Over de campagne-instelling voor brede zoekwoorden

Opmerking: De beschikbaarheid van de instelling van de functies voor brede zoekwoorden wordt momenteel gelanceerd en is nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Met de campagne-instelling voor brede zoekwoorden kunnen campagnes in het zoeknetwerk uitsluitend breed zoeken gebruiken als zoektype voor zoekwoorden. Als u deze instelling aanzet, worden alle bestaande woordgroepen en exacte zoekwoorden omgezet naar breed zoeken en wordt voor alle toegevoegde zoekwoorden ook breed zoeken gebruikt.

Deze instelling is alleen beschikbaar als de campagne Slim bieden op basis van conversies gebruikt.

Gevolgen voor de zoekwoordprioriteiten in een Google Ads-account

Een diagram dat toont hoe prioriteit wordt gegeven aan zoekwoorden in een instelling voor brede zoekwoorden.

Als u de instelling voor brede zoekwoorden aanzet, heeft dit gevolgen voor de bestaande regels voor zoekwoordprioriteiten in een account.

• Alle zoekwoorden worden omgezet naar brede zoekwoorden. Zoekwoorden in een campagne met deze instelling krijgen prioriteit vanuit het perspectief van zoekwoordprioriteiten alsof er zowel een versie voor breed zoeken als een exacte versie van het zoekwoord aanwezig is.
  • Als u in een afzonderlijke campagne hetzelfde zoekwoord in exact zoeken heeft, wordt het zoekwoord met de hoogste advertentierangschikking naar de veiling gestuurd.

Als u de campagne-instelling voor brede zoekwoorden aanzet, kan het ook makkelijker zijn om campagnes te upgraden naar breed zoeken.

Opmerking: Deze logica is alleen van toepassing op zoekopdrachten die identiek zijn aan een zoekwoord. Er zijn geen gevolgen voor andere zoekopdrachten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Instelling voor breed zoeken aanzetten voor een nieuwe campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe campagne in het zoeknetwerk te maken.
  5. Zet in het gedeelte Campagne-instellingen de instelling voor brede zoekwoorden aan.
  6. Voer de overige stappen uit om een campagne te maken.

Instelling voor breed zoeken aanzetten voor een bestaande campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de campagne waarop u de merkenlijst wilt toepassen.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Scroll omlaag, klik op Brede zoekwoorden en zet de instelling voor brede zoekwoorden aan.
  7. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Waarom worden de regels voor zoekwoordprioriteiten gewijzigd als ik de instelling voor brede zoekwoorden aanzet?

We hebben deze wijziging aangebracht omdat gebruikers aangaven dat het moeilijk was om de impact van een campagne-upgrade naar breed zoeken te meten. Het verkeer komt dan namelijk overeen met andere delen van het account, waardoor de resultaten worden vertekend.

Stel dat u in een van uw campagnes het exacte zoekwoord [Pixel 7] heeft opgenomen en dat u het zoekwoord heeft geüpgraded als breed zoekwoord in een andere campagne. De gevolgen voor de prestaties van de campagne voor breed zoeken zijn moeilijk te bepalen. Als een gebruiker exact naar 'Pixel 7' heeft gezocht, krijgt het exacte zoekwoord de voorkeur en komt uw geüpgradede campagne met brede zoekwoorden niet in aanmerking. Met de nieuwe regels voor zoekwoordprioriteiten in de campagne-instelling voor brede zoekwoorden kunt u de daadwerkelijke impact van brede zoekwoorden nauwkeuriger meten. 'Pixel 7' krijgt prioriteit als een exact zoekwoord, ook al wordt het getoond als een breed zoekwoord.

Dit heeft geen gevolgen voor campagnes met alleen brede zoekwoorden waarvoor deze instelling niet aanstaat.

Wat voor invloed heeft dit op andere campagnes?

Als u in een afzonderlijke campagne hetzelfde zoekwoord heeft (bijvoorbeeld Pixel 7 in de campagne waarvoor de instelling voor brede zoekwoorden aanstaat en het exacte zoekwoord [Pixel 7] in een afzonderlijke campagne), wordt het zoekwoord met de hoogste advertentierangschikking naar de veiling gestuurd.

Wat zijn de meest voorkomende situaties waarin deze instelling wordt aangezet?

Voor adverteerders die specifiek merkverkeer willen scheiden van niet-merkverkeer in hun campagnes, is het gebruikelijk dat hun merkcampagnes alleen exacte zoekwoorden bevatten zodat deze niet overeenkomen met zoekopdrachten die het merk niet bevatten en ook om te voldoen aan de verwachtingen voor verkeersprioriteiten voor merkcampagnes versus merkloze campagnes.

Met deze instelling kunnen adverteerders het bereik van hun merkcampagnes uitbreiden, mogelijk gemaakt door de technologie voor breed zoeken. Tegelijkertijd kunnen ze het volgende realiseren:

1. Zorgen dat het verkeer alleen overeenkomt met zoekopdrachten met de opgegeven merken die zijn opgenomen in merkbeperkingen.
  2. Campagnes consolideren voor alleen breed zoeken, terwijl ze de verkeersprioriteiten voor merkcampagnes en merkloze campagnes behouden.
  3. Duidelijk de impact bepalen van de upgrade van de merkcampagne van exact zoeken naar breed zoeken.

Hoe verschilt deze instelling van een campagne met alleen brede zoekwoorden?

Als u deze instelling aanzet, gebeurt er het volgende:
  • Toegang tot merkbeperkingen
  • Het gedrag voor zoekwoordprioriteiten verandert zoals hierboven vermeld
  • Alle nieuwe toegevoegde zoekwoorden zijn brede zoekwoorden

Kan ik, nadat ik deze instelling heb aangezet, historische gegevens voor mijn zoekwoorden openen?

Ja, u kunt alle gegevens openen. Selecteer Alle in het filter Zoekwoordstatus op de pagina Zoekwoorden voor het zoeknetwerk. Uw niet-brede zoekwoorden krijgen de status Verwijderd en alle historische statistieken zijn zichtbaar.

Kan ik statistieken bekijken per zoektype nadat ik deze instelling heb aangezet?

Ja, u kunt de statistieken van uw brede zoekwoorden uitsplitsen op het smalste zoekwoordtype dat het verkeer zou hebben bereikt. Selecteer Segmenteren > Zoektype voor zoektermen boven de tabel op de pagina Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.

Hoe kan ik de wijzigingen terugzetten naar de oorspronkelijke instellingen?

Als u de instelling niet wilt gebruiken, kunt u deze makkelijk uitzetten. Voer de volgende stappen uit om de wijzigingen terug te zetten in uw Google Ads-account:
Als alle zoekwoorden brede zoekwoorden zijn:
  1. Ga naar de instellingen van uw campagne.
  2. Scroll omlaag om op Brede zoekwoorden te klikken en zet de instelling voor breed zoeken uit.
  3. Klik op Opslaan.

Als alle zoekwoorden exacte zoekwoorden of woordgroepen zijn:

1. Ga naar de instellingen van uw campagne.
  2. Scroll omlaag om op Brede zoekwoorden te klikken en zet de instelling voor breed zoeken uit.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Selecteer alle zoekwoorden op de pagina Zoekwoorden en klik op Bewerken.
  5. Klik op Zoektypen wijzigen en dan op Alle zoektypen wijzigen.
  6. Selecteer het oorspronkelijke zoektype.
  7. Klik op Toepassen.

Als uw zoekwoorden een combinatie waren van verschillende zoektypen, gaat u naar uw historische zoekwoorden. Wijzig het filter Zoekwoordstatus van Aangezet of Aangezet, onderbroken in Alle op de pagina Zoekwoorden voor het zoeknetwerk. U kunt dan filteren op zoektype.

1. Ga naar de instellingen van uw campagne.
  2. Scroll omlaag om op Brede zoekwoorden te klikken en zet de instelling voor breed zoeken uit.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Bepaal het beste zoektype voor de meerderheid van de zoekwoorden in uw campagne.
  5. Als alle zoekwoorden hetzelfde zoektype moeten hebben, volgt u de bovenstaande stappen om een kopie van het zoekwoord in dat zoektype te maken.
  6. Als u een combinatie van zoektypen in uw campagne wilt gebruiken, selecteert u elk afzonderlijk zoekwoord en wijzigt u het zoektype.