Genbrug hændelsesindstillinger i Google Tag Manager

Denne side er til brugere, der vedligeholder deres Google-tag i Google Tag Manager og vil definere indstillinger på hændelsesniveau.

Hvad er en variabel for hændelsesindstillinger?

Du kan genbruge hændelsesindstillinger på tværs af flere Google-tags og GA4-hændelsestags ved hjælp af en variabel for Google-tag: Indstillinger for hændelser.
Lad os f.eks. sige, at du ejer en onlinebutik, og du holder udsalg. Nu vil du gerne spore, hvor mange personer der bruger den rabatkode, du har givet dem. I stedet for at føje en discount-parameter til hvert enkelt tag manuelt kan du genbruge parameteren med en variabel for Google tag: Indstillinger for hændelser.

Sådan bruger du en variabel for hændelsesindstillinger

Sådan opretter du en ny variabel for hændelsesindstillinger:

1. Åbn Google Tag Manager
  2. Åbn menuen Variabler i menuen til venstre i dit arbejdsområde.
  3. Opret en Ny brugerdefineret variabel.
  4. Vælg variablen for Google-tag: Indstillinger for hændelser i Variabelkonfiguration.
  5. Tilføj de parametre, du vil genbruge. Du kan finde en tabel over foruddefinerede parametre nedenfor. Hvis ingen af disse passer til dine behov, kan du altid oprette en tilpasset parameter. Du skal bare skrive et navn efter eget valg i feltet Navn.
  6. Valgfrit: Føj Google Analytics-brugeregenskaber til din hændelse.
    1. Klik på Tilføj ejendom under Google Analytics-brugeregenskaber.
    2. Konfigurer det nøgleværdipar, der skal sendes med hændelsen:
      • Angiv Ejendomsnavn til den kategori, du vil sende, f.eks. favorite_food.

• Angiv Værdi som brugerspecifikke data, f.eks. apple.
  7. Navngiv din variabel, og vælg Gem.

Genbrug indstillinger i et Google-tag

Hvis du vil sende parametre på hændelsesniveau med hver hændelse, skal du bruge variablen for hændelsesindstillinger i et Google-tag.

1. Åbn menuen Tags til venstre i dit arbejdsområde.
  2. Vælg et Google-tag, som du vil anvende en indstillingsvariabel på.
  3. Genbrug indstillinger:
    • Hvis du vil genbruge konfigurationsindstillinger, skal du vælge en variabel for Google-tag: Konfigurationsindstillinger på rullelisten.
    • Hvis du vil genbruge indstillinger for delte hændelser, skal du vælge en variabel for Google-tag: Indstillinger for hændelser på rullelisten.
    • Klik på Vis nedarvede indstillinger for at se, hvilke parametre der er nedarvet fra variablen for indstillinger.
    • Klik på Rediger for kun at redigere en nedarvet parameter for Google-tagget.
    • Klik på Nulstil for at fortryde ændringer af en nedarvet parameter.
  4. Gem tagget, og klik på Udgiv for at udgive containeren.

Genbrug indstillinger i et GA4-hændelsestag

Hvis du kun vil sende parametre på hændelsesniveau for udvalgte GA4-hændelser, skal du føje variablen for hændelsesindstillinger til et GA4-hændelsestag.

1. Åbn menuen Tags til venstre i dit arbejdsområde.
  2. Vælg et GA4-hændelsestag, som du vil anvende en variabel for indstillinger på.
  3. Genbrug indstillinger:
    • Hvis du vil genbruge hændelsesindstillinger, skal du vælge en variabel for Google-tag: Indstillinger for hændelser på rullelisten.
    • Klik på Vis nedarvede indstillinger for at se, hvilke parametre der er nedarvet fra variablen for indstillinger.
    • Klik på Rediger for kun at redigere en nedarvet parameter for Google-tagget.
    • Klik på Nulstil for at fortryde ændringer af en nedarvet parameter.
  4. Gem tagget, og klik på Udgiv for at udgive containeren.

Gyldige parametre for hændelsesindstillinger

Følgende tabel indeholder de foruddefinerede parametre, og det er angivet, hvilke produkter du kan bruge dem sammen med (markeret med et x). Dette er ikke hændelsesnavne. Du kan se en liste over foruddefinerede hændelsesnavne i referencen for anbefalede hændelser.

Navn Type Standardværdi Beskrivelse Google Ads GA4 Merchant Center
achievement_id streng ikke defineret Id'et for den præstation, der blev låst op. En del af hændelsen unlock_achievement til at måle spiloplevelsen.   x
aw_feed_country streng ikke defineret Det land, der er knyttet til det feed, dine varer uploades til. Brug CLDR-områdekoder, f.eks. 'US'.
En del af Rapportering af konverteringer via data om kurv.
x
aw_language streng ikke defineret Det sprog, der er knyttet til det feed, dine varer uploades i. Brug ISO 639-1-sprogkoder. En del af Rapportering af konverteringer via data om kurv. x
aw_merchant_id Heltal ikke defineret Merchant Center-id'et. Angiv denne parameter, hvis du har en vare på flere Merchant Center-konti, og du vil styre, hvilket Merchant Center varens data (f.eks. varens egenpris) skal læses fra. En del af Rapportering af konverteringer via data om kurv. x
content_group streng ikke defineret Indholdsgrupper giver dig mulighed for at kategorisere sider og skærme i tilpassede grupper. Få flere oplysninger   x x
content_id streng ikke defineret Et id for det valgte indhold, f.eks. C_12345. En del af hændelsen select_content.   x x
content_type streng ikke defineret Typen af indhold, f.eks. 'image'. En del af hændelsen share og select_content.   x
coupon streng ikke defineret Det kuponnavn/den kuponkode, der er knyttet til hændelsen.

coupon-parametre på hændelses- og vareniveau er uafhængige.
  x
country streng ikke defineret Parameter for registrering af brugerens land. Brug ISO 3166-1 alpha-2-format. (f.eks. 'US' for USA) x
currency streng ikke defineret Valuta for de varer, der er knyttet til hændelsen, i ISO 4217-format med 3 bogstaver.
* Hvis du angiver value, skal du angive currency, før omsætningsmetrics kan beregnes korrekt.
x x x
delivery_postal_code tal ikke defineret Det regionale præfiks, eller angivelsesdelen, for postnummeret for en ordres leveringsadresse. Det regionale præfiks bruges til at fastsætte sælgerens præstation vedrørende rettidig levering.
Når du indsender disse data, anbefaler vi, at du kun medtager de første 3 cifre i et postnummer.
En del af Google Ads-konverteringssporing til validering af forsendelsesdata.
x   x
discount tal ikke defineret Den pengemæssige rabat, der er knyttet til varen. x x
estimated_delivery_date (forventet leveringsdato) streng ikke defineret Den seneste (eller "maksimale") lovede leveringsdato for en ordre i en kundes data om kurv. Ved ordrer på produkter, der er i betragtning til gratis og hurtig levering (ny eller fast status), bruger Google denne dato til at validere forsendelseshastigheden.
Bemærk! Denne parameter bruger det internationale datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD). Den dato, du indsender her, skal være baseret på datoen og tidszonen for den lokation, du indsendte for delivery_postal_code.

En del af Google Ads-konverteringssporing til validering af forsendelsesdata.
x
group_id streng ikke defineret Gruppens id, f.eks. G_12345. En del af hændelsen join_group, der bruges til at måle, hvor populære bestemte grupper eller sociale funktioner er.   x
items matrix<Item> ikke defineret Angiver elementerne for begivenheden. Dette er en e-handelsparameter, der har underparametre. Du kan finde underparametre for: x x x
language streng navigator.language Angiver brugerens foretrukne sprog. x x x
method streng ikke defineret Den metode, en bruger vælger til at udføre en handling, f.eks. 'email'. En del af hændelsen login, share og sign_up.   x
payment_type streng ikke defineret En kundes valgte betalingsmetode, f.eks. 'credit card'.   x
resultat tal ikke defineret Brugerens resultat. En del af hændelsen post_score til måling af resultater i spil.   x
search_term streng ikke defineret Den term, der blev søgt efter. En del af hændelsen search.   x
send_to streng ikke defineret Angiver destinations-id'et for et Google-tag. Bruges sammen med konfigurationsparameteren groups. x x x
shipping tal ikke defineret Forsendelsesomkostninger, der er knyttet til en transaktion, f.eks. 4.99. x x x
shipping_tier streng ikke defineret Det forsendelsesniveau (f.eks. 'Ground', 'Air', 'Next-day'), der er valgt til levering af den købte vare. x x x
tax tal ikke defineret Afgiftsomkostninger for en transaktion, f.eks. 1.11.   x x
transaction_id streng ikke defineret Det unikke id for en transaktion, f.eks. T_12345.

Parameteren transaction_id hjælper dig med at undgå duplikerede hændelser for et køb.
x x x
user_data object ikke defineret Parameter til fravalg af automatisk indsamling af brugergenererede data.
Hvis du vil fravælge udvalgte sider, skal du angive user_data til null. Hvis du helt vil fravælge indsamling af brugerdefinerede data, skal du bruge Google-tagindstillingen.
x
user_properties object ikke defineret Parameter til at sende yderligere Google Analytics-brugeregenskaber med en hændelse. Se, hvordan du konfigurerer brugeregenskaber.   x
værdi tal ikke defineret Den pengemæssige værdi af hændelsen, f.eks. 12.99.

value kræves med henblik på meningsfuld rapportering, og købernes målgruppe baseret på forudsigelser skal også udfyldes.

* Hvis du angiver value, skal du også angive currency.
x x x
virtual_currency_name streng ikke defineret Navnet på den virtuelle valuta. En del af hændelserne earn_virtual_currency og spend_virtual_currency
  x