Sovelluskonversioiden vertaaminen Google Adsissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi sovelluskonversioiden välillä voi olla eroja Google Adsissa. Artikkelissa ei kuitenkaan käsitellä sovelluskonversioiden eroja App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin hallintapaneelien ja Google Adsin välillä tai Google Adsin ja muiden alustojen välillä. Lue lisää sovelluskonversioiden seuraamisesta App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin avulla

Sovelluskonversioita voidaan seurata seuraavista lähteistä:

• Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus (tai Firebase)
  • Google Play
  • kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka.

Kuva konversioseurantavaihtoehdoista Google Adsissa

Sovellus laskee tavallisesti saman käyttäjätapahtuman (kuten asennuksen) eri konversioiksi näissä lähteissä Google Adsissa. Tällaisissa konversioissa voi olla eroja useiden eri tekijöiden takia. Yleisimmät lähteet, joita verrataan, ovat Firebase ja kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka.

Kuva konversion lähteiden näyttämisestä Google Adsissa

Kahden konversion vertaaminen Google Adsissa

Kahta sovelluskonversiotapahtumaa verrataan Google Adsissa analysoimalla kustakin tapahtumasta saatujen konversioiden määrää. Tällöin on lisäksi tärkeää tarkistaa, ovatko konversioiden asetukset samat, ja verrata sitten toisiinsa oikeita konversiotapahtumia. Tarkista konversiomäärät ja asetukset seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.

Kuva konversioiden katsomisesta Google Adsista

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Näytä kaikki konversiotapahtumat.

Kuva kaikkien konversiotapahtumien katsomisesta Google Adsista

1. Klikkaa Sarakkeet, jos haluat lisätä sarakkeita näkymään, joka voi aiheuttaa eroja.
  2. Lisää sarakkeet, joissa on sininen valintamerkki alla olevassa näkymässä, kuten
  • Määrä
  • Klikkauskonversioikkuna
  • View-through-konversioikkuna
  • Jatkuneesta katselusta saadun konversion ikkuna

Kuva konversiotapahtumien sarakkeiden muokkaamisesta Google Adsissa

1. Vertaa edellisessä vaiheessa lisäämiäsi sarakkeita ja varmista, että ne ovat yhdenmukaisia. Erilaiset konversioasetukset voivat aiheuttaa eroja.

Kuva Google Adsin konversioasetusten sarakkeiden vertaamisesta

1. Kun olet varmistanut, että asetukset ovat samat, tutki, onko seuraavissa sarakkeissa eroja:
  • Kaikki konv.
  • Kaikki konv. (konv.ajan mukaan)

Sovelluskonversioiden välisten erojen vähentäminen Google Adsissa

Yleiset erot Firebasen ja kolmansien osapuolien välillä

Seuraavassa on joitakin tavallisia syitä erojen esiintymiseen ja tapoja, joilla esiintymiä voidaan välttää.

Konversiotapahtumaa ei ole tuotu Google Adsiin

Tarkista, että tapahtuma on tuotu siihen liittyvälle Google Ads ‑tilille. Löydät listan tuoduista tapahtumista seuraamalla alla olevia ohjeita:
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Näytä kaikki konversiotapahtumat.
  5. Vaihda alasivuvalikosta tilaksi Kaikki.

Kuva konversiotapahtuman tilan tarkistamisesta Google Adsista

Jos tarkistettavaa konversiotapahtumaa ei ole listassa, sitä ei ole tuotu Google Adsiin. Löydät listan tapahtumista, joita ei ole tuotu Google Adsiin, seuraamalla alla olevia ohjeita:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto ja sitten + Uusi konversiotapahtuma.
  4. Valitse Sovellus ja sovelluskonversioiden seurantatapa.
  5. Klikkaa Jatka.

Tapahtumat, joita ei ole tuotu Google Adsiin, on lueteltu seuraavalla sivulla.

Epäyhtenäiset konversioasetukset

1. Avaa jokainen konversiotapahtuma uudella selainvälilehdellä ja vertaa alla olevia asetuksia:

Jos konversioasetukset eivät ole samat, se voi olla erojen syy. Harkitse asetusten täsmäyttämistä ja tarkista sitten myöhemmin uudelleen, ovatko erot vähentyneet.

First_open-konversiotapahtumien erot

Uudelleenasennukset lasketaan asennuksiksi oletuksena Firebasen sovelluskonversioissa. Useissa tapauksissa kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatoimittajat voivat kuitenkin käyttää oletuksena uudelleenattribuutioikkunaa, joka laskee uudelleenasennukset asennuksina vain, jos uudelleenattribuutioikkuna on mennyt umpeen.
Huom. Jos löydät eroja first_open-konversiotapahtumista, tarkista Googlen edustajalta, onko Firebase-tapahtumissa käytetty uudelleenasennusikkunaa, joka vastaa kolmannen osapuolen analytiikassa määrittämääsi uudelleenasennusikkunaa.

Session_start-konversiotapahtumien erot

Vähimmäisaika, joka vaaditaan käyttäjän sovellusistuntojen välillä, jotta istunto voidaan laskea session_start-tapahtumaksi, voi vaihdella Firebasen ja kolmannen osapuolen konversioiden välillä. Jos esimerkiksi ajaksi on valittu 30 minuuttia ja käyttäjä avaa sovelluksen viiden minuutin välein tunnin aikana, tämä lasketaan yhdeksi istunnoksi, koska aktiivisten jaksojen välillä ei ole ollut riittävästi taukoa istunnon rekisteröimiseksi uudeksi istunnoksi. Firebase-konversioissa istunnon aikakatkaisuksi on asetettu oletuksena 30 minuuttia, mutta arvoa voidaan muokata. Lue lisää Firebase-analytiikasta

Tarkista kolmannen osapuolen määrityksistä, että ne vastaavat Firebase-asetuksia.

Konversioarvot ja puuttuvat valuuttakoodit

Kun vertaat konversioarvoja, varmista, että tapahtumat lähetetään käyttämällä samaa valuuttatyyppiä ja valuuttakoodeja pingeissä, jotka välitetään Google Adsiin. Konversioita verrattaessa on suositeltavaa verrata konversioarvon sijasta konversiomääriä.

Jos esimerkiksi sovelluksensisäisen konversiotapahtuman arvo on 100 ja jommastakummasta konversiosta puuttuu yksi konversio, arvo eroaa sadalla, jolloin se näkyy ristiriitaisena. Tästä syystä täsmäyttämistä arvojen perusteella ei suositella. Sen sijasta täsmäyttämisessä tulee käyttää konversiomääriä.

Puuttuvat konversio-pingit kolmannen osapuolen sovellusanalytiikasta

Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatoimittajien tulee lähettää kaikki konversio-pingit Google Adsiin erojen välttämiseksi. Jos kolmannen osapuolen konversio-pingit puuttuvat jostakin syystä, kolmannen osapuolen konversiot lasketaan alakanttiin, mikä voi aiheuttaa eroja. Yleisiä syitä tälle ovat esimerkiksi attribuutiota edeltävä logiikka, joka koskee sitä, mitkä konversiot täyttävät Googlen attribuution ehdot (lue lisää App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin dokumentaatiosta), valmiiksi suodatetut tai kootut kolmannen osapuolen konversiot (yleistä kun pingejä lähetetään palvelinten välillä), jolloin mitataan hieman eri tapahtumia, tai kolmannen osapuolen seurantatoteutukseen liittyvät yleiset ongelmat.

Yleiset Google Playhin liittyvät erot

Google Play ‑asennukset

Älä vertaa Google Play ‑asennuksia first_open-tapahtumiin. Google Play ‑asennuksia seurataan, kun joku mainokseen reagoinut lataa sovelluksen Google Play Kaupasta. First_open-tapahtumien avulla voit seurata, kun joku mainokseen reagoinut avaa sovelluksen ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen. Siihen voi olla useita eri syitä (esim. sovellustiedoston koko tai käyttäjien toiminta), miksi käyttäjät eivät heti avaa sovellusta asennuksen jälkeen.

Google Playn sovelluksen sisäiset ostokset

Google Play seuraa sovelluksensisäisiä ostoksia, mutta on tärkeää huomioida, että se ei laske mukaan epäonnistuneita ostoksia. Kolmannen osapuolen analytiikka voi seurata ostoksia, kun käyttäjä klikkaa ostopainiketta, mutta se ei tarkista, onnistuuko tapahtuma.