Laajan vastaavuuden avainsanojen kampanja-asetus

Huom. Laajan vastaavuuden avainsana-asetusta ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön, eikä se ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Jos Hakukampanjassa laitetaan päälle laajan vastaavuuden kampanja-asetus, avainsanojen vastaavuustyyppinä käytetään vain laajaa vastaavuutta. Tällöin kaikki kampanjaan jo lisätyt lausekeavainsanat ja tarkan vastaavuuden avainsanat muuttuvat laajan vastaavuuden avainsanoiksi ja kaikissa myöhemmin lisättävissä avainsanoissa käytetään laajaa vastaavuutta.

Asetus on saatavilla vain, jos kampanjassa on käytössä konversioihin perustuva Smart Bidding.

Vaikutus avainsanojen priorisointilogiikkaan Google Ads ‑tilillä

Kaavio, josta näkyy, miten avainsanat priorisoidaan käytettäessä laajan vastaavuuden kampanja-asetusta

Laajan vastaavuuden kampanja-asetuksen käyttöönotto vaikuttaa tilillä jo olevien avainsanojen priorisointisääntöihin.

• Kaikki avainsanat muuttuvat laajan vastaavuuden avainsanoiksi. Avainsanat priorisoidaan ikään kuin kampanjassa olisi avainsanasta sekä laajan että tarkan vastaavuuden versio.
  • Jos sinulla on sama avainsana tarkan vastaavuuden avainsanana erillisessä kampanjassa, huutokauppaan lähetetään avainsana, jolla on korkein mainossija.

Asetuksen käyttöönotto voi myös helpottaa kampanjoiden päivittämistä laajan vastaavuuden kampanjoiksi.

Huom. Logiikka vaikuttaa vain niihin hakuihin, jotka vastaavat avainsanaa täsmälleen.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Laajan vastaavuuden asetuksen laittaminen päälle uudessa kampanjassa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Luo uusi Hakukampanja klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Laita Laajan vastaavuuden avainsanat ‑asetus päälle Kampanja-asetukset-osiosta.
  6. Viimeistele kampanjan luominen.

Laajan vastaavuuden asetuksen laittaminen päälle aiemmin luodussa kampanjassa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse haluamasi kampanja.
  5. Klikkaa Asetukset.
  6. Vieritä alaspäin, klikkaa Laajan vastaavuuden avainsanat ja laita asetus päälle.
  7. Klikkaa Tallenna.

Usein kysyttyä

Miksi avainsanojen priorisointisäännöt muuttuvat, kun laajan vastaavuuden asetus otetaan käyttöön?

Muutos tehtiin käyttäjäpalautteen perusteella. Käyttäjien mielestä oli vaikeaa mitata, millaisia vaikutuksia kampanjan päivityksellä laajan vastaavuuden kampanjaksi oli, koska liikenne saatettiin yhdistää tilin muihin osiin, mikä vääristi tuloksia.

Oletetaan esimerkiksi, että jossakin kampanjassasi olisi tarkan vastaavuuden avainsana [Pixel 7] ja päivittäisit sen laajan vastaavuuden avainsanaksi toisessa kampanjassa. Muutoksen vaikutusta laajan vastaavuuden kampanjan tuloksiin olisi vaikea arvioida. Jos käyttäjä tekisi haun "Pixel 7", tarkan vastaavuuden avainsana priorisoitaisiin eikä päivitetty laajan vastaavuuden kampanja voisi näkyä. Uusien priorisointisääntöjen ansiosta voit nyt mitata paremmin laajan vastaavuuden todellisia tulosvaikutuksia. Pixel 7 priorisoidaan kuten tarkan vastaavuuden avainsana, vaikka se näkyy laajan vastaavuuden avainsanana.

Muutos ei vaikuta kampanjoihin, jotka sisältävät vain laajan vastaavuuden avainsanoja ja joissa asetus ei ole käytössä.

Miten tämä vaikuttaa muihin kampanjoihin?

Jos sinulla on sama avainsana tarkan vastaavuuden avainsanana eri kampanjassa (esim. Pixel 7 laajan vastaavuuden asetusta käyttävässä kampanjassa ja tarkan vastaavuuden avainsana [Pixel 7] toisessa kampanjassa), huutokauppaan lähetetään avainsana, jolla on korkein mainossija.

Mitkä ovat yleisimmät syyt asetuksen käyttöönottoon?

Jos mainostaja haluaa erottaa kampanjoissaan brändiin liittyvän ja liittymättömän liikenteen, brändikampanjoihin lisätään yleensä vain tarkan vastaavuuden avainsanoja. Silloin niitä ei yhdistetä hakuihin, jotka eivät sisällä brändiä. Tällöin myös liikenteen priorisointiodotukset voivat toteutua brändikampanjoille ja brändiin liittymättömille kampanjoille.

Laajan vastaavuuden asetuksen avulla mainostajat voivat parantaa brändikampanjoidensa tavoittavuutta sekä

1. varmistaa, että avainsanat yhdistetään vain hakuihin, jotka sisältävät brändirajoituksiin lisättyjä brändejä
  2. tehdä brändikampanjoista laajan vastaavuuden kampanjoita muuttamatta liikenteen priorisointia niiden ja brändiin liittymättömien kampanjoiden välillä
  3. nähdä selvästi, millaisia vaikutuksia brändikampanjoiden päivittämisellä tarkasta vastaavuudesta laajaan vastaavuuteen on.

Miten asetus eroaa siitä, että kampanjassa käytettäisiin vain laajan vastaavuuden avainsanoja?

Asetuksesta on seuraavanlaista hyötyä:
  • pääset käyttämään brändirajoituksia
  • avainsanojen priorisointi muuttuu edellä kerrotulla tavalla
  • kun lisäät uusia avainsanoja, niiden vastaavuustyypiksi tulee laaja vastaavuus.

Kun asetus on käytössä, voinko nähdä avainsanojeni aiemman datan?

Kyllä, näet edelleen kaiken datan. Valitse Hakuavainsanat-sivulta Avainsanan tila ‑suodattimeksi "Kaikki". Muiden kuin laajan vastaavuuden avainsanojen tila on "Poistettu", mutta näet niiden aiemmat tilastotiedot.

Kun asetus on käytössä, voinko katsella tilastoja vastaavuustyypeittäin?

Kyllä, voit eritellä laajan vastaavuuden avainsanojen tilastot tarkimman vastaavuustyypin mukaan, joka olisi yhdistetty liikenteeseen. Valitse Hakuavainsanat-sivun taulukon yläpuolelta Ryhmittele > Hakutermien vastaavuustyyppi.

Miten voin palauttaa alkuperäiset asetukset?

Jos et enää halua käyttää asetusta, voit laittaa sen helposti pois päältä. Näin perut muutokset Google Ads ‑tilillä:
Jos kaikki avainsanat olivat laajan vastaavuuden avainsanoja, tee näin:
  1. Mene kampanjan asetuksiin.
  2. Vieritä alaspäin, klikkaa Laajan vastaavuuden avainsanat ja laita asetus pois päältä.
  3. Klikkaa Tallenna.

Jos kaikki avainsanat olivat joko tarkan vastaavuuden avainsanoja tai lausekeavainsanoja, tee näin:

1. Mene kampanjan asetuksiin.
  2. Vieritä alaspäin, klikkaa Laajan vastaavuuden avainsanat ja laita asetus pois päältä.
  3. Klikkaa Tallenna.
  4. Valitse Hakuavainsanat-sivulta kaikki avainsanat ja klikkaa Muokkaa.
  5. Klikkaa Muuta vastaavuustyyppejä ja sitten Vaihda kaikki vastaavuustyypit.
  6. Valitse alkuperäinen vastaavuustyyppi.
  7. Klikkaa Käytä.

Jos avainsanoissa käytettiin monia eri vastaavuustyyppejä, etsi aiemmat avainsanat. Klikkaa Hakuavainsanat-sivulta Avainsanan tila ‑suodatinta "Käytössä" tai "Käytössä, keskeytetty" ja vaihda suodattimeksi "Kaikki". Suodata sitten avainsanat vastaavuustyypin mukaan.

1. Mene kampanjan asetuksiin.
  2. Vieritä alaspäin, klikkaa Laajan vastaavuuden avainsanat ja laita asetus pois päältä.
  3. Klikkaa Tallenna.
  4. Päätä, mikä on paras vastaavuustyyppi suurimmalle osalle kampanjan avainsanoista.
  5. Jos haluat kaikista avainsanoista tietyn vastaavuustyypin version, hae kyseistä tyyppiä olevan avainsanan kopio seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  6. Jos haluat käyttää kampanjassa erilaisia vastaavuustyyppejä, valitse kukin avainsana yksitellen ja vaihda sen vastaavuustyyppi.