Konfigurer konverteringsbaserte kundelister

Med konverteringsbaserte kundelister kan du enkelt konfigurere Kundematch ved å merke av for dette i avmerkingsboksen i innstillingene for Google Ads-kontoen din. Hvis du bruker denne funksjonen, oppretter den automatisk målgruppesegmenter for alle konverteringsmålene dine der optimaliserte konverteringer er aktivert. Med denne funksjonen aktivert på kontonivå kan du legge inn data på ett sted, så kan dataene brukes i alle kampanjene dine.

Slik fungerer det

Med optimaliserte konverteringer får du mer presis konverteringsmåling ved at hashede førstepartsdata fra brukere sendes fra nettstedet ditt til Google på en personvernsikker måte. Finn ut mer om optimaliserte konverteringer.

Når du konfigurerer konverteringsbaserte kundelister, blir de hashede dataene fra brukere du får i forbindelse med optimaliserte konverteringer, også brukt til å utarbeide en kundeliste. Denne funksjonen gjør at du enklere kan måle og aktivere førstepartsdata, siden konverteringsbaserte målgruppelister automatisk blir tilgjengelige i Målgruppestyring når du velger å bruke funksjonen.

I denne artikkelen ser du fremgangsmåten du må følge når du skal konfigurere konverteringsbaserte kundelister.

Viktig: Konverteringsbaserte kundelister er bare tilgjengelig for de som har slått på optimaliserte konverteringer via tagbaserte implementeringer.

Fordeler

• Hvis du implementerer optimaliserte konverteringer, kan du få mer presis konverteringsmåling og tilgang til bedre budgivningsfunksjoner.
  • Med konverteringsbaserte kundelister kan du redusere tiden du bruker på å administrere og oppdatere kundelister, ved at data fra brukere du får i forbindelse med optimaliserte konverteringer, automatisk brukes til å utarbeide slike lister.
  • Når du bruker Kundematch, blir ikke bare den smarte budgivningen bedre, men du kan også optimalisere kunders livssyklus, for eksempel via mål knyttet til anskaffelse av nye kunder, i Performance Max-kampanjer.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger i rullegardinmenyen.
  4. Velg Konverteringsbaserte kundelister i Kundematch-delen.
  5. Merk av for «Slå på konverteringsbaserte kundelister».
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Kundematch-lister brukes automatisk i den smarte budgivningen.

Når du har konfigurert konverteringsbaserte kundelister, genereres det automatisk et målgruppesegment for hvert mål på siden hvor konverteringer i kampanjen oppsummeres. Du kan se disse segmentene i Målgruppestyring. Finn ut mer om Målgruppestyring.

Linker til relatert innhold