score voor uw advertenties te behalen.

Eén afbeelding Dynamische advertentie

3+ verschillende koppen

• Minimaal 1 kop van 30+ tekens
  • Geen vergelijkbare koppen

3+ verschillende beschrijvingen

• Minimaal 1 beschrijving van 60+ tekens
  • Geen vergelijkbare beschrijvingen
  • De beschrijvingen komen niet overeen met de koppen

Meer dan 3 vierkante en staande afbeeldingen per beeldverhouding

1 logo

Bedrijfsnaam

URL van landingspagina (advertentiemateriaalniveau)

3+ verschillende koppen

• Minimaal 1 kop van 30+ tekens
  • Geen vergelijkbare koppen

3+ verschillende beschrijvingen

• Minimaal 1 beschrijving van 60+ tekens
  • Geen vergelijkbare beschrijvingen
  • De beschrijvingen komen niet overeen met de koppen

1 vierkante marketingafbeelding

1 logo

Bedrijfsnaam

URL van landingspagina (advertentiemateriaalniveau)

Carrousel Video
2 of meer kaarten met:
  • Alle 3 beeldverhoudingen
  • Geen dubbele afbeeldingen op verschillende kaarten
  • Kop voor elke kaart

Kop van 30+ tekens op advertentiemateriaalniveau

Beschrijving van 60+ tekens op advertentiemateriaalniveau

Beschrijving is niet vergelijkbaar met kop

1 logo

Bedrijfsnaam

URL van landingspagina (advertentiemateriaalniveau)

2+ verschillende koppen

Meer dan 2 verschillende lange koppen

• Geen lange kop die vergelijkbaar is met een kop

2+ verschillende beschrijvingen

• Geen beschrijvingen die vergelijkbaar zijn een lange kop

Meer dan 2 video's per beeldverhouding

• 1+ horizontaal (in-stream)
  • 1+ verticaal of vierkant
  • Videoduur (minder dan 3 minuten)

1 logo

Bedrijfsnaam

URL van landingspagina

Inzicht krijgen in de impact van componentupdates met Effectiviteit van advertentie

Aan de hand van de balk 'Effectiviteit van advertentie' in uw itemrapport kunt u nagaan hoe wijzigingen in componenten de effectiviteit en prestaties van uw advertentie kunnen beïnvloeden. U ziet een melding op de balk 'Effectiviteit van advertentie' als de itemupdate een negatieve invloed heeft op de effectiviteit van een advertentie.