Angi en annen endelig nettadresse optimalisert for mobilkunder

Når folk klikker på annonser på mobilenheter, blir ikke alltid den optimale brukeropplevelsen gjengitt på landingssiden. Du kan påse at videoannonsene dine viderekobler brukerne til en landingsside som er optimalisert for mobilenheter, ved å angi en endelig nettadresse for mobil.

Endelig nettadresse for mobil er et felt i innstillingene for annonsenettadresser der du kan angi at annonser skal viderekoble brukere til et mobilvennlig nettsted. Det er bare i Google Ads Editor dette feltet er aktivert som standard annonsefelt. Når du oppretter en kampanje, kan du aktivere denne funksjonen ved å merke av i den aktuelle avmerkingsboksen nedenfor delen med egendefinerte parametere.

Før du begynner

Her er noen ting du bør vurdere før du bruker endelige nettadresser:

• Domenet for nettadressen for mobil skal være det samme som domenet for den endelige nettadressen og den endelige nettadressen for mobil.
  • Denne funksjonen er allerede tilgjengelig i disse kampanjetypene:
    • søkekampanjer
    • Discovery
    • bannerkampanjer
    • Performance Max
  • Funksjonen kan brukes i alle kampanjeundertyper som har en endelig nettadresse.
  • Kampanjer med feedintegrerte annonser har ikke støtte for endelig nettadresse eller endelig nettadresse for mobil.
  • I videokampanjer kan den endelige nettadressen for mobil ikke angis via Google Ads API.
  • TV-seere viderekobles til et mobilvennlig nettsted når annonsen åpnes på mobiltelefon, hvis det er angitt en nettadresse for mobil.
  • Du kan teste den endelige nettadressen for mobil som du har angitt, i forhåndsvisninger på mobilenheter.
  • Mange tror feilaktig at nettadresse for mobil er det samme som dyplinking. Dyplinker fører brukere direkte til relevante sider i mobilapper der de kan utføre ønskede handlinger. Finn ut mer om dyplinker

Slik fungerer det

Folk som ser på annonser på nettbrett eller datamaskiner

Uavhengig av om den endelige nettadressen for mobil er angitt eller ikke, blir de som ser på annonser på nettbrett eller datamaskiner og deretter klikker på annonselinken, viderekoblet til den ordinære endelige nettadressen.

Folk som ser på annonser på mobilenheter

Hvis den endelige nettadressen for mobil er angitt, blir de som ser på annonser på mobilenheter og klikker på linken, viderekoblet til et nettsted som er utformet for mobilbrukere. Hvis den endelige nettadressen for mobil ikke er angitt, blir brukerne viderekoblet til et nettsted som er eller ikke er responsivt og mobilvennlig.

Hvis annonsen vises på TV-en og deretter blir klikket på, vises den endelige nettadressen for mobil på TV-en.

Merk: YouTube anser både iOS og Android som mobil, så hvis YouTube åpnes via en app eller nettleser og det klikkes på en annonse, blir brukerne viderekoblet til nettadressen for mobil.

Linker til relatert innhold