Conversiewaarden

Dezelfde waarde instellen voor elke conversie

Stel conversiewaarden in Google Ads in en overweeg over deze opties te gebruiken:

• Gebruik conversiewaarderegels om aanvullende waardegegevens op te geven die nog niet worden weergegeven in uw account en deze in realtime te optimaliseren. Conversiewaarden worden aangepast door de specifieke regels (bijvoorbeeld: de waarde voor gebruikers in Amsterdam met 20% laten toenemen)
  • Als u leads meet, gebruikt u de conversiewaardecalculator om de gemiddelde waarde van uw conversieacties te bepalen, zodat u een biedstrategie op basis van waarde kunt gebruiken.
  • Overweeg meer acties van klanten op uw website bij te houden door een nieuwe conversieactie te maken.

Als u Websiteconversies bijhouden heeft ingesteld met een URL, kunt u alleen statische in-UI-waarden gebruiken.

Een conversiewaarde instellen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik onder Overzicht op + Nieuwe conversieactie.
  3. Selecteer Website.
  4. Geef uw websitedomein op en klik op Scannen om het volgende te doen:
  5. Wanneer u een lijst van voorgestelde URL's ziet, kunt u op Suggestie accepteren klikken om een van de voorgestelde URL's als conversie bij te houden.
  6. Klik op URL toevoegen om uw eigen URL toe te voegen.
    1. Selecteer het conversiedoel dat het best overeenkomt met de URL die u als conversie wilt bijhouden.
    2. Selecteer de optie die het best bij uw URL past (bijvoorbeeld www.mijndomein.com/home).
      • URL is (bijvoorbeeld: standaard, exacte overeenkomst).
      • URL begint met (bijvoorbeeld: www.mijndomein.com).
      • URL bevat (bijvoorbeeld: mijndomein.com/home).
    3. Voer de URL in van de conversiepagina op uw website, bijvoorbeeld een bedankpagina na een aankoop of na een klik waarmee iemand zich abonneert op uw nieuwsbrief of service.
    4. Klik op Toevoegen.
  7. Klik op Instellingen.
  8. Selecteer naast Waarde hoe u de waarde van elke conversie wilt bijhouden.
    1. Dezelfde waarde voor elke conversie gebruiken: Geef het bedrag op dat elke conversie waard is voor uw bedrijf. De standaardinstelling is de absolute waarde 1, maar als u slechts één soort artikel voor dezelfde prijs verkoopt, geeft u de daadwerkelijke waarde op.
    2. Wanneer u uw conversieactie instelt via websiteconversies bijhouden zonder code, kunt u het bijhouden van waarden niet instellen met verschillende waarden. U kunt alleen waarderapportage met verschillende waarden toevoegen aan websiteconversieacties die u heeft ingesteld met het conversiegebeurtenisfragment.
    3. Geen waarde gebruiken voor deze conversieactie (niet aanbevolen).
  9. Klik op Opslaan en doorgaan.

Een conversiewaarde wijzigen

U kunt de conversiewaarde instellen wanneer u een conversieactie instelt of de onderstaande instructies volgen om de waarde voor een bestaande conversieactie te wijzigen. U kunt de conversiewaarde zo vaak opnieuw instellen als u wilt. Vergeet echter niet dat de wijzigingen alleen van toepassing zijn op conversies die plaatsvinden nadat de wijzigingen zijn aangebracht en dat het doorgaans een paar uur duurt voordat de wijzigingen van kracht worden.

Volg deze stappen om een conversiewaarde te wijzigen:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies en dan op Overzicht.
  3. Klik op de naam van de conversieactie die u wilt wijzigen.
  4. Klik op Instellingen bewerken.
  5. Selecteer onder Waarde hoe u de waarde wilt bijhouden die deze conversies voor uw bedrijf hebben.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Klaar.