Sobre l'opció de configuració de campanya de paraules clau de concordança ampla

Nota: la disponibilitat de l'opció de configuració de paraules clau de concordança ampla s'està llançant gradualment i encara no està disponible per a tots els usuaris.

Aquesta opció de configuració permet que les campanyes de cerca utilitzin exclusivament la concordança ampla com a tipus de concordança de paraules clau. Si l'activeu, totes les paraules clau de concordança exacta i de frase existents passaran a ser de concordança ampla i us assegurareu que totes les paraules clau que afegiu també utilitzin la concordança ampla.

Aquesta opció de configuració només està disponible si la campanya utilitza estratègies de Smart Bidding basades en conversions.

Impacte en la lògica de priorització de paraules clau d'un compte de Google Ads

Diagrama que mostra com es prioritzaran les paraules clau en una configuració de campanya de concordança ampla.

Activar l'opció de configuració de campanya de concordança ampla afectarà les regles de priorització de paraules clau existents en un compte.

• Totes les paraules clau passaran a ser de concordança ampla. Les paraules clau d'una campanya amb aquesta opció de configuració es prioritzaran des de la perspectiva de la priorització de paraules clau, com si hi hagués una versió de concordança ampla i una de concordança exacta de les paraules clau.
  • Si teniu una mateixa paraula clau però de concordança exacta en una altra campanya, la que tingui el rànquing d'anunci més alt s'enviarà a la subhasta.

Activar l'opció de configuració de campanya de concordança ampla també pot fer que sigui més senzill actualitzar les campanyes a la concordança ampla.

Nota: aquesta lògica només afecta les cerques idèntiques a una paraula clau. Les altres cerques no es veuen afectades.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Activar l'opció de configuració de concordança ampla per a una campanya nova

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic al botó de més per crear una campanya de cerca nova.
  5. A la secció "Configuració de la campanya", activeu l'opció de configuració de paraules clau de concordança ampla.
  6. Completeu els passos restants de creació de la campanya.

Activar l'opció de configuració de concordança ampla per a una campanya existent

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Seleccioneu la campanya a la qual voleu aplicar la llista de marques.
  5. Feu clic a Configuració.
  6. Desplaceu-vos cap avall per fer clic a Paraules clau de concordança ampla i activeu l'opció de configuració de paraules clau de concordança ampla.
  7. Feu clic a Desa.

Preguntes més freqüents

Per què canvien les regles de priorització de paraules clau quan s'activa l'opció de configuració de concordança ampla?

Hem fet aquest canvi basant-nos en els comentaris dels usuaris que ens deien que era difícil mesurar l'impacte d'actualitzar una campanya a la concordança ampla, ja que el trànsit coincidia amb altres parts del compte i això distorsionava els resultats.

Per exemple, suposem que teníeu la paraula clau de concordança exacta [Pixel 7] en una de les vostres campanyes i que l'heu actualitzat com a paraula clau de concordança ampla en una altra campanya. Seria difícil avaluar l'impacte del rendiment de la campanya de concordança ampla. Si un usuari cerca "Pixel 7" exactament, la paraula clau de concordança exacta idèntica tindria la prioritat i la campanya de concordança ampla actualitzada no seria apta. Amb les noves regles de priorització de paraules clau de la configuració de campanyes de concordança ampla, podeu mesurar amb més precisió l'impacte real en el rendiment de la concordança ampla. Pixel 7 es prioritzarà com a paraula clau de concordança exacta, encara que es mostri com a paraula clau de concordança ampla.

Les campanyes que només tinguin paraules clau de concordança ampla i que no tinguin aquesta opció de configuració activada no es veuran afectades.

Com es veuran afectades les altres campanyes?

Si teniu una mateixa paraula clau però de concordança exacta en una altra campanya (per exemple, Pixel 7 a la campanya amb l'opció configuració de concordança ampla activada i [Pixel 7] de concordança exacta en una altra campanya), la paraula clau amb el rànquing d'anunci més alt s'enviarà a la subhasta.

Quins són els casos d'ús més habituals per activar aquesta opció de configuració?

En els casos en què que els anunciants tenen la necessitat específica de separar el trànsit de marca del que no és de marca a les campanyes, és una pràctica habitual que incloguin només paraules clau de concordança exacta a les campanyes de marca per evitar que es trobin coincidències en les consultes que no continguin la marca i també per prioritzar correctament el trànsit de les campanyes de marca i no de marca.

Amb aquesta opció de configuració, els anunciants poden beneficiar-se d'ampliar l'abast de les seves campanyes de marca amb la tecnologia de concordança ampla i, al mateix temps:

1. Garantir que el trànsit només coincideixi amb les consultes que continguin les marques definides a les restriccions de marca.
  2. Consolidar les campanyes només de concordança ampla tot mantenint la priorització preferida del trànsit entre campanyes de marca i no de marca.
  3. Veure clarament l'impacte d'actualitzar una campanya de marca de la concordança exacta a la concordança ampla.

En què es diferencia aquesta opció de configuració d'una campanya que té totes les paraules clau de concordança ampla?

Si activeu aquesta opció de configuració, es desbloquejaran tres comportaments:
  • Accés a les restriccions de marca.
  • Canvis en el comportament de priorització de paraules clau tal com s'indica més amunt.
  • Totes les paraules clau afegides recentment utilitzaran el tipus de concordança ampla.

Un cop hagi activat aquesta opció de configuració, podré veure l'historial de dades de les meves paraules clau?

Sí, podreu veure totes les dades. A la pàgina "Paraules clau de cerca", seleccioneu "Totes" al filtre d'estat de les paraules clau. Les paraules clau no de marca tindran l'estat "Tretes" i totes les seves estadístiques de l'historial seran visibles.

Un cop hàgiu activat aquesta opció de configuració, podré veure les estadístiques per tipus de concordança?

Sí, podeu desglossar les estadístiques de les paraules clau de concordança ampla per la paraula clau de tipus de concordança més restringida que ha arribat al trànsit. A la pàgina "Paraules clau de cerca", a sobre de la taula, seleccioneu "Segment > Tipus de concordança dels termes de cerca".

Com puc revertir els canvis per tornar a la configuració original?

Si decidiu que no voleu utilitzar aquesta opció de configuració, podeu desactivar-la fàcilment. Seguiu aquests passos per desfer els canvis al compte de Google Ads:
Si totes les paraules clau eren de concordança ampla:
  1. Aneu a la configuració de la campanya.
  2. Desplaceu-vos cap avall per fer clic a Paraules clau de concordança ampla i desactiveu l'opció de configuració de concordança ampla.
  3. Feu clic a Desa.

Si totes les paraules clau són de concordança exacta o de frase:

1. Aneu a la configuració de la campanya.
  2. Desplaceu-vos cap avall per fer clic a Paraules clau de concordança ampla i desactiveu l'opció de configuració de concordança ampla.
  3. Feu clic a Desa.
  4. A la pàgina "Paraules clau de cerca", seleccioneu totes les paraules clau i feu clic a Edita.
  5. Feu clic a Canvia els tipus de concordança i, a continuació, a Canvia tots els tipus de concordança.
  6. Seleccioneu el tipus de concordança original.
  7. Feu clic a Aplica.

Si les paraules clau eren una combinació de diferents tipus de concordança, accediu a l'historial de paraules clau. A la pàgina "Paraules clau de cerca", canvieu el filtre d'estat de les paraules clau d'"Activat" o d'"Activat, en pausa" a "Totes". A continuació, podeu filtrar per tipus de concordança.

1. Aneu a la configuració de la campanya.
  2. Desplaceu-vos cap avall per fer clic a Paraules clau de concordança ampla i desactiveu l'opció de configuració de concordança ampla.
  3. Feu clic a Desa.
  4. Trieu el tipus de concordança més adient per a la majoria de les paraules clau de la campanya.
  5. Si totes les paraules clau han d'estar presents en un tipus de concordança, seguiu els passos anteriors per obtenir la còpia de la paraula clau en aquest tipus de concordança.
  6. Si voleu combinar diversos tipus de concordança a la campanya, seleccioneu cada paraula clau i canvieu-ne el tipus.