Conversies bijhouden instellen met de Google & YouTube-app op Shopify

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met Conversies bijhouden weet u welke acties mensen op uw website uitvoeren nadat ze op een van uw advertenties of gratis vermeldingen hebben geklikt. Deze informatie kan u helpen uw advertentiestrategie aan te passen doordat u bijvoorbeeld weet welke van uw Google-advertenties de meeste verkopen genereren in uw online winkel. U kunt zo ook bepalen welke gratis vermeldingen tot aanzienlijke klantactiviteit leiden, zoals aankopen.

Op deze pagina

Aanbevolen: Installatie met de Google & YouTube-app op Shopify

De makkelijkste manier om Conversies bijhouden in te stellen is via de Google & YouTube-app op Shopify. Als u de Google & YouTube-app op Shopify gebruikt, wordt Conversies bijhouden voor zowel advertenties als gratis vermeldingen automatisch ingesteld nadat u de Google & YouTube-app in gebruik neemt en uw Merchant Center- en Google Ads-accounts heeft gekoppeld.

Als u Google Ads liever niet gebruikt om uw conversies bij te houden, raden we u aan een Google Analytics-account te maken en dit te koppelen aan de Google Analytics 4-kaart in de Google & YouTube-app.

Zorg dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en toestemming krijgt voor het verzamelen, delen en gebruiken van persoonsgegevens voor de personalisatie van advertenties als dat wettelijk verplicht is.

Geavanceerd: Handmatige installatie met een Google-tag

Deze optie wordt alleen aanbevolen voor verkopers die bekend zijn met de technische zaken bij het instellen van een tag. In sommige gevallen kan het handig zijn om de Google-tag handmatig in te stellen:

1. U wilt bepaalde e-commerceconversies bijhouden.
  2. U wilt de gtag instellen bij het opstarten om aanvullende producten of andere aanpassingen in te stellen (referentie).
    1. U kunt bijvoorbeeld gebeurtenissen naar meer dan één property sturen of groepen maken.

Meer informatie over hoe u uw Google-tag instelt met Shopify

Belangrijk: Als u een tag handmatig instelt, controleert u of u geen trackinggebeurtenissen dupliceert. Volg de stappen in het volgende gedeelte om te controleren op dubbele tags en deze te verwijderen.

Voorkomen dat trackinggebeurtenissen worden gedupliceerd

Conversies worden misschien dubbel bijgehouden (wat inhoudt dat één gebruikersactie voor uw advertentie of gratis vermelding meerdere keren wordt geteld) als u meerdere Google-tags heeft ingesteld. Bijvoorbeeld als u Conversies bijhouden instelt voordat u de Shopify-app installeert.

Conversies die dubbel worden bijgehouden kunnen leiden tot onjuiste rapportgegevens voor uw gratis vermeldingen en advertenties. Hierdoor kunnen problemen met advertentie-optimalisatie optreden. U kunt Tag Assistant gebruiken om na te gaan of u de tracking niet dupliceert.

U kunt één tag hebben die Google Analytics-gebeurtenissen bijhoudt en een andere die Google Ads-gebeurtenissen bijhoudt. Gebruik niet meerdere tags die dezelfde typen gebeurtenissen bijhouden en versturen.

Volg de stappen in het volgende gedeelte om te controleren op dubbele tags en deze te verwijderen.

Hoe u met Tag Assistant controleert of u dubbele tags heeft

1. Zet uw advertentieblokkeringen of browserextensies uit.
  2. Open Tag Assistant.
    1. Als dit de eerste keer is dat u Tag Assistant gebruikt, klikt u rechtsboven op Domein toevoegen. Voer in de pop-up die wordt geopend de URL van uw website in en klik op Koppelen.
    2. Als dit niet de eerste keer is dat u Tag Assistant gebruikt, zoekt u uw site in de lijst en klikt u op het pijlicoon Pijl-rechts.
  3. Er wordt een nieuw tabblad met uw website geopend. Google Tag Assistant voegt een pop-up met nuttige informatie toe aan uw site.

Als de pop-up van Google Tag Assistant rechtsonder verschijnt:

Dit bevestigt dat u een Google-tag op uw site heeft geïnstalleerd.

1. Klik in de pop-up op Afronden.
  2. Ga terug naar het venster van Tag Assistant. Hier vindt u een bericht dat de koppeling is gelukt. Klik op Doorgaan.
  3. Uw Google-tags staan nu in een balk bovenaan de pagina.
  4. Klik op een Google-tag om het bijbehorende overzicht te openen en klik daarna op het tabblad Hits verstuurd.
  5. Op het tabblad Hits verstuurd staat een vak voor elke gebeurtenis die is verstuurd vanaf uw site. Elk vak is gelabeld met het Google-product waarmee die gebeurtenis is bijgehouden: Google Analytics of Google Ads.
    • Als u bijvoorbeeld alleen vakken heeft die als Google Analytics zijn gelabeld, is alleen Google Analytics aan uw site gekoppeld en worden er geen Google Ads-conversies bijgehouden.

Als de pop-up van Google Tag Assistant niet verschijnt:

U heeft geen Google-tag op uw site geïnstalleerd. Ga terug naar het venster van Tag Assistant. Hier moet 'Kan geen verbinding maken met [uw website-URL]' staan.

Dubbele tags uitzetten in Google Ads

Controleer goed of u alleen de dubbele trackinggebeurtenissen uitzet. Als u conversiegebeurtenissen uitzet die niet zijn gedupliceerd, kan dit de nauwkeurigheid en efficiëntie van de advertentietracking verminderen. Meer informatie over standaard conversiedoelen voor accounts

Inzicht in de conversieacties die worden bijgehouden in Google Ads

Als u uw Google Ads-account aan uw Google & YouTube-app op Shopify koppelt, wordt er automatisch een aankoopconversieactie gemaakt in Google Ads en ingesteld als de accountstandaard.

De onderstaande conversieacties worden ook gemaakt in Google Ads, maar deze worden ingesteld als secundaire conversieacties. Deze conversieacties zijn alleen ter observatie opgenomen en hebben geen invloed op biedingen.

Conversietype Conversiedoel Conversieactie
Verkoop De conversietrechter bijhouden
  • Aankoop (standaard primaire conversieactie): elke keer dat een gebruiker de aankoop afrondt
  • Toevoegen aan winkelwagen: elke keer dat een gebruiker een product aan de winkelwagen toevoegt
  • Beginnen met betalen: elke keer dat een gebruiker het betalingsproces start
Paginaweergave Gebruikersinteractie waarnemen
  • Paginaweergave: elke keer dat een gebruiker een nieuwe pagina opent
  • Item bekijken: elke keer dat een gebruiker een productpagina opent
  • Zoeken: elke keer dat een gebruiker de zoekoptie op de website gebruikt
Overig Bepalen in welke mate gebruikers bereid zijn om een aankoop te doen Betalingsgegevens toevoegen: elke keer dat een gebruiker betalingsgegevens toevoegt tijdens het betalingsproces

Meer informatie over hoe u inzicht krijgt in uw gegevens voor Conversies bijhouden

Afmelden voor Conversies bijhouden

Als u Google Ads gebruikt en u Conversies bijhouden uitzet, kan dit de prestaties van uw campagne in zeer grote mate beïnvloeden, tenzij u deze handmatig heeft ingesteld. Als u YouTube Shopping of Google Analytics gebruikt, is het bijhouden van conversies vereist.

Als u Conversies bijhouden uitzet, worden advertenties en gratis vermeldingen niet meer bijgehouden. Als u Conversies bijhouden nog steeds niet wilt gebruiken, volgt u de onderstaande stappen:

Als u de Google & YouTube-app voor het eerst instelt op Shopify:

1. Ga tijdens het introductieproces naar het vak Conversies bijhouden en klik op Verwijderen.

Nadat uw account is ingesteld:

1. Ga in de Google- & YouTube-app naar het tabblad Instellingen.
  2. Ga naar het vak Conversies bijhouden en klik op Verwijderen.
    1. Als u YouTube Shopping of Google Analytics gebruikt, moet u deze programma's eerst deactiveren in de Instellingen voordat u Conversies bijhouden kunt verwijderen.

Conversies bijhouden weer aanzetten

U kunt zich in de Google & YouTube-app altijd weer aanmelden voor Conversies bijhouden. Ga op het tabblad Instellingen naar het vak Conversies bijhouden. Klik op Start.

Gerelateerde links: