Konfigurer konverteringssporing via Google og YouTube-appen på Shopify

Denne artikel henvender sig til brugere af Google og YouTube-appen på Shopify

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Konverteringssporing giver dig mulighed for at observere de handlinger, som brugerne foretager på dit website, efter de har klikket på en af dine annoncer eller gratis fortegnelser. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at justere din annonceringsstrategi, da du f.eks. kan se, hvilke af dine Google-annoncer genererer mest salg i din netbutik. Det giver dig også mulighed for at se de gratis fortegnelser, der genererer væsentlig kundeaktivitet som f.eks. køb.

På denne side kan du læse om følgende:

Anbefales: Konfigurer med Google og YouTube-appen på Shopify

Den nemmeste måde at konfigurere konverteringssporing på er via Google og YouTube-appen på Shopify. Hvis du bruger Google- og YouTube-appen på Shopify, konfigureres konverteringssporing for både Google Ads og gratis fortegnelser automatisk, når du har tilmeldt dig Google- og YouTube-appen og tilknyttet din Merchant Center-konto og din Google Ads-konto.

Hvis du foretrækker ikke at bruge Google Ads til at spore dine konverteringer, anbefaler vi, at du opretter en Google Analytics-konto og knytter den til Google Analytics 4-kortet i Google og YouTube-appen.

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om, hvilke data du indsamler på dine websites, og for at indhente samtykke for indsamlingen, delingen og brugen af personoplysninger til personlig tilpasning af annoncer, når loven kræver det.

Avanceret: Manuel konfiguration via et Google-tag

Denne mulighed anbefales kun til sælgere, der kender til de tekniske komponenter ved konfigurationen af et tag. Nogle mulige scenarier, hvor du måske vil konfigurere dit Google-tag manuelt:

1. For at spore udvalgte e-handelskonverteringer
  2. For at konfigurere gtag ved opstart for at konfigurere yderligere produkter eller andre tilpasninger (reference)
    1. For eksempel: Der kan sendes hændelser til mere end én ejendom eller oprettes grupper

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer dit Google-tag med Shopify.

Vigtigt! Når du konfigurerer et tag manuelt, skal du sørge for at tjekke, at du ikke duplikerer sporingshændelser. Følg vejledningen i næste sektion for at tjekke for og fjerne duplikerede tags.

Sådan undgår du duplikering af sporingshændelser

Duplikeret konverteringssporing (når en enkelt brugerhandling på din annonce eller gratis fortegnelse tælles mere end én gang) kan ske, hvis du har konfigureret flere Google-tags. Hvis du f.eks. allerede har konfigureret konverteringssporing før installation af Shopify-appen.

Duplikeret konverteringssporing kan forårsage unøjagtige rapportdata for dine gratis fortegnelser og annoncer og kan føre til problemer med annonceoptimering. Du kan bruge Tag Assistant til at verificere, at du ikke duplikerer sporing.

Du kan have ét tag, der sporer Google Analytics-hændelser, og ét tag, der sporer Google Ads-hændelser. Men du bør ikke have flere tags, der sporer og sender de samme typer hændelser.

Følg vejledningen i næste sektion for at tjekke for og fjerne duplikerede tags.

Sådan tjekker du, om du har duplikerede tags via Tag Assistant

1. Deaktiver eventuelle annonceblokeringer eller browserudvidelser
  2. Åbn Tag Assistant
    1. Hvis det er første gang, du bruger Tag Assistant, skal du klikke på Tilføj domæne øverst til højre. Indtast dit websites webadresse i pop op-vinduet, der åbnes, og klik Tilknyt.
    2. Hvis det ikke er første gang, du bruger Tag Assistant, skal du finde dit website på listen og klikke på pileikonet Højrepil.
  3. En ny fane åbnes med dit website. Google Tag Assistant føjer et pop op-vindue med nyttige oplysninger til dit website.

Hvis pop op-vinduet for Google Tag Assistant vises i nederste højre hjørne:

Dette bekræfter, at du har et Google-tag installeret på dit website.

1. Klik på Udfør i pop op-vinduet.
  2. Naviger tilbage til Tag Assistant-vinduet, hvor du kan se en meddelelse om, at tilknytningen er oprettet. Klik på Fortsæt.
  3. Nu bør dine Google-tags vises i en bjælke øverst på siden.
  4. Klik på et Google-tag for at åbne dets "Oversigt", og klik derefter på fanen "Sendte hits".
  5. Fanen "Sendte hits" viser et felt for hver hændelse sendt fra dit website. Hvert felt er navngivet med det Google-produkt, der sporede hændelsen. Det vil sige enten Google Analytics eller Google Ads.
    • For eksempel: Hvis du kun har felter mærket som Google Analytics, har dit website kun tilknyttet Google Analytics, og det sporer ikke Google Ads-konverteringer.

Hvis pop op-vinduet for Google Tag Assistant ikke vises:

Du har ikke et Google-tag installeret på dit website. Naviger tilbage til Tag Assistant-vinduet, hvor du bør se teksten "Der kunne ikke oprettes forbindelse til [din websiteadresse]".

Sådan deaktiverer du duplikerede tags fra Google Ads

Dobbelttjek, at du kun deaktiverer de duplikerede sporingshændelser. Deaktivering af konverteringshændelser, som ikke er duplikerede, kan mindske nøjagtigheden og effektiviteten af annoncesporingen. Få flere oplysninger om standardkonverteringsmål for konto.

Forstå de konverteringshandlinger, der spores i Google Ads

Når du knytter din Google Ads-konto til din Google og YouTube-app på Shopify, oprettes der automatisk en konverteringshandling af typen "Køb" i Google Ads og indstilles som kontostandard.

Derudover vil nedenstående konverteringshandlinger også blive oprettet i Google Ads, men indstillet som sekundære konverteringshandlinger, som kun er inkluderet til observation og ikke påvirker budgivningen.

Konverteringstype Konverteringsmål Konverteringshandling
Salg Bruges til sporing af handlinger i konverteringstragten
  • Køb (primær konverteringshandling som standard): Hver gang en bruger gennemfører købet
  • Læg i kurven: Denne handling registreres, hver gang en bruger lægger et produkt i kurven
  • Start betalingsprocessen: Denne handling registreres, hver gang en bruger starter betalingsprocessen
Sidevisning Bruges til observation af brugerinteraktion
  • Sidevisning: Denne handling registreres, hver gang en bruger åbner en ny side.
  • Se vare: Denne handling registreres, hver gang en bruger åbner en produktside.
  • Søgning: Denne handling registreres, hver gang en bruger benytter søgefunktionen på websitet.
Andet Bruges til at fastslå, om en bruger er interesseret i at foretage et køb Tilføj betalingsoplysninger: Denne handling registreres, hver gang en bruger tilføjer betalingsoplysninger i forbindelse med betalingsprocessen

Få flere oplysninger om dine konverteringssporingsdata.

Fravælg konverteringssporing

Hvis du bruger Google Ads, kan deaktivering af konverteringssporing påvirke dine kampagners effektivitet i væsentlig grad, medmindre du har konfigureret det manuelt. Hvis du bruger YouTube Shopping eller Google Analytics, er konverteringssporing desuden påkrævet.

Når du fravælger konverteringssporing, deaktiverer du sporing for både annoncer og gratis fortegnelser. Hvis du stadig gerne vil fravælge konverteringssporing, skal du følge nedenstående vejledning:

Når du konfigurerer din Google og YouTube-app på Shopify for første gang:

1. Under introduktionsprocesen skal du navigere til feltet "Konverteringssporing" og klikke på Fjern.

Efter din konto er blevet konfigureret:

1. Naviger til fanen "Indstillinger" i Google og YouTube-appen.
  2. Find feltet "Konverteringssporing", og klik Fjern.
    1. Hvis du bruger enten YouTube Shopping eller Google Analytics, skal du først deaktivere disse programmer i "Indstillinger", før du kan fjerne konverteringssporing.

Tilmeld dig konverteringssporing igen

Du kan til enhver tid tilmelde dig konverteringssporing igen i din Google og YouTube-app. Naviger til fanen Indstillinger, og find feltet "Konverteringssporing". Klik på Start.

Relaterede links: