Åtgärda problem med att importera Salesforce-konverteringar med den äldre Salesforce-integreringen

Obs! Om det förekommer avbrott i schemalagda uppladdningar, till exempel att konverteringar laddas upp men inte syns i rapporterna under en längre tid, kan det bero på periodvisa problem i Salesforce-instansen. Om du märker att det här problemet återkommer kan du kontrollera om det förekommer incidenter, t.ex. avbrott eller nedgraderingar av funktioner, som påverkar din Salesforce-instans på Trust.salesforce.com. Läs om hur du identifierar Salesforce-instansen i hjälpcentret för Salesforce.

Ibland kan det inträffa fel när du länkar dina Google Ads- och Salesforce-konton, ställer in konverteringsåtgärder eller importerar konverteringar. I avsnitten nedan beskrivs de fel som kan inträffa och hur du åtgärdar dem.

Om felet kräver ändringar i ditt Salesforce-konto kan det ta upp till 24 timmar innan ändringen återspeglas i Google Ads. Om felet kvarstår trots att du har åtgärdat det bör du vänta i 24 timmar. Du kan även prova att ta bort länken mellan kontona och länka dem igen.

Fel vid kontolänkning eller inställning av konverteringsspårning

• Vi kan inte komma åt ditt Salesforce-konto. Kontakta administratören av ditt Salesforce-konto när du ser detta felmeddelande. Du kan till exempel se det här felet om dina behörigheter har ändrats, om du inte har rätt behörigheter till Salesforce-kontot eller om det har inträffat ett tillfälligt fel i Salesforce-kontot. Vi visar felinformationen från Salesforce. Logga in på ditt Salesforce-konto eller kontakta administratören för Salesforce-kontot och uppge informationen i felmeddelandet.
  • Det har inträffat ett fel med Google Ads-API:et. Prova att länka kontot igen.
  • Ett fel uppstod i Google Ads-API:et. Försök länka kontona igen.
  • Dessa konton är redan länkade. Du har redan länkat Salesforce-kontot till ditt Google Ads-konto. Så här granskar du dina länkade konton:
    • Öppna ditt Google Ads-konto och klicka på ikonen Administratör Admin Icon och sedan på Länkade konton.
  • Salesforce-inloggningen du angav har inte längre åtkomst till det här kontot. Användarnamnet och lösenordet du angav har inte längre åtkomst till kontot. Kontakta personen som hanterar ditt företags Salesforce-konto och begär åtkomst.
  • Du har inte länkat några Salesforce-konton. Du kan inte importera konverteringar förrän du har länkat dina konton.
  • Ditt Salesforce-konto har inga händelser (statusar för potentiella kunder eller möjlighetsstadier) att importera. Konfigurera statusar för potentiella kunder eller möjlighetsstadier i ditt Salesforce-konto.

Fel på kontonivå

• Kontot är inte länkat. Granska länkade konton. Du har tagit bort länken till Salesforce-kontot från ditt Google Ads-konto.
  • Du har inte längre åtkomst till Salesforce-kontot. Kontakta din Salesforce-administratör. Salesforce-inloggningen du angav har inte längre åtkomst till kontot. Kontakta personen som hanterar ditt Salesforce-konto om att få åtkomst igen.
  • Detta Google Ads-konto använder konverteringsspårning via ett förvaltarkonto. Länka Salesforce-kontot via ditt förvaltarkonto. Om kontot hanteras av ett förvaltarkonto som använder konverteringsspårning över flera konton måste du länka ditt Salesforce-konto till förvaltarkontot för att spåra konverteringar.
  • Inte konfigurerat. Du har länkat kontot men inte ställt in några konverteringsåtgärder ännu, så inga konverteringar importeras.
  • Du kan inte importera konverteringar för potentiella kunder eftersom du inte har åtkomst till de Salesforce-fält som behövs. Kontakta administratören av Salesforce-kontot och kontrollera att du har åtkomst till nödvändiga fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Du kan inte importera konverteringar för möjligheter eftersom du inte har åtkomst till de Salesforce-fält som behövs. Kontakta administratören av Salesforce-kontot och kontrollera att du har åtkomst till nödvändiga fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Du kan inte importera konverteringar för potentiella kunder eftersom GCLID-kolumnen inte finns med i dina potentiella kunder från Salesforce. Läs mer om hur du lägger till GCLID-fältet i dina Salesforce-möjligheter.
  • Du kan inte importera konverteringar för möjligheter eftersom dina Salesforce-möjligheter saknar GCLID-kolumnen. Läs mer om hur du lägger till GCLID-fältet i dina Salesforce-möjligheter.
  • Du kan inte importera konverteringar eftersom du inte har åtkomst till nödvändiga Salesforce-fält. Kontakta administratören av Salesforce-kontot och kontrollera att du har åtkomst till nödvändiga fält. Tänk på att du kanske saknar åtkomst till flera fält.
  • Importen misslyckades. Åtgärda följande fel från Salesforce och försök igen. Du ser felinformation från Salesforce. Logga in på ditt Salesforce-konto eller kontakta administratören för Salesforce-kontot och uppge informationen i felmeddelandet.

Fel i enskilda händelser

• Milstolpen importeras inte eftersom Google Ads-konverteringsåtgärden har tagits bort. Du måste ändra tillbaka konverteringsåtgärdens status till Aktiverad eller skapa en ny konverteringsåtgärd för milstolpen. Läs mer om hur du ställer in dina konverteringsåtgärder.
  • Milstolpen importeras inte eftersom den inte längre finns i Salesforce. Milstolpen har tagits bort i Salesforce-kontot. Kontakta personen som hanterar ditt företags Salesforce-konto. Tänk på att du inte får det här felmeddelandet om milstolpen har tagits bort från säljprocessen, bara om den har tagits bort från Salesforce.

Relaterad länk