Jämföra appkonverteringar i Google Ads

I den här artikeln beskriver vi orsaker till att det kan finnas avvikelser mellan appkonverteringar i Google Ads. Artikeln artikeln handlar dock inte om avvikelser i appkonverteringar mellan översikter hos appattributionspartners och Google Ads, eller om avvikelser i appkonverteringar mellan Google Ads och andra plattformar. Läs mer om hur du spårar appkonverteringar med en appattributionspartner

Appkonverteringar kan spåras från någon av följande tre källor:

• Google Analytics 4-egendom (eller Firebase)
  • Google Play
  • Appdataanalys från tredje part

En illustration som visar alternativ för konverteringsspårning i Google Ads.

Det är vanligt att en app mäter samma användarhändelse (till exempel installation) som olika konverteringar i dessa källor i Google Ads. Den sortens konverteringar kan skilja sig åt på grund av flera faktorer. De vanligaste jämförelsekällorna är Firebase och appdataanalys från tredje part.

En illustration som visar hur du visar konverteringskällor i Google Ads.

Jämföra två konverteringar i Google Ads

Du jämför två appkonverteringsåtgärder i Google Ads genom att analysera antalet konverteringar från var och en. När du jämför två appkonverteringar i Google Ads är det dessutom viktigt att du först kontrollerar om inställningarna matchar mellan konverteringarna och sedan jämföra relevanta konverteringsåtgärder. Så här kontrollerar du antalet konverteringar och inställningar:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.

En illustration som visar hur du ser konverteringar i Google Ads.

1. Klicka på Visa alla konverteringsåtgärder högst upp till höger.

En illustration som visar hur du ser alla konverteringsåtgärder i Google Ads.

1. Klicka på Kolumner för att lägga till de kolumner i vyn som kan orsaka avvikelser.
  2. Lägg till kolumnerna som har en blå bockmarkering i vyn nedan, inklusive följande:
  • Antal
  • Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar
  • Visningsbaserad konverteringsperiod
  • Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang

En illustration som visar hur du ändrar kolumner för konverteringsåtgärder i Google Ads.

1. Jämför kolumnerna som du lade till i föregående steg för att se till att de är enhetliga. Skillnader i konverteringsinställningar kan orsaka avvikelser.

En illustration som visar hur du jämför kolumner i konverteringsinställningarna i Google Ads.

1. När du har bekräftat att inställningarna matchar jämför du följande kolumner för att se om det finns avvikelser:
  • Alla konv.
  • Alla konv. (efter konv.tid)

Minska avvikelser mellan appkonverteringar i Google Ads

Vanliga avvikelser mellan Firebase och tredje part

Nedan följer några vanliga orsaker till att avvikelser uppstår och hur du kan minska sannolikheten för sådana avvikelser.

Konverteringsåtgärden har inte importerats till Google Ads

Kontrollera att händelsen har importerats till relevant Google Ads-konto. Så här hittar du en lista över importerade händelser:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på Visa alla konverteringsåtgärder högst upp till höger.
  5. Ändra statusen till Alla på menyn för den underordnade sidan.

En illustration som visar hur du ser statusen för konverteringsåtgärder i Google Ads.

Om den konverteringsåtgärd du vill kontrollera inte visas här importeras den inte till Google Ads. Så här hittar du en lista över händelser som inte har importerats till Google Ads:

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt och sedan på + Ny konverteringsåtgärd.
  4. Välj App och hur du vill spåra dina appkonverteringar.
  5. Klicka på Fortsätt.

Händelser som inte har importerats till Google Ads visas på nästa sida.

Konverteringsinställningar som inte stämmer överens

1. Öppna varje konverteringsåtgärd på en ny webbläsarflik och jämför inställningarna nedan:

Om konverteringsinställningarna inte stämmer överens kan det vara orsaken till avvikelser. Överväg att se till att de matchar och kontrollera sedan igen senare för att avgöra om avvikelserna har minskat.

Avvikelser i first_opens

Ominstallationer räknas som standard som installationer för appkonverteringar från Firebase. I många fall kan appanalysleverantörer från tredje part använda en återattributionsperiod som standard, och då räknas bara ominstallationer som installationer om återattributionsfönstret har passerats.
Obs! Om du upptäcker avvikelser i first_opens bör du kontakta din Google-representant och fråga om en ominstallationsperiod har tillämpats på dina Firebase-händelser som matchar den ominstallationsperiod du har angett i analysen från tredje part.

Avvikelser i session_starts

Den kortaste obligatoriska tiden mellan användarens appsessioner för att den ska räknas som session_start kan skilja sig mellan Firebase och tredjepartskonverteringar. Om tidsgränsen till exempel är inställd på 30 minuter och en användare öppnar en app var femte minut under en timme räknas detta som en session, eftersom det inte var tillräckligt lång paus för att de aktiva perioderna ska räknas som en ny session. Sessionstidsgränsen för konverteringar för Firebase är inställd på 30 minuter som standard, men den kan anpassas. Läs mer om Firebase-analys

Kontrollera dina tredjepartsinställningar för att se till att de matchar inställningarna för Firebase.

Konverteringsvärden och valutakoder som saknas

När du jämför konverteringsvärden bör du se till att händelser skickas med samma valutatyp och valutakoder i pingarna som skickas till Google Ads. Vi rekommenderar att du jämför antal konverteringar i stället för konverteringsvärde när du jämför konverteringar.

Om en konverteringshändelse i appen till exempel har värdet 100 och en konvertering saknas i någon av de två konverteringarna skiljer sig värdet med 100 och ser alltså mer avvikande ut. Vi avråder dig därför från att stämma av baserat på värden. I stället bör antalet konverteringar vara den viktigaste faktorn för avstämning.

Konverteringspingar som saknas från appanalys från tredje part

Tredjepartsleverantörer av appanalyser bör skicka alla konverteringspingar till Google Ads för att minimera avvikelser. Om pingar från tredje part saknas av någon anledning räknas färre konverteringar från tredje part, vilket kan orsaka avvikelser. Några vanliga orsaker är att logiken före attribution anger vilka konverteringar som är kvalificerade för Google-attribution (läs mer i din appattributionspartners dokumentation) eller att konverteringar från tredje part förfiltreras eller samlas (vanligt vid sändning server till server). Detta resulterar i att olika händelser mäts eller i allmänna problem med implementeringen av spårning från tredje part.

Vanliga avvikelser med Google Play

Google Play-installationer

Undvik att jämföra installationer av Google Play med first_opens. Installationer på Google Play spåras när någon som interagerade med din annons laddar ned appen från Google Play Butik. Med first_opens kan du spåra första gången någon som interagerade med din annons öppnar appen efter att ha installerat den. Det kan finnas olika anledningar (till exempel appens filstorlek eller användarens beteende) till att vissa användare inte öppnar appen direkt efter att den har installerats.

Köp i appar på Google Play

Google Play spårar köp i appen, men tänk på att Google Play inte tar med misslyckade köp. Analytics från tredje part kan dock spåra köp när en användare klickar på en köpknapp men utan att kontrollera om transaktionen lyckades eller misslyckades.