Bevaka resultatet av ett appökningsexperiment

Efter att du har skapat ett appökningsexperiment kan du bevaka resultatet i Google Ads och ta reda på om du kan förbättra resultatet av din appkampanj genom att lägga till videotillgångar. Baserat på experimentresultaten kan du fatta välgrundade beslut om beslut och utveckling av annonsmaterial.

I den här artikeln beskriver vi hur du bevakar och tolkar resultatet av ett experiment med appökning.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Se resultatet av ditt apptillgångsexperiment

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Experiment i menyn Experiment.
  5. Leta reda på och klicka på appexperimentet vars resultat du vill kontrollera.
  6. Nu visas en tabell för experiment med apptillgångar och en snabböversikt.
  7. Du kan välja att antingen tillämpa experiment eller avsluta experiment.

Innehåll i snabböversikten

Jämförelse av apptillgångar visar de datum som resultatet av ditt apptillgångsexperiment jämförs med resultatet för den ursprungliga kampanjen. Översikten visar bara hela dagar som infaller mellan apptillgångsexperimentets startdatum och slutdatum och det datumintervall du har valt för tabellen. Om det inte finns någon överlappning används hela dagar mellan apptillgångsexperimentets start- och slutdatum i resultatjämförelsen.

Som standard får du resultatinformation om Klick, CTR, Kostnad, Exponeringar och Alla konverteringar, men du kan välja vilka resultatmätvärden du vill se genom att klicka på nedåtpilen bredvid mätvärdet. Du kan välja mellan följande:

Tolka resultaten

1. Vi rekommenderar att du utesluter de första fem till tio dagarna av experimentet från resultaten (med datumväljaren) för att undvika att kampanjens inlärningsperiod påverkar mätvärdena.
  2. Du kan välja att övervaka experimentresultaten med de tre konfidensnivåerna (80 %, 85 % och 95 %).
  3. Om du har lagt till flera videotillgångar i provkampanjen kan du se resultatet för en enskild videotillgång i Google Ads-rapporterna.

Tips

1. Fatta snabbare beslut: Om experimentet når ett statistiskt signifikant resultat innan det avslutas kan du avsluta experimentet i förtid.
  2. Välj vinnaren med vägledande resultat: Om du har lagt till flera videotillgångar i en provkampanj kan du välja den videotillgång som ger bäst resultat med hjälp av Google Ads-rapporter om du är nöjd med de vägledande resultaten.
  3. Vidta åtgärder utifrån resultaten: Om experimentresultaten är statistiskt signifikanta eller positiva kan du marknadsföra videotillgångarna i provkampanjen i baskampanjen för att maximera resultatet.
  4. Skala upp inlärningen och effekten: Om du märker att du kan förbättra resultatet av din appkampanj genom experiment genom att lägga till vissa videotillgångar kan du överväga att marknadsföra dessa tillgångar i resten av dina relevanta appkampanjer för framtida videotillgångar.
  5. Undersök ofullständiga resultat: Om det finns problem som förhindrar att de testade videotillgångarna får tillräckligt med trafik (till exempel när budgeten begränsades när experimentet skapades) kan du överväga att åtgärda problemen och experimentera igen.