Ange en annan slutlig webbadress som är optimerad för kunder med mobila enheter

När någon klickar på en annons från en mobil enhet ger målsidan inte alltid den bästa användarupplevelsen. För att se till att dina videoannonser omdirigerar till en målsida som är optimerad för mobila enheter kan du nu ange en slutlig mobilwebbadress.

Slutlig mobilwebbadress är ett fält i inställningarna för annonsens webbadress som gör att annonser kan omdirigeras till en mobilanpassad webbplats. Den är aktiverad som standardannonsfält endast i Google Ads Editor. När du skapar en kampanj kan du aktivera den här funktionen genom att markera avsedd kryssruta under avsnittet för anpassade parametrar.

Innan du börjar

Här följer några saker som är viktiga att tänka på innan du använder slutliga webbadresser:

• Domänen för webbadressen för mobila enheter ska vara samma som för den slutliga webbadressen och den slutliga mobilwebbadressen.
  • Den här funktionen är redan tillgänglig i följande kampanjtyper:
    • Sök
    • Discovery
    • Display
    • Performance Max
  • Den är tillgänglig för alla kampanjundertyper där slutlig webbadress finns.
  • Flödeskampanjer har inte stöd för slutlig webbadress eller slutlig mobilwebbadress.
  • Det går inte att ställa in slutlig mobilwebbadress med Google Ads API för videokampanjer.
  • Om du har angett en mobilwebbadress omdirigeras tv-tittare till en mobilanpassad webbplats när de öppnar en annons via telefon.
  • Du kan testa den slutliga mobilwebbadress du har ställt in med förhandsgranskningar på mobila enheter.
  • Webbadresser för mobila enheter förväxlas ofta med begreppet djuplänkar. Djuplänkar leder direkt till relevanta sidor i appar där kunder kan slutföra önskade åtgärder. Läs mer om djuplänkar

Så fungerar det

Annonstittare som använder datorer eller surfplattor

Oavsett om en slutliga mobilwebbadress har ställts in eller inte omdirigeras annonstittare som klickar på annonslänken från surfplatta eller dator till den normala slutliga webbadressen.

Annonstittare som använder mobila enheter

När det gäller annonstittare som använder mobila enheter omdirigeras de till den webbplats som är avsedd för mobilanvändare om en slutlig mobilwebbadress har ställts in. Om ingen slutlig mobilwebbadress har angetts omdirigeras användarna istället till den vanliga webbplatsen, som eventuellt är mobilanpassad och responsiv.

Om annonsen visas på en tv och användaren klickar på den där visas även den slutliga mobilwebbadressen på tv:n.

Obs! YouTube betraktar både iOS och Android som mobila enheter. Om YouTube öppnas via en app eller webbläsare och användare klickar på en annons omdirigeras de till webbadressen för mobila enheter.