Om sammenligning af appkonverteringer i Google Ads

I denne artikel kan du læse om årsagerne til uoverensstemmelser mellem appkonverteringer i Google Ads. Denne artikel omhandler dog ikke uoverensstemmelser mellem appkonverteringer og kontrolpaneler for apptilskrivningspartnere og Google Ads eller problemer med appkonverteringer mellem Google Ads og andre platforme. Få flere oplysninger om sporing af appkonverteringer med en apptilskrivningspartner

Appkonverteringer kan spores fra en af følgende 3 kilder:

• Google Analytics 4-ejendom (eller Firebase)
  • Google Play
  • Appanalyse fra tredjepart

En illustration, der viser muligheder for konverteringssporing i Google Ads.

Det er almindeligt, at én app måler den samme brugerhændelse (f.eks. installation) som forskellige konverteringer i disse kilder i Google Ads. Sådanne konverteringer kan have uoverensstemmelser baseret på en række faktorer. De mest almindelige kilder, der kan sammenlignes, er Firebase og appanalysedata fra tredjeparter.

En illustration, der viser, hvordan du får vist konverteringskilder i Google Ads.

Sådan sammenligner du 2 konverteringer i Google Ads

Sammenligning af 2 appkonverteringshandlinger i Google Ads udføres ved at analysere antallet af konverteringer, der modtages fra hver af dem. Når du sammenligner 2 appkonverteringer i Google Ads, er det desuden vigtigt, at du først tjekker, om indstillingerne matcher mellem konverteringerne, og derefter sammenligner relevante konverteringshandlinger. Tjek optælling af konverteringer og indstillinger ved at følge vejledningen nedenfor:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.

En illustration, der viser dig, hvordan du får vist dine konverteringer i Google Ads.

1. Klik på Se alle konverteringshandlinger øverst til højre.

En illustration, der viser, hvordan du får vist alle konverteringshandlinger i Google Ads.

1. Klik på Kolonner for at føje kolonner til din visning, der kan give uoverensstemmelser.
  2. Tilføj de kolonner, der har et blåt flueben, i nedenstående visning, herunder:
  • Optælling
  • Klikkonverteringsperiode
  • Visningskonverteringsperiode
  • Konverteringsperiode for engageret visning

En illustration, der viser, hvordan du redigerer kolonner for konverteringshandlinger i Google Ads.

1. Sammenlign de kolonner, du tilføjede i det forrige trin, for at sikre, at de er konsistente. Forskelle i konverteringsindstillinger kan forårsage uoverensstemmelser.

En illustration, der viser, hvordan du sammenligner kolonner i dine indstillinger for Google Ads-konverteringer.

1. Når du har bekræftet, at indstillingerne stemmer overens, skal du sammenligne en af følgende kolonner for uoverensstemmelser:
  • Alle konv.
  • Alle konv. (efter konverteringstidspunkt)

Sådan får du færre uoverensstemmelser mellem appkonverteringer i Google Ads

Almindelige uoverensstemmelser mellem Firebase og tredjeparter

Herunder vises nogle almindelige årsager til, at der er uoverensstemmelser, og metoder til at reducere sandsynligheden for sådanne hændelser.

Konverteringshandlingen er ikke importeret til Google Ads

Bekræft, at hændelsen er blevet importeret til den relevante Google Ads-konto. Følg denne fremgangsmåde for at se en liste over importerede hændelser:
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Klik på Se alle konverteringshandlinger øverst til højre.
  5. Skift "Status" til Alle på undersidemenuen.

En illustration, der viser, hvordan du får vist statussen for din konverteringshandling i Google Ads.

Hvis den konverteringshandling, du leder efter, ikke vises her, bliver den ikke importeret i Google Ads. Følg nedenstående trin for at finde en liste over hændelser, der ikke er importeret til Google Ads:

1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer på sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt og derefter på + Ny konverteringshandling.
  4. Vælg App, og hvordan du vil spore dine appkonverteringer.
  5. Klik på Fortsæt.

Hændelser, der ikke er importeret til Google Ads, vises på næste side.

Inkonsistente konverteringsindstillinger

1. Åbn hver konverteringshandling på en ny browserfane, og sammenlign indstillingerne nedenfor:

Hvis konverteringsindstillingerne ikke stemmer overens, kan det være årsagen til, at der er uoverensstemmelser. Overvej at matche dem, og vend derefter tilbage senere for at afgøre, om antallet af uoverensstemmelser er reduceret.

Uoverensstemmelser i first_opens

Når der er tale om appkonverteringer fra Firebase, tælles geninstallationer som standard som installationer. I mange tilfælde kan tredjepartsudbydere af appanalysedata dog som standard bruge en periode for gentaget tilskrivning, så geninstallationer kun tælles som installationer, hvis perioden for gentaget tilskrivning er overstået.
Bemærk! Hvis du finder uoverensstemmelser i first_opens, skal du kontakte din Google-repræsentant for at finde ud af, om der er anvendt en geninstallationsperiode på dine Firebase-hændelser, der matcher den geninstallationsperiode, du har angivet i dine tredjepartsanalyser.

Uoverensstemmelser i session_starts

Den korteste mængde tid, der skal gå mellem brugerens appsessioner, før den tælles som session_start, kan variere, alt efter om der er tale om Firebase- eller tredjepartskonverteringer. Hvis tiden f.eks. er indstillet til 30 minutter, og en bruger åbner en app hvert 5. minut i løbet af en time, tælles det som én session, fordi der ikke har været en lang nok pause mellem de aktive perioder til, at de kan registreres som en ny session. Sessionstimeout for Firebase-konverteringer er som standard indstillet til 30 minutter, men det kan tilpasses. Få flere oplysninger om Firebase-analyse

Tjek dine tredjepartskonfigurationer for at sikre, at de matcher dine Firebase-indstillinger.

Konverteringsværdier og manglende valutakoder

Når du sammenligner konverteringsværdier, skal du sikre dig, at hændelser sendes med samme valutatype og valutakoder i de pings, der sendes til Google Ads. Når du sammenligner konverteringer, anbefales det at sammenligne konverteringstal i stedet for konverteringsværdi.

Hvis der f.eks. er en konverteringshændelse i appen med en værdi på 100, og der mangler en enkelt konvertering i en af de 2 konverteringer, er værdien forskellig med 100, hvilket resulterer i, at den fremstår mere afvigende. Det frarådes derfor på det kraftigste at afstemme baseret på værdier. I stedet bør konverteringstallene være den vigtigste faktor for afstemningen.

Der mangler konverteringspings fra appanalysedata fra tredjeparter

Tredjeparts-appanalyseudbydere skal sende alle konverteringspings til Google Ads for at minimere antallet af uoverensstemmelser. Hvis der mangler konverteringspings fra tredjeparter, bliver der optalt for få tredjepartskonverteringer, og det kan forårsage afvigelser. Almindelige årsager kan f.eks. være logik, der anvendes før tilskrivningen for at afgøre, hvilke konverteringer der skal være kvalificerede til Google-tilskrivning (tjek dokumentationen for din apptilskrivningspartner for at få flere oplysninger), tredjepartskonverteringer, der filtreres på forhånd eller registreres som en samlet mængde (typisk ved afsendelse fra server til server), hvilket resulterer i måling af lidt forskellige hændelser, eller generelle problemer med implementering af tredjepartssporing.

Almindelige uoverensstemmelser med Google Play

Google Play-installationer

Undgå at sammenligne Google Play-installationer med first_opens. Google Play-installationer spores, når en bruger, der har interageret med din annonce, downloader din app fra Google Play Butik. Med first_opens kan du spore den første gang, en person, der har interageret med din annonce, åbner din app efter at have installeret den. Der kan være forskellige årsager til, at nogle brugere ikke åbner appen, så snart den er installeret (f.eks. appfilstørrelse eller brugeradfærd).

Køb i appen via Google Play

Google Play sporer køb i appen, men det er vigtigt at bemærke, at Google Play ikke inkluderer mislykkede køb. Tredjepartsanalyser kan dog registrere et køb, når en bruger klikker på en købsknap, uden at tjekke, om transaktionen blev gennemført eller mislykkedes.