Sovellusparannuskokeilun tulosten seuraaminen

Kun olet luonut sovellusparannuskokeilun, voit seurata sen tuloksia Google Adsissa ja katsoa, parantaako videoelementtien lisääminen Sovelluskampanjasi tuloksia. Kokeilun tulosten pohjalta voit tehdä perusteltuja päätöksiä mainosaineistoista ja niiden kehittämisestä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit seurata ja tulkita sovellusparannuskokeilun tuloksia.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Sovelluselementtikokeilun tulosten katsominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kokeilut.
  4. Klikkaa Kokeilut-valikosta Kokeilut.
  5. Etsi sovelluselementtikokeilu, jonka tulokset haluat nähdä, ja klikkaa kokeilua.
  6. Näet sovelluselementtikokeilun yhteenvetotaulukon ja tuloskortin.
  7. Valitse "Käytä kokeilua" tai "Lopeta kokeilu".

Mitä tuloskortissa näkyy?

Sovelluselementtikokeilun vertailusta näet päivämäärät, joiden osalta kokeilusi tuloksia verrataan alkuperäisen kampanjan tuloksiin. Vertailussa näkyvät vain kokeilun alkamis- ja päättymispäivän väliset kokonaiset päivät sekä aikaväli, jonka olet valinnut alla olevasta taulukosta. Jos päällekkäisyyksiä ei ole, tulosvertailussa käytetään kokeilun alkamis- ja päättymispäivän välisiä kokonaisia päiviä.

Näet oletuksena seuraavien mittareiden tulosdatan: Klikkaukset, Klikkausprosentti, Impressiot, Hinta ja Kaikki konversiot. Voit katsoa tiettyjä tulosmittareita klikkaamalla mittarin nimen vieressä olevaa alanuolta. Valittavissa ovat seuraavat mittarit:

Tulosten tulkitseminen

1. Suosittelemme, että suljet kokeilun ensimmäiset 5–10 päivää pois tuloksista (käyttämällä päivämäärävalitsinta), jotta kampanjan oppimisaika ei vaikuta mittareihin.
  2. Voit seurata kokeilun tuloksia käyttämällä jotakin kolmesta luottamustasosta (80, 85 tai 95 %).
  3. Jos olet lisännyt kokeilukampanjaan useita videoelementtejä, voit tarkistaa yksittäisen elementin tulokset Google Adsin ‑raporteista.

Vinkkejä

1. Tee päätöksiä nopeammin: Jos saavutat tilastollisesti merkitseviä tuloksia ennen kokeilun päättymistä, voit lopettaa kokeilun suunniteltua aiemmin.
  2. Valitse voittaja suuntaa antavien tulosten perusteella: Jos olet lisännyt kokeilukampanjaan useita videoelementtejä, voit valita parhaat tulokset tuottaneen elementin tutkimalla Google Ads ‑raportteja, mikäli sinulle riittävät suuntaa antavatkin tulokset.
  3. Reagoi tuloksiin: Jos saat kokeilullasi tilastollisesti merkitseviä tuloksia tai positiivisia suuntaa antavia tuloksia, voit maksimoida tulokset lisäämällä kokeilukampanjasi videoelementtejä peruskampanjaasi.
  4. Hyödynnä saamiasi tietoja ja skaalaa vaikuttavuus: Jos huomaat kokeilun perusteella, että tiettyjen videoelementtien lisääminen parantaa Sovelluskampanjasi tuloksia, harkitse kyseisten elementtien lisäämistä myös muihin Sovelluskampanjoihin ja hyödynnä tätä tietoa tulevien videoelementtien kehittelyssä.
  5. Tutki tuloksettomia kokeiluja: Jos testaamasi videoelementit eivät ongelmien vuoksi ole saaneet riittävästi liikennettä (jos esimerkiksi sait ilmoituksen rajallisesta budjetista kokeilua luodessasi), korjaa kyseiset ongelmat ja käynnistä kokeilu uudelleen.