Om Performance Max-experiment på sidan Experiment

Performance Max-experiment är verktyg i Google Ads som hjälper dig att A/B-testa olika funktioner, inställningar och kampanjer för att förbättra resultatet för ditt företag. Du kan använda experiment för att mäta den inkrementella ökning du får med Performance Max-kampanjer.

Det finns två typer av experiment på sidan Experiment.

Så fungerar det

När du skapar ett experiment väljer du kampanjer som ska ingå i kontroll- och provgruppen. Kampanjerna i kontroll- och provgruppen visas i en del av annonsutrymmet som inte överlappar, baserat på den trafikfördelning du har valt.