Over video-optimalisaties

Met video-optimalisaties beschikt u over aanvullende en verbeterde versies van uw video's. Het doel is om de campagneprestaties te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld van uw horizontale video een verticale video maken die beter op een verticaal scherm past of kortere versies van uw video's maken. In dit artikel bespreken we de voordelen van video-optimalisaties en hoe u deze kunt gebruiken om uw doelen te bereiken.

Voordelen

• Helpt bij het bereiken van uw campagnedoelen: Als u video-optimalisaties aanzet, kunt u effectievere en aantrekkelijkere advertenties maken om het aantal conversies te verhogen.
  • Bespaart tijd en geld: Laat AI van Google extra versies van uw video maken zodat u dat niet zelf hoeft te doen.

Hoe dit werkt

Video-optimalisaties maken gebruik van slimme automatiseringsfuncties om uw video op verschillende manieren te verbeteren. Video-optimalisaties staan standaard aan. U kunt video-optimalisaties altijd uitzetten in uw campagne-instellingen. Zo zet u video-optimalisaties aan of uit:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Nieuwe campagnes

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer het campagnedoel Verkoop.
  6. Selecteer Video als campagnetype.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik in het gedeelte Campagne-instellingen op het dropdownmenu Aanvullende instellingen.
  9. Klik op het dropdownmenu Video-optimalisaties.
  10. Het selectievakje Toestaan dat Google extra video's maakt is standaard aangevinkt. Als u zich hiervoor wilt afmelden, vinkt u het selectievakje uit. U kunt video-optimalisaties altijd uitzetten.
  11. Klik op Campagne maken.

Bestaande campagnes

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op Instellingen naast Concepten.
  5. Zoek en selecteer uw campagne voor videoconversies.
  6. Klik onder Instellingen op het dropdownmenu Aanvullende instellingen.
  7. Klik op het dropdownmenu Video-optimalisaties.
  8. Het selectievakje Toestaan dat Google extra video's maakt is standaard aangevinkt. Als u zich hiervoor wilt afmelden, vinkt u het selectievakje uit. U kunt video-optimalisaties altijd uitzetten.
  9. Klik op Opslaan.

Hieronder staan een paar voorbeelden van video-optimalisaties.

Videoadvertenties omdraaien

Maak extra verticale en vierkante video's van uw horizontale video zodat ze beter passen op verticale schermen en natuurlijker aanvoelen op mobiele apparaten. Google AI draait de oorspronkelijke video-indeling slim om en maakt video's in nieuwe beeldverhoudingen:

• Vierkante video (1:1)
  • Verticale video (4:5, 9:16)
Origineel (16:9) Vierkant (1:1) Verticaal: (9:16)
Corner Ad 1:1 Vertical Ad 9:16

De intelligente technologie zorgt ervoor dat belangrijke elementen in uw oorspronkelijke horizontale video juist worden getoond in de nieuwe, geoptimaliseerde video's.

Extra versies van uw video worden automatisch getoond als ze door een kwaliteitsbeoordeling komen.

Videoadvertenties inkorten

Maak kortere versies van uw videoadvertenties zonder ze zelf te bewerken. De AI van Google selecteert op een intelligente manier belangrijke momenten in uw video en maakt kortere versies die de boodschap en het uiterlijk van de originele video behouden. Extra versies van uw video worden automatisch getoond als ze door een kwaliteitsbeoordeling komen.

Gerelateerde link