Een verouderde integratie met Salesforce instellen

In dit artikel staan de stappen om een verouderde integratie met Salesforce in te stellen. Volg de onderstaande stappen om uw Salesforce-account, Google Ads-account en website voor te bereiden, uw Salesforce-account aan uw Google Ads-accounts te koppelen en te beginnen met de import van conversies.

Elk bedrijf is anders: wij geven hier basisinstructies, maar misschien wilt u uw instellingen aanpassen op basis van de manier waarop u Salesforce gebruikt. Als iemand anders uw Salesforce-account beheert, werkt u met die persoon samen om de beste oplossing voor u te vinden. Zorg dat u de websitecode kunt bewerken. U of uw webontwikkelaar moet de code zodanig bewerken dat de Google Click ID (GCLID) wordt geregistreerd.

Opmerking: Als u wilt nagaan welke Salesforce-integratie op dit moment actief is in uw account, controleert u de lijst met bronnen die kunnen worden geïmporteerd terwijl u een nieuwe conversieactie maakt op basis van de import. Voor de verouderde integratie met Salesforce staat Salesforce in deze lijst. Dan kunt u in de toekomst upgraden naar de standaardintegratie met Salesforce. Anders heeft u de standaardintegratie met Salesforce.

Voordat u begint

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u voldoen aan de volgende vereisten:

• U heeft Salesforce-inloggegevens nodig die voldoen aan de minimale rechten in uw Salesforce-account.
  • U kunt inloggen op een Salesforce Sales Cloud-account, met inloggegevens met de juiste rechten. De instelling is het makkelijkst als u een account met systeembeheerdersrechten gebruikt, mits uw instellingen voor standaardtoegang niet zijn gewijzigd.
  • U heeft autotagging aangezet in uw Google Ads-account.
  • U kunt de code van uw website bewerken. U of uw webontwikkelaar moet de code zodanig bewerken dat de Google Click ID (GCLID) wordt geregistreerd.
  • U kunt wijzigingen aanbrengen in uw Salesforce-account, zoals aangepaste velden maken en tracking van wijzigingsgeschiedenis van velden aanzetten.
  • U heeft een cyclus van klik naar conversie van minder dan 90 dagen. Google Ads importeert geen conversies die meer dan 90 dagen na de bijbehorende laatste klik worden geüpload. Deze worden daarom ook niet opgenomen in uw conversiestatistieken.
  • U gebruikt de Web-To-Lead-functie van Salesforce of een andere oplossing om leadgegevens van uw website naar Salesforce te sturen.

Instructies

Stap 1: Configureer uw Salesforce-account

Voordat u begint, controleert u of uw Salesforce-account op de volgende manier is ingesteld. Als iemand anders het Salesforce-account voor uw bedrijf beheert, kan diegene u met deze stap helpen.

1. Update het mogelijkheidsobject met de volgende wijzigingen:
  2. Breng de volgende wijzigingen aan in het lead-object:

Stap 2: Pas uw Salesforce Web-To-Lead-formulier aan

Als u de GCLID wilt opslaan met de leadinformatie, wijzigt u uw Web-To-Lead-verzendformulieren. Misschien heeft u hulp nodig van een webontwikkelaar en Salesforce-beheerder om deze stap af te ronden.

Hieronder wordt uitgelegd hoe u het veld GCLID aan uw bestaande Web-To-Lead-formulieren kunt toevoegen.

1. Maak een standaard Web-To-Lead-formulier en neem daarin alle velden op die uw mogelijke klanten moeten indienen. Neem ook het leadveld GCLID op als een 'verborgen veld'. Uw Salesforce-beheerder of webontwikkelaar weet hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.
  2. De webontwikkelaar moet de ID van het nieuwe GCLID-invoerveld noteren omdat dit nodig is voor de volgende stap: de implementatie van JavaScript op uw site.
  3. Aan de hand van de nieuwe HTML-code updatet de webontwikkelaar uw bestaande formulieren. Dit betekent dat uw formulieren nu de GCLID-waarde en de gegevens over de lead doorgeven aan Sales Cloud.
Opmerking: Houd u aan de lokale regelgeving voor cookietoestemming.

Salesforce en uw webpagina's zijn nu klaar om alle gegevens te verzamelen. In de volgende stap updatet de webontwikkelaar uw site, waardoor de GCLID-waarde automatisch wordt doorgegeven aan het nieuwe formulierveld GCLID.

Uw Web-To-Lead-formulier moet zich in hetzelfde domein als de andere webpagina's bevinden, zodat JavaScript de GCLID-waarde correct naar het formulier kan overdragen.

Opmerking: Andere methoden om leads te verzenden

Als de leadinformatie van uw webformulier via een ander systeem wordt verzonden voordat deze Salesforce bereikt, zorgt u ervoor dat alle tussenliggende leadverwerkingssystemen de Google Klik-ID doorgeven, zodat de waarde van de Google Klik-ID uiteindelijk uw Salesforce-account bereikt. Het systeem dat u gebruikt, moet een manier hebben om dit te doen. Als u niet zeker weet hoe, neemt u contact op met de supportafdeling van de oplossing van derden die u gebruikt.

Stap 3: Bewerk uw website om de klik-ID te verzamelen en op te slaan

Als een bezoeker op uw advertentie klikt, voegt Google Ads de URL-parameter gclid (Google Klik-ID) toe aan de URL die naar uw landingspagina leidt.

Uw site moet de waarde van deze parameter vastleggen en opslaan. Dan kan deze later worden opgehaald wanneer een potentiële klant gegevens opgeeft in het leadformulier. Als u een webontwikkelaar heeft, kan deze u helpen met de bewerking van de websitecode.

We raden u aan dit te doen door de volgende JavaScript-code aan te passen en in te sluiten. Voordat u de code insluit, moet u de regel 'var gclidFormFields' updaten met de veld-ID's van de nieuwe velden die u in de vorige stap heeft toegevoegd. Zo weet de JavaScript-code welke velden de GCLID-waarde moeten bevatten. Zodra deze wijziging is doorgevoerd, sluit u deze code direct vóór de afsluitende </body>-tag van alle pagina's in.

<script>

function getParam(p) {

var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);

return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));

}

function getExpiryRecord(value) {

var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // 90 day expiry in milliseconds

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;

return {

value: value,

expiryDate: expiryDate

};

}

function addGclid() {

var gclidParam = getParam('gclid');

var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // all possible gclid form field ids here

var gclidRecord = null;

var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');

var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {

if (document.getElementById(field)) {

currGclidFormField = document.getElementById(field);

}

});

if (gclidParam && isGclsrcValid) {

gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);

localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));

}

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));

var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {

currGclidFormField.value = gclid.value;

}

}

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

We raden u aan deze code op elke webpagina op uw site te plaatsen. U hoeft de code dan niet steeds toe te voegen wanneer u een nieuwe advertentie met een nieuwe bestemmingspagina maakt. Evenmin hoeft u zich zorgen te maken dat u de Google-klik-ID's kwijtraakt wanneer u advertentieverkeer naar verschillende bestemmingspagina's stuurt. Overweeg daarom deze code aan uw webpagina-template (of een gedeeld pagina-element zoals de voettekst) toe te voegen, zodat al uw nieuwe webpagina's automatisch de code bevatten.

Stap 4: Test of uw systeem werkt

1. Ga naar uw website en voeg de parameter ?gclid="test" toe aan de URL.
    • Voorbeeld: http://www.example.com?gclid="test"
  2. Ga naar uw leadformulier en dien een testlead in.
  3. Log in bij Salesforce, zoek deze testlead op en controleer of uw aangepaste veld GCLID de waarde 'test' bevat.
  4. Zet de testlead om naar een mogelijkheid. Het aangepaste veld GCLID van de nieuwe mogelijkheid moet ook 'test' weergeven.
  5. Herhaal stap 2 tot en met 4 voor al uw leadformulieren om ervoor te zorgen dat elk formulier juist is ingesteld. Als 'test' wordt getoond in het veld GCLID voor de leads en mogelijkheden die uit al uw leadformulieren voortkomen, kunt u uw accounts koppelen.

Stap 5: Koppel uw Google Ads-account aan uw Salesforce-account

In deze stap moet u inloggen bij Salesforce. U moet een aparte Salesforce-login gebruiken in plaats van uw eigen persoonlijke inloggegevens. Kijk hier voor de vereiste rechten. Lees Salesforce- en Google Ads-accounts koppelen voor alle instructies om uw accounts te koppelen.

Tip: Conversietracking voor meerdere accounts

Als u Conversies bijhouden voor meerdere accounts gebruikt in uw manageraccount (Mijn Klantencentrum), moet u uw Salesforce-account koppelen aan uw manageraccount. Zo niet, dan kunt u koppelen aan uw niet-manageraccount.

Stap 6: Stel uw conversieacties in

Als uw Google Ads- en Salesforce-accounts zijn gekoppeld, kiest u welke Salesforce-gebeurtenissen (leadstatussen en mogelijkheidsfasen) u wilt bijhouden voor conversies. Dit betekent dat elke keer dat een lead of mogelijkheid een van deze punten bereikt, er in Google Ads een conversie wordt geregistreerd. Houd er rekening mee dat als een lead of mogelijkheid naar een eerdere fase of status terugkeert, Google Ads deze niet als conversie registreert. Zorg dat de volgorde van uw gebeurtenissen in Salesforce overeenkomt met uw verkooptrechter.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Salesforce. U krijgt een lijst met alle Salesforce-accounts die aan uw Google Ads-account zijn gekoppeld.
  4. Klik op het Salesforce-account dat u zojuist heeft gekoppeld. Hiermee gaat u naar een pagina met de lijst van Salesforce-gebeurtenissen voor dat account.
  5. Volg deze stappen voor elke mijlpaal die u aan een conversieactie wilt koppelen:
    1. Klik op het dropdownmenu Conversieactie.
    2. Klik op Een nieuwe conversieactie maken en rond de instellingen voor conversieacties af. Houd rekening met het volgende:
      • Als de conversieactie later in conversierapporten wordt opgenomen, kunt u deze herkennen aan de conversienaam die u heeft opgegeven. Voorbeelden: 'Leadverkopen gekwalificeerd' of 'Nieuwe mogelijkheid'.
      • Als u zo veel mogelijk conversies wilt vastleggen, selecteert u de maximale conversieperiode van 90 dagen.
    3. Klik op Maken en doorgaan.
    4. Als u op de bevestigingspagina ziet dat de mijlpaal aan uw conversieactie is toegewezen, klikt u op Gereed.
  6. Plan wanneer uw conversies moeten worden geïmporteerd:
    1. Klik op het gedeelte Importplanning.
    2. Gebruik de dropdownmenu's om te selecteren hoe vaak u wilt dat Google Ads uw conversies importeert en wanneer. Als u een automatische biedstrategie van Google Ads gebruikt om voor conversies te bieden, werkt uw biedstrategie het best wanneer u conversies regelmatig uploadt, het liefst één keer per dag.
    3. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Terug om terug te gaan naar uw pagina Salesforce-accounts.

U heeft ook de mogelijkheid om uw Salesforce-conversieacties in te stellen vanaf de pagina Conversieacties.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies .
  3. Klik op Overzicht.
  4. U wordt nu naar een pagina met uw conversieacties geleid.
  5. Klik op de plusknop en op Importeren.
  6. Selecteer Salesforce en klik op Doorgaan.
  7. Klik in het gedeelte 'Accounts en mijlpalen' op het Salesforce-account waarvoor u conversies wilt bijhouden en selecteer daarna een mijlpaal die Google Ads als een conversie moet rapporteren. Als u dezelfde instellingen voor conversieacties voor uw gebeurtenissen wilt gebruiken, selecteert u meer dan één mijlpaal.
  8. Voltooi de instellingen voor de conversieactie.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Als u op de bevestigingspagina ziet dat de mijlpaal aan uw conversieactie is toegewezen, klikt u op Gereed. Klik op Nog een Salesforce-conversieactie instellen als u nog een mijlpaal wilt toewijzen aan een conversieactie. Houd er rekening mee dat hiermee alleen een conversieactie wordt gemaakt waaraan uw Salesforce-mijlpaal is toegewezen. Als u wilt plannen hoe vaak uw Salesforce-gebeurtenissen als conversies worden geïmporteerd, klikt u op Salesforce in het linkermenu en raadpleegt u de voorgaande instructies voor hoe u de import van conversies kunt plannen. Voor de verouderde integratie met Salesforce staat er in de Conversiebron-kolom Website (Salesforce.com).

Hoe de conversiewaarde wordt geïmporteerd

Als u ons heeft gevraagd om de conversiewaarde uit uw Sales Cloud-account te importeren, berekent Google Ads de conversiewaarde door de waarde Waarschijnlijkheid van de fase van de mogelijkheid (zoals geconfigureerd in uw Sales Cloud-account) te vermenigvuldigen met de meest recente waarde in het veld Bedrag van de mogelijkheid.

Voorbeeld

Stel dat u Google Ads heeft gevraagd om uw conversies wekelijks te importeren en dat de conversies zeven dagen geleden voor het laatst zijn geïmporteerd. 2 dagen geleden heeft u de fase van een mogelijkheid gemarkeerd als 'In onderhandeling'. De waarde van het bedrag van de mogelijkheid is 1000 USD en de waarschijnlijkheid van de onderhandelingsfase is 75%. Gisteren heeft u de waarde van het bedrag van de mogelijkheid gewijzigd in 1600 USD. Google Ads importeert uw conversie vandaag en de berekende conversiewaarde is 1200 USD (75% x 1600 USD).

Als u vindt dat de conversiewaarde moet worden berekend op basis van het bedrag dat is ingesteld op het moment waarop de fase van de mogelijkheid is gewijzigd, raden we u aan uw conversies dagelijks te importeren.

Hoe u Salesforce-conversieacties kunt bewerken

Als u wilt wijzigen welke Salesforce-gebeurtenissen u als conversies wilt bijhouden, volgt u de onderstaande instructies:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Salesforce.
  4. Klik op het Salesforce-account met gebeurtenissen die zijn toegewezen aan conversieacties die u wilt bewerken.
  5. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Als u een conversieactie wilt wijzigen die u aan een Salesforce-mijlpaal heeft toegewezen, klikt u op het dropdownmenu en selecteert u een andere conversieactie of maakt u een nieuwe conversieactie.
    • Als u de toewijzing van een conversieactie aan een Salesforce-milestone wilt beëindigen, klikt u op Selectie van conversieactie opheffen.
  6. Klik op Terug.

Stap 7: Importeer uw conversies

Uw account importeert nu automatisch conversies vanuit Salesforce volgens de ingestelde planning.

Als u wilt nagaan of alles goed werkt, kunt u handmatig conversies importeren. Ga in uw Google Ads-account naar de pagina met Salesforce-gebeurtenissen en klik op Nu importeren. Blijf op deze pagina totdat het importeren is voltooid. U ziet een bericht om u te laten weten of het importeren is geslaagd.

De eerste keer dat u een import aanvraagt, haalt Google Ads alle conversies op die in de afgelopen veertien dagen hebben plaatsgevonden. Bij elke volgende import nemen we alle conversies op sinds de laatste import (tot veertien dagen eerder), dus het is belangrijk dat u uw conversies minstens één keer per week importeert.

Het importeren kan enkele minuten duren, afhankelijk van hoeveel conversies er worden geüpload. De link Nu importeren wordt uitgezet als er een import plaatsvindt, als u geen Salesforce-leads en -mogelijkheden heeft toegewezen aan Google Ads-conversieacties, of als u wijzigingen van uw conversieacties niet heeft opgeslagen.

Als er een probleem met een van de geplande importacties is, krijgt u een melding in uw Google Ads-account.

Uw importgeschiedenis controleren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Salesforce.
  4. Klik bovenaan de pagina op Importgeschiedenis. Browse door de kolommen op de pagina Importgeschiedenis voor meer informatie over de status van de upload:
    • In de kolom Status kunt u snel controleren of uw Salesforce-conversies goed zijn geïmporteerd.
    • De kolom Resultaten bevat links waarmee u kunt zien welke conversies zijn geïmporteerd en welke niet wegens bestandsfouten.
    • De kolom Acties bevat de volgende links:
      • Resultaten downloaden: Download een kopie van het geüploade bestand. U ziet deze link als alle conversies in het bestand zijn geïmporteerd.
      • Alles downloaden: Download een kopie van het geüploade bestand, waaronder conversies die niet konden worden geïmporteerd.
      • Fouten downloaden: Download een spreadsheet met de conversies uit uw bestand die niet konden worden geïmporteerd, samen met de foutmeldingen.
    • Welke van de 3 bovenstaande links u ook selecteert, het gedownloade bestand heeft altijd een kolom Resultaten met de bevestiging dat een conversie correct is geïmporteerd of een uitleg waarom deze niet kan worden geïmporteerd. Deze links worden 30-60 dagen na uw eerste upload verwijderd.

Fouten verhelpen

Als u een fout krijgt als u Salesforce-conversies uploadt, vindt u hier informatie over hoe u problemen met de import van Salesforce-conversies oplost met de verouderde integratie met Salesforce.

Gerelateerde link