Konfigurer konverteringssporing med Google & YouTube-appen på Shopify

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google- og YouTube-appen på Shopify

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med konverteringssporing kan du se hvilke handlinger brukerne utfører på nettstedet ditt etter at de har klikket på én av annonsene eller de kostnadsfrie oppføringene dine. Du kan justere annonseringsstrategien din basert på denne informasjonen, for eksempel hvilke av Google-annonsene dine som genererer flest salg i nettbutikken din. Du kan også se hvilke kostnadsfrie oppføringer som fører til betydelig kundeaktivitet, for eksempel kjøp.

På denne siden

Anbefalt: Konfigurer med Google & YouTube-appen på Shopify

Den enkleste måten å konfigurere konverteringssporing på er via Google & YouTube-appen på Shopify. Hvis du bruker Google & YouTube-appen på Shopify, blir konverteringssporing for både annonser og kostnadsfrie oppføringer automatisk konfigurert når du tar i bruk Google & YouTube-appen og knytter sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen din.

Hvis du ikke vil bruke Google Ads til å spore konverteringer, anbefaler vi at du oppretter en Google Analytics-konto og knytter den til Google Analytics 4-kortet i Google & YouTube-appen.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling, deling og bruk av personopplysninger for personlig tilpasning av annonser når det er lovpålagt.

Avansert: Konfigurer manuelt med en Google-tag

Dette alternativet anbefales bare for selgere som har teknisk kunnskap om konfigurering av tagger. I disse situasjonene kan det være aktuelt å konfigurere Google-taggen manuelt:

1. Hvis du vil spore enkelte netthandelskonverteringer.
  2. Hvis du vil konfigurere gtag ved oppstart for å konfigurere flere produkter eller andre tilpasninger (referanse).
    1. Hvis du for eksempel vil sende hendelser til flere områder eller opprette grupper.

Finn ut hvordan du konfigurerer Google-taggen med Shopify.

Viktig: Når du konfigurerer en tag manuelt, må du påse at sporingshendelsene ikke dupliseres. Følg trinnene i neste del for å se etter og fjerne dupliserte tagger.

Slik unngår du dupliserte sporingshendelser

Duplisert konverteringssporing (når én brukerhandling tilknyttet en annonse eller kostnadsfri oppføring telles mer enn én gang) kan skje hvis du har konfigurert flere Google-tagger. Et eksempel er hvis du allerede har konfigurert konverteringssporing før du installerer Shopify-appen.

Duplisert konverteringssporing kan føre til unøyaktige rapportdata for de kostnadsfrie oppføringene og annonsene dine og forhindre at annonsene blir optimalisert. Du kan bruke Tag-assistenten til å sjekke at sporingshendelsene ikke blir duplisert.

Du kan ha én tag som sporer Google Analytics-hendelser, og én tag som sporer Google Ads-hendelser. Men du bør ikke ha flere tagger som sporer og sender de samme hendelsestypene.

Følg trinnene i neste del for å se etter og fjerne dupliserte tagger.

Slik bruker du Tag-assistenten til å sjekke om du har dupliserte tagger

1. Slå av eventuell annonseblokkering eller nettleserutvidelser.
  2. Åpne Tag-assistenten.
    1. Hvis dette er første gang du bruker Tag-assistenten, klikker du på Add Domain (legg til et domene) øverst til høyre. I forgrunnsvinduet som åpnes, skriver du inn nettadressen din og klikker på Connect (koble til).
    2. Hvis du har brukt Tag-assistenten tidligere, leter du opp nettstedet ditt i listen og klikker på pilikonet Høyrepil.
  3. En ny fane åpnes med nettstedet ditt i. Google Tag-assistenten legger til et forgrunnsvindu med nyttig informasjon på nettstedet.

Hvis forgrunnsvinduet fra Google Tag-assistenten vises nederst til høyre:

Dette bekrefter at du har installert en Google-tag på nettstedet ditt.

1. Klikk på Finish (fullfør) i forgrunnsvinduet.
  2. Gå tilbake til Tag-assistentvinduet, der du kan se en melding om at tilkoblingen er fullført. Klikk på Continue (fortsett).
  3. Nå skal Google-taggen(e) vises i et felt øverst på siden.
  4. Klikk på en Google-tag for å åpne det tilhørende sammendraget, og klikk deretter på «Hits sent»-fanen.
  5. I «Hits sent»-fanen ser du en boks for hver hendelse som er sendt fra nettstedet ditt. Hver boks er merket med Google-produktet som sporet den aktuelle hendelsen – enten Google Analytics eller Google Ads.
    • Hvis du for eksempel bare har bokser merket med Google Analytics, er det bare Google Analytics som er tilknyttet nettstedet, og da sporer det ikke Google Ads-konverteringer.

Hvis forgrunnsvinduet fra Google Tag-assistenten ikke vises:

Du har ikke installert noen Google-tag på nettstedet ditt. Gå tilbake til Tag-assistentvinduet, der du skal se meldingen «Couldn't connect to [your website URL]» (Kunne ikke koble til [nettadressen din]).

Slik deaktiverer du dupliserte tagger fra Google Ads

Dobbeltsjekk at du bare deaktiverer de dupliserte sporingshendelsene. Hvis du deaktiverer konverteringshendelser som ikke er duplisert, kan det føre til lavere nøyaktighet og effektivitet for annonsesporingen. Finn ut mer om standard konverteringsmål i kontoen.

Få innsikt i konverteringshandlingene som spores i Google Ads

Når du knytter Google Ads-kontoen din til Google & YouTube-appen på Shopify, opprettes det automatisk en kjøpskonverteringshandling i Google Ads, som blir angitt som standard i kontoen.

Konverteringshandlingene nedenfor blir også opprettet i Google Ads, men de blir angitt som sekundære konverteringshandlinger, og blir bare tatt med i observasjonsøyemed og får ingen innvirkning på budgivningen.

Konverteringstype Konverteringsmål Konverteringshandling
Salg Sporer hendelser i konverteringstrakten
  • Kjøp (som standard primær konverteringshandling): hver gang en bruker fullfører kjøpet
  • Legg i handlekurven: hver gang en bruker legger et produkt i handlekurven
  • Start betalingsprosessen: hver gang en bruker går til kassen
Sidevisning Observerer brukerinteraksjoner
  • Sidevisning: hver gang en bruker åpner en ny side
  • Se på artikkelen: hver gang en bruker åpner en produktside
  • Søk: hver gang en bruker legger inn søk på nettstedet
Annen Avgjør om brukeren er villig til å kjøpe noe Legg til betalingsopplysninger: hver gang en bruker legger til betalingsopplysninger som en del av betalingsprosessen

Finn ut hvordan du kan tolke data fra konverteringssporingen.

Velg bort konverteringssporing

Hvis du bruker Google Ads, kan deaktivering av konverteringssporing ha stor innvirkning på kampanjens resultater, med mindre du har konfigurert det manuelt. Hvis du bruker YouTube Shopping eller Google Analytics, er konverteringssporing obligatorisk.

Når du velger bort konverteringssporing, deaktiverer du sporing for både annonser og kostnadsfrie oppføringer. Hvis du fortsatt vil velge bort konverteringssporing, kan du følge denne fremgangsmåten:

Når du konfigurerer Google & YouTube-appen på Shopify for første gang:

1. Under registreringsprosessen går du til boksen «Conversion tracking» (konverteringssporing) og klikker på Remove (fjern).

Når du har konfigurert kontoen:

1. Gå til fanen for innstillinger i Google & YouTube-appen.
  2. Finn boksen «Conversion tracking» (konverteringssporing), og klikk på Remove (fjern).
    1. Hvis du bruker enten YouTube Shopping eller Google Analytics, må du først deaktivere disse programmene i innstillingene før du kan fjerne konverteringssporing.

Ta i bruk konverteringssporing igjen

Du kan når som helst ta i bruk konverteringssporing igjen i Google & YouTube-appen. Gå til fanen for innstillinger, og finn boksen «Conversion tracking» (konverteringssporing). Klikk på Start.

Linker til relatert innhold: