Konversioseurannan käyttöönotto Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Konversioseurannan avulla voit seurata, mitä kävijät tekevät sivustollasi klikattuaan mainostasi tai maksutonta listaustasi. Pystyt hienosäätämään mainontastrategiaasi, kun näet esimerkiksi, mitkä Google-mainokset tuottavat eniten myyntiä verkkokaupassa. Sen avulla voit myös seurata, mitkä maksuttomat listaukset saavat asiakkaat toimimaan, kuten tekemään ostoksia.

Sisällys:

Suositus: Käyttöönotto Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa

Konversioseurannan käyttöönotto on helpointa Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa. Adsin ja maksuttomien listausten konversioseuranta otetaan automaattisesti käyttöön, kun olet rekisteröitynyt Google & YouTube ‐sovellukseen sekä linkittänyt Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‐tilisi.

Jos et halua käyttää Google Adsia konversioiden seurantaan, suosittelemme luomaan Google Analytics ‑tilin ja linkittämään sen Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen Google Analytics 4 ‑kortin avulla.

Muista kertoa käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustoillasi. Pyydä suostumus mainosten personointiin käytettävien henkilötietojen keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen, jos laki sitä vaatii.

Edistyneille käyttäjille: Manuaalinen käyttöönotto Google-tagin avulla

Tätä vaihtoehtoa suositellaan vain kauppiaille, joilla on riittävä tekninen osaaminen tagin määrittämiseen. Mahdollisia tilanteita Google-tagin manuaaliseen käyttöönottoon:

1. valittujen verkkokauppakonversioiden seuranta
  2. Google-tagin määrittäminen käynnistyksessä lisätuotteiden tai muiden muokkausten käyttöönottoa varten (viite)
    1. esimerkiksi tapahtumien lähettäminen useaan mittauskokonaisuuteen tai ryhmien luominen.

Lue lisää Google-tagin käyttöönotosta Shopifyn avulla.

Tärkeää: Kun otat tagin käyttöön manuaalisesti, varmista, että seurantatapahtumat eivät kopioidu. Tarkista ja poista päällekkäiset tagit seuraavan osion ohjeiden avulla.

Päällekkäisten seurantatapahtumien estäminen

Kopioitunut konversioseuranta tarkoittaa tilannetta, jossa mainoksen tai maksuttoman listauksen aikaansaama käyttäjän yksittäinen toiminta lasketaan useaan kertaan. Niin voi käydä, jos olet ottanut käyttöön useita Google-tageja. Esimerkki: Olet ottanut konversioseurannan käyttöön ennen Shopify-sovelluksen asennusta.

Päällekkäinen konversioseuranta voi tuottaa virheellistä raporttidataa maksuttomista listauksista ja mainoksista. Se voi myös aiheuttaa ongelmia mainosten optimoinnissa. Tag Assistantin avulla voit tarkistaa, ettei seuranta kopioidu.

Käytössä voi olla yksi tagi, joka seuraa Google Analyticsin tapahtumia, ja toinen, joka seuraa Google Adsin tapahtumia. Samantyyppisiä tapahtumia ei kuitenkaan kannata seurata useilla tageilla.

Tarkista ja poista päällekkäiset tagit seuraavan osion ohjeiden avulla.

Päällekkäisten tagien tarkistaminen Tag Assistantin avulla

1. Laita mahdolliset mainosblokkerit ja selainlaajennukset pois päältä.
  2. Avaa Tag Assistant.
    1. Jos käytät Tag Assistantia ensimmäistä kertaa, klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää verkkotunnus. Lisää sivustosi URL-osoite ponnahdusikkunassa ja klikkaa Yhdistä.
    2. Jos olet käyttänyt Tag Assistantia aiemmin, etsi sivustosi listalta ja klikkaa nuolikuvaketta Oikea nuoli.
  3. Sivusto avautuu uuteen välilehteen. Google Tag Assistant lisää sivustoosi hyödyllisiä tietoja sisältävän ponnahdusikkunan.

Jos Google Tag Assistantin ponnahdusikkuna avautuu oikeaan alakulmaan.

Tämä vahvistaa, että sivustollesi on asennettu Google-tagi.

1. Klikkaa ponnahdusikkunassa Valmis.
  2. Siirry takaisin Tag Assistantin ikkunaan, jossa näkyy viesti yhdistämisen onnistumisesta. Klikkaa Jatka.
  3. Nyt Google-tagiesi pitäisi näkyä sivun yläosassa olevassa palkissa.
  4. Klikkaamalla Google-tagia näet sen yhteenvedon. Klikkaa sitten Lähetetyt osumat ‑välilehteä.
  5. Lähetetyt osumat ‑välilehdellä näet ruudun jokaiselle sivustoltasi lähetetylle tapahtumalle. Kunkin ruudun nimenä on tapahtuman kirjannut Google-tuote eli joko Google Analytics tai Google Ads.
    • Jos esimerkiksi näet vain ruutuja, joiden tunnisteena on Google Analytics, sivustoosi on linkitetty vain Google Analytics, jolloin se ei seuraa Adsin konversioita.

Jos Google Tag Assistantin ponnahdusikkuna ei avautunut:

Sivustollesi ei ole asennettu Google-tagia. Siirry takaisin Tag Assistantin ikkunaan, jossa tulisi olla viesti, jonka mukaan yhteyttä ei pystytty muodostamaan [sivustosi URL-osoitteeseen].

Päällekkäisten tagien poistaminen Google Adsista

Varmista, että poistat vain päällekkäiset seurantatapahtumat. Jos poistat tavallisia konversiotapahtumia, mainosseurannan tarkkuus ja tuloksellisuus voivat kärsiä. Lue lisää tilin oletuskonversiotavoitteista.

Tietoja Google Adsin seuraamista konversiotapahtumista

Kun linkität Google Ads ‑tilisi Shopifyn Google & YouTube ‑sovellukseen, ostokonversiotapahtuma luodaan automaattisesti Google Adsiin ja asetetaan tilin oletuskonversioksi.

Google Adsiin luodaan myös alle listatut konversiotapahtumat, mutta ne määritetään toissijaisiksi konversiotapahtumiksi. Ne ovat mukana vain havainnointitarkoituksessa, eivätkä ne vaikuta hintatarjouksiin.

Konversiotyyppi Konversiotavoite Konversiotapahtuma
Myynti Konversiosuppilon seuraaminen
  • Osto (oletusarvoinen ensisijainen konversiotapahtuma): Aina, kun käyttäjä tekee oston
  • Ostoskoriin lisääminen: Aina, kun käyttäjä lisää tuotteen ostoskoriin
  • Kassalle siirtyminen: Aina, kun käyttäjä siirtyy kassalle
Katselukerta Käyttäjän interaktion havaitseminen
  • Katselukerta: Aina, kun käyttäjä avaa uuden sivun
  • Tuotteen katsominen: Aina, kun käyttäjä avaa tuotesivun
  • Haku: Aina, kun käyttäjä tekee haun verkkosivustolla
Muu Käyttäjän ostohalukkuuden selvittäminen Maksutietojen lisääminen: Aina, kun käyttäjä lisää maksutiedot maksuvaiheessa

Katso ohjeet konversioseurantadatan tulkitsemiseen.

Konversioseurannan poistaminen käytöstä

Jos käytät Google Adsia, konversioseurannan poistaminen käytöstä voi vaikuttaa merkittävästi kampanjasi tuloksiin. Näin ei kuitenkaan käy, jos olet ottanut sen käyttöön manuaalisesti. Lisäksi jos käytät YouTube Shoppingia tai Google Analyticsia, konversioseuranta on pakollista.

Kun konversioseuranta poistetaan käytöstä, sekä mainosten että maksuttomien listausten seuranta loppuu. Jos silti haluat poistaa konversioseurannan käytöstä, seuraa alla olevia ohjeita.

Kun otat Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttöön ensimmäistä kertaa

1. Siirry rekisteröintivaiheessa Conversion tracking (Konversioseuranta) ‑ruutuun ja klikkaa Remove (Poista).

Tilin määrittämisen jälkeen:

1. Siirry Google & YouTube ‑sovelluksen Settings (Asetukset) ‑välilehdelle.
  2. Siirry Conversion tracking (Konversioseuranta) ‑ruutuun ja klikkaa Remove (Poista).
    1. Jos käytät joko YouTube Shoppingia tai Google Analyticsia, sinun on ensin poistettava nämä ohjelmat käytöstä Settings (Asetukset) ‑kohdassa, ennen kuin voit poistaa konversioseurannan.

Konversioseurannan palauttaminen käyttöön

Voit milloin tahansa palauttaa konversioseurannan käyttöön Google & YouTube ‑sovelluksessa. Siirry Settings (Asetukset) ‑välilehden Conversion tracking (Konversioseuranta) ‑ruutuun. Klikkaa Aloita.