Uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema instellen

Aangezien de branche steeds minder gebruikt gaat maken van afzonderlijke ID's, zijn er meerdere meetmethoden beschikbaar gekomen voor iOS-app-campagnes, waaronder SKAdNetwork.

Met behulp van SKAdNetwork kunnen app-adverteerders hun advertentieactiviteit (zoals vertoningen, klikken en app-installaties) op een gecombineerd niveau meten. Dit wordt steeds belangrijker voor app-adverteerders, voor de beoordeling van de prestaties van hun iOS-campagnes.

We raden app-adverteerders aan hun SKAdNetwork-conversiewaardeschema in te stellen om de prestaties van in-app gebeurtenissen te meten en campagnes effectiever te optimaliseren voor acties na een installatie of voor een doelrendement op uw advertentie-uitgaven. Dit schema is een manier om aan te geven welke in-app gebeurtenissen belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Uw schema voor meting van in-app gebeurtenissen instellen

U kunt nu uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema voor in-app gebeurtenismeting instellen via Google Analytics 4, een door Google goedgekeurde app-attributiepartner of de Google Ads API. We raden adverteerders ten zeerste aan één plek te kiezen om hun schema voor conversiewaarde in te stellen. Conversiewaardeschema's die zijn ingesteld via Google Analytics 4, kunnen worden geëxporteerd met de Admin API. Nadat u uw schema heeft ingesteld, moet het worden geïntegreerd met uw Google Ads-account voor campagneoptimalisatie. Hieronder vindt u daar meer informatie over.

Opmerking: We willen de mogelijkheid introduceren om uw SKAdNetwork-schema te gebruiken om uw app-campagnes met een doel-CPA en doel-ROAS te optimaliseren. Deze functie is momenteel beschikbaar als beperkte bèta.

Uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema is zeer specifiek voor uw bedrijf en app. Zorg dat de velden voor de conversiewaarde die u in uw schema instelt, de in-app gebeurtenissen zijn waarvoor u uw app-campagnes wilt optimaliseren en dat deze gebeurtenissen ook aanwezig zijn als conversiegebeurtenissen die beschikbaar zijn voor bieden in de conversie-instellingen van Google Ads.

In versie 4.0 van de updates voor SKAdNetwork krijgt u, als u uw schema instelt, 3 verschillende meetperioden, waaronder 0-2 dagen, 3-7 dagen en 8-35 dagen na de oorspronkelijke installatie. Dat leidt tot 3 verschillende postbacks:

• De eerste postback kan een gedetailleerde of een algemene conversiewaarde zijn. De waarden van gedetailleerde conversiewaarden zijn een geanonimiseerd getal tussen 0 en 63.
  • De tweede en derde postback zijn algemene conversiewaarden. Een algemeen geformuleerde conversiewaarde is een bucket met gedefinieerde waarden met het label laag, gemiddeld of hoog. Hieronder vind u meer informatie. Als de postback niet voldoet aan de drempelwaarden voor privacy gedefinieerd door Apple, krijgt deze de waarde NULL.

Houd voor deze 3 postbacks rekening met het volume en de frequentie van de belangrijkste gebeurtenissen voor uw bedrijf en codeer deze in uw schema. Gebeurtenissen met een hoger volume en een hogere frequentie kunnen leiden tot meer conversiegegevens en minder null-waarden.

Voor apps met belangrijke in-app-gebeurtenissen die na de 1e 2 dagen plaatsvinden, zijn postback 2 en 3 belangrijke updates. Gedetailleerde conversiewaarden zijn niet beschikbaar in postback 2 en postback 3. Dit betekent dat de meest gedetailleerde gegevens die u in deze 2 nieuwe vensters kunt krijgen, een algemene waarde zijn.

Met de updates van SKAdNetwork versie 4.0 introduceren we ook een nieuw concept, lockWindow, waarmee app-adverteerders de conversieperiode voor hun postbacks kunnen vergrendelen. U kunt bijvoorbeeld de periode van de 2e postback vergrendelen tussen dag 3 en dag 7 van de activiteit van de gebruiker. Dus als u weet dat uw meest waardevolle gebruikers op dag 5 worden gevonden, kunt u een vergrendeling toevoegen. Dit betekent dat uw postbackgegevens vanaf dag 5 worden getoond en dat u niet hoeft te wachten tot dag 7. We krijgen de gegevens dan sneller voor die conversie. Dat is belangrijk voor adverteerders die sneller willen optimaliseren en denken dat ze na die sluitingsdatum geen gegevens meer nodig hebben.

Inzicht in algemene conversiewaarden

Naast meerdere postbackperioden na de update bevat versie 4.0 van de updates voor SKAdNetwork ook nieuwe, algemene conversiewaarden voor campagnemetingen met gebruikers van iOS 16+. Algemeen is een nieuw type SKAdNetwork-conversiewaarde dat slechts 1 van de 3 vaste waarden kan hebben: laag, gemiddeld of hoog.

Algemene conversiewaarden kunnen nu worden ingevuld in alle 3 de geüpdatete postbackperioden voor conversies die aanwezig zijn in SKAdNetwork 4.0, afhankelijk van het postbackniveau dat Apple aan die conversie toewijst. Voor gebruikers met iOS 16 of hoger kunnen algemene conversiewaarden worden ingevuld in plaats van gedetailleerde conversiewaarden of niet-beschikbare postbacks, ook wel bekend als NULL-postbacks.

We raden dit aan om algemene waarden in te stellen voor SKAdNetwork:

1. Zorg eerst dat gebeurtenissen met een gedetailleerde conversiewaarde worden gemaakt aan de hand van de in het bovenste gedeelte beschreven best practices.
  2. Stel de algemene waarde in voor uw in-app gebeurtenissen tijdens de 3 verschillende postbackperioden. Elk venster kan een andere indeling hebben. De conversiegebeurtenis is de actie die u wilt meten, zoals een aankoop of aanmelding. De algemene waarde is een door de gebruiker gedefinieerde weergave van laag, gemiddeld of hoog voor een bepaalde gebeurtenis of combinatie van gebeurtenissen.

Google raadt u aan zowel gedetailleerde als algemene conversiewaarden in te stellen voor gebruik in relevante postbackperioden.

U kunt dit vandaag nog doen met Google Analytics 4, een door Google goedgekeurde app-attributiepartner of de Google Ads API.

Wat zijn ideale conversiewaarden voor uw bedrijf?

Het is vereist dat u de gebeurtenissen waarvoor u uw app-campagnes wilt optimaliseren, opneemt in uw schema. Elke aanvullende gebeurtenis die u bijhoudt, is voor uw eigen meetdoeleinden. Zorg voor elke gebeurtenis die is opgenomen in uw schema, dat de gebeurtenis meer dan 10 conversiegebeurtenissen per dag heeft.

U kunt bijvoorbeeld beginnen vanaf het begin van het gebruikerstraject en alle in-app gebeurtenissen van het begin van de trechter tot het einde van de trechter vermelden. Door de beperking dat SKAdNetwork kortetermijnconversies nauwkeuriger kan meten, kan het gebruik van een trechterbenadering en optimalisatie voor gebeurtenissen binnen 3 dagen na installatie leiden tot betere prestaties voor iOS-campagnes.

Voorbeeld van een in-app trechter

Dit diagram toont een voorbeeld van een conversietrechter voor in-app gebeurtenissen.

Dit diagram toont een voorbeeld van een conversietrechter voor in-app gebeurtenissen.

Probeer ongeveer 50 installaties per dag te halen en overweeg in uw schema gebeurtenissen met een hoge frequentie op te nemen waarop u in uw app-campagnes wilt bieden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van gebeurtenissen die u kunt gebruiken:

• Gamen
    • Lid worden van groep
    • Hoger level bereiken
    • Score plaatsen
    • Content selecteren
    • Virtuele valuta uitgeven
    • Begin tutorial
    • Tutorial afgerond
    • Prestatie ontgrendelen
    • In-app aankoop
  • Financiën
    • Aanmelding afgerond
    • Kredietcontrole ingediend
    • Bankrekening gekoppeld
    • Geverifieerde bankrekening of betaalpas
    • 1e storting
    • Klaar voor inruilen
    • Aandelenaankoop
  • Detailhandel
    • Lead genereren
    • Item bekijken
    • Lijst met items bekijken
    • Zoekresultaten bekijken
    • Terugbetaling aankoop
    • Toevoegen aan verlanglijstje
    • Toevoegen aan winkelwagen
    • Beginnen met betalen
    • Betalingsgegevens toevoegen
    • E-commerce-aankoop
  • Reizen
    • Zoeken
    • Zoekresultaten bekijken
    • Item bekijken
    • Lijst met items bekijken
    • Toevoegen aan verlanglijstje
    • Toevoegen aan winkelwagen
    • Betalingsgegevens toevoegen
    • Beginnen met betalen
    • E-commerce-aankoop

Uw schema integreren met Google Ads voor campagneoptimalisatie

Nadat u het schema voor conversiewaarden van SKAdNetwork heeft ingesteld, integreert u het met uw Google Ads-account voor campagneoptimalisatie. Deze mogelijkheid voor schema-integratie is momenteel beschikbaar als beperkte bèta. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Zorg dat u het schema voor conversiewaarde heeft ingesteld op de juiste meetstand specifiek voor uw app-attributiepartner.

Partner Modi
Adjust Aangepast
Airbridge Opbrengst, gebeurtenis en aantal afgeronde bestellingen
AppsFlyer Aangepast, opbrengst, conversie, engagement, decoderen
Google Analytics 4 Aangepast
Branch Alias van klantgebeurtenis, opbrengstbereik
Kochava Opbrengst, gebeurtenis met de hoogste waarde, engagement, gebruikerstraject
Singular Opbrengst, conversiegebeurtenissen, engagementtrechter, gemengde modellen
Tenjin Aangepast

Uw gebeurtenissen toewijzen met Google Ads

Zoals eerder opgemerkt, kunt u uw SKAdNetwork-schema gebruiken om uw app-campagnes met doel-CPA en doel-ROAS te optimaliseren. Als u een externe app-attributiepartner gebruikt voor de instelling van een conversiewaardeschema voor SKAdNetwork, maar biedt op in-app gebeurtenissen in Google Analytics 4, is het van essentieel belang dat de namen van de in-app gebeurtenissen die via uw partner zijn ingesteld, overeenkomen met de namen van in-app gebeurtenissen in Google Analytics 4. Als onderdeel van deze bèta moet u de beide gebeurtenisnamen toewijzen aan uw team voor accountbeheer.

Deze toewijzing is belangrijk en wordt door Google vereist omdat uw gebeurtenissen mogelijk verschillende naamgevingsconventies hebben. Voor de gebeurtenis in_app_purchase in uw externe partnerinterface is bijvoorbeeld vereist dat deze overeenkomt met purchase_one in Google Analytics 4. Als de gebeurtenissen niet aan elkaar worden toegewezen, kan Google niet bepalen welke SKAdNetwork-conversiewaarden overeenkomen met uw partnergebeurtenissen en Google Analytics 4-gebeurtenissen. Ook kunnen we onze modellen dan niet effectief kalibreren.

Als u niet aan deze bèta meedoet, kunt u zich daarop voorbereiden door uw toewijzing gereed te maken en te zorgen dat al uw gebeurtenissen in Google Analytics 4 en uw app-attributiepartner al zijn toegevoegd als conversiegebeurtenissen in Google Ads. In de toekomst biedt Google Ads een manier om deze toewijzing aan ons door te geven.