Sobre la comparació de conversions d'aplicació a Google Ads

Aquest article descriu els motius pels quals hi pot haver discrepàncies entre les conversions d'aplicació a Google Ads. Tanmateix, aquest article no tracta sobre les discrepàncies de conversió d'aplicació entre els taulers de partners d'atribució d'aplicacions i Google Ads, ni les discrepàncies de conversió d'aplicacions entre Google Ads i qualsevol altra plataforma. Més informació sobre el seguiment de conversions d'aplicació amb un partner d'atribució d'aplicacions

Es pot fer un seguiment de les conversions d'aplicació des de qualsevol de les tres fonts següents:

• Propietat de Google Analytics 4 (o Firebase)
  • Google Play
  • Analítica d'aplicacions de tercers

Il·lustració que mostra opcions de seguiment de conversions a Google Ads.

És habitual que una aplicació mesuri el mateix esdeveniment d'usuari (per exemple, instal·lació) com a conversions diferents en aquestes fonts a Google Ads. Aquestes conversions poden presentar discrepàncies en funció d'una sèrie de factors. Les fonts més habituals per comparar són Firebase i aplicacions de tercers.

Il·lustració que mostra com es poden mostrar les fonts de conversió a Google Ads.

Com es poden comparar dues conversions a Google Ads

La comparació de dues accions de conversió d'aplicació a Google Ads es fa analitzant el nombre de conversions rebudes de cadascuna. A més, quan compareu dues conversions d'aplicació a Google Ads, és important que primer comproveu si les opcions de configuració coincideixen entre les conversions i, a continuació, compareu les accions de conversió rellevants. Per comprovar els recomptes de conversions i la configuració, seguiu aquests passos:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.

Il·lustració que mostra com es poden veure les conversions a Google Ads.

1. A la part superior dreta, feu clic a Mostra totes les accions de conversió.

Il·lustració que mostra com es poden veure totes les accions de conversió a Google Ads.

1. Feu clic a Columnes per afegir columnes a la visualització que puguin provocar discrepàncies.
  2. Afegiu les columnes que tinguin una marca de verificació blava a la visualització següent, com ara:
  • Recompte
  • Període de conversió postclic
  • Període de conversió postimpressió
  • Període de conversió de visualització amb implicació

Il·lustració que mostra com podeu modificar les columnes per a les accions de conversió a Google Ads.

1. Compareu les columnes que heu afegit al pas anterior per assegurar-vos que siguin coherents. Les diferències en la configuració de conversions poden provocar discrepàncies.

Il·lustració que mostra com es poden comparar columnes a la configuració de conversions de Google Ads.

1. Després de confirmar que les opcions de configuració coincideixin, compareu qualsevol de les columnes següents per veure si hi ha discrepàncies:
  • Totes les conv.
  • Totes les conv. (per hora de la conv.)

Com es poden reduir les discrepàncies entre les conversions d'aplicació a Google Ads

Discrepàncies habituals entre Firebase i tercers

A continuació trobareu alguns dels motius habituals pels quals es produeixen discrepàncies i maneres de reduir les probabilitats d'aquestes ocurrències.

L'acció de conversió no s'ha importat a Google Ads

Confirmeu que l'esdeveniment s'hagi importat al compte de Google Ads corresponent. Per trobar una llista dels esdeveniments importats, seguiu aquests passos:
Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. A la part superior dreta, feu clic a Mostra totes les accions de conversió.
  5. Al menú de subpàgines, canvieu l'estat de la columna a Tots.

Il·lustració que mostra com es pot consultar l'estat de les accions de conversió a Google Ads.

Si l'acció de conversió que esteu comprovant no figura a la llista, no s'importarà a Google Ads. Per trobar una llista d'esdeveniments que no s'hagin importat a Google Ads, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum i, tot seguit, a + Nova acció de conversió.
  4. Seleccioneu Aplicació i com voleu fer el seguiment de les conversions d'aplicació.
  5. Feu clic a Continua.

Els esdeveniments que no s'han importat a Google Ads es mostren a la pàgina següent.

Configuració de conversions incoherent

1. Obriu cada acció de conversió en una pestanya nova del navegador i compareu les opcions de configuració següents:

Si la configuració de conversions no coincideix, aquest pot ser el motiu de les discrepàncies. Plantegeu-vos cercar coincidències i tornar a comprovar-les més endavant per determinar si les discrepàncies s'han reduït.

Discrepàncies a first_opens

De manera predeterminada, les reinstal·lacions es comptabilitzen com a instal·lacions des de Firebase a les conversions d'aplicació. Tanmateix, en molts casos, els proveïdors externs d'analítica d'aplicacions poden utilitzar un període de reatribució de manera predeterminada que només compta les reinstal·lacions com a instal·lacions si se supera el període de reatribució.
Nota: si trobeu discrepàncies a first_opens, confirmeu amb el vostre representant de Google si s'ha aplicat una finestra de reinstal·lació als esdeveniments de Firebase que coincideixi amb el període de reinstal·lació que heu definit a les analítiques de tercers.

Discrepàncies a session_starts

El temps mínim necessari entre les sessions d'aplicació de l'usuari perquè es compti com a session_start pot ser diferent entre les conversions de Firebase i les de tercers. Per exemple, si el temps està establert durant 30 minuts i un usuari obre una aplicació cada 5 minuts durant un període d'una hora, es comptarà com una sessió perquè no s'ha produït una pausa prou llarga entre qualsevol dels períodes actius per registrar-la com una sessió nova. El temps d'espera de les conversions de Firebase està definit en 30 minuts de manera predeterminada, però es pot personalitzar. Més informació sobre l'analítica de Firebase

Comproveu les configuracions de tercers per assegurar-vos que coincideixin amb la configuració de Firebase.

Valors de conversió i codis de moneda que falten

En comparar els valors de conversió, assegureu-vos que els esdeveniments s'enviïn amb el mateix tipus de moneda i codis de moneda als pings enviats a Google Ads. En comparar conversions, es recomana comparar els números de conversió en lloc del valor de conversió.

Per exemple, si hi ha un esdeveniment de conversió des de l'aplicació amb un valor de 100 i falta una sola conversió en qualsevol de les dues conversions, la diferència del valor serà de 100, cosa que farà que hi hagi més discrepàncies. Per tant, us recomanem que feu la conciliació basada en els valors. En comptes d'això, els números de conversió haurien de ser el factor principal per a la conciliació.

Falten pings de conversió de les analítiques d'aplicacions de tercers

Els proveïdors externs d'analítica d'aplicacions han d'enviar tots els pings de conversió a Google Ads per minimitzar les discrepàncies. Si els pings de conversió de tercers falten per qualsevol motiu, es perdran les conversions de tercers i això podria provocar discrepàncies. Els motius habituals són la lògica d'atribució prèvia pel que fa a les conversions que han de ser aptes per a l'atribució de Google (consulteu la documentació del partner d'atribució d'aplicacions per obtenir més informació), les conversions de tercers que s'han filtrat o agregat de manera general (l'enviament habitual de servidors al servidor) com a resultat de mesurar esdeveniments lleugerament diferents o de problemes generals amb la implementació de seguiment de tercers.

Discrepàncies habituals amb Google Play

Instal·lacions de Google Play

Eviteu comparar les instal·lacions de Google Play amb first_opens. El seguiment de les instal·lacions de Google Play es fa quan un usuari que ha interaccionat amb el vostre anunci baixa l'aplicació des de Google Play Store. Amb first_opens, podeu fer un seguiment de la primera vegada que algú que ha interaccionat amb el vostre anunci ha obert l'aplicació un cop instal·lada. Hi pot haver diversos motius (per exemple, la mida del fitxer de l'aplicació o el comportament dels usuaris) pels quals alguns usuaris no poden obrir l'aplicació immediatament després d'instal·lar-la.

Compres des de l'aplicació Google Play

Google Play fa un seguiment de les compres des de l'aplicació, però és important tenir en compte que no inclou les compres fallides. No obstant això, les analítiques de tercers poden fer un seguiment de les compres quan un usuari fa clic en un botó de compra, sense comprovar si la transacció s'ha fet correctament o no.