Uw Google Ads-account beveiligen: best practices

Bekijken wie toegang heeft tot uw Google Ads-account

Check regelmatig de gebruikerstoegang en -rechten voor al uw Google Ads-accounts.

Checken op ongeautoriseerde wijzigingen

Log regelmatig in op uw Google Ads-account om te controleren op onverwachte of ongeautoriseerde activiteit, zoals wijzigingen in uw advertenties of budget. Als u het vermoeden heeft dat iemand toegang tot uw factureringsgegevens heeft gehad, controleer dan ook uw bank- of creditcardafschriften op ongeautoriseerde activiteit. Meld ongeautoriseerde Google Ads-activiteit.

Inactieve gebruikers verwijderen

Verwijder de toegang voor gebruikers die vertrokken zijn bij uw bedrijf of die niet meer met uw Google Ads-account werken. Tenzij u deze inactieve gebruikers verwijdert, kunnen ze nog steeds inloggen op uw account en wijzigingen aanbrengen. Meer informatie over hoe u gebruikers uit uw account verwijdert

Geen inloggegevens delen tussen meerdere gebruikers

Als veel mensen uw Google Ads-account moeten gebruiken, laat dan niet iedereen dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken. In plaats daarvan kunt u elke persoon toegang geven tot het Google Ads-account via het eigen Google-account. Elk Google-account kan rechtstreeks toegang hebben tot maximaal 20 Google Ads-accounts. Als u meerdere Google Ads-accounts beheert, is een manageraccount misschien een betere optie voor u. U kunt dan verschillende gebruikers toegang geven tot het manageraccount en hun toegang geven tot meerdere accounts vanuit dat ene manageraccount.

De minimale toegang verlenen die elke gebruiker nodig heeft

Als u een nieuwe gebruiker uitnodigt, krijgt die gebruiker een specifiek toegangsniveau toegewezen. U kunt met verschillende toegangsniveaus gebruikers selectief toegang geven tot verschillende taken en functies. Gebruikers met beheerderstoegang kunnen bijvoorbeeld nieuwe gebruikers uitnodigen voor het account om wijzigingen aan te brengen, gebruikers met standaardtoegang kunnen dit niet. Ook kunt u 'Alleen-lezen toegang' of 'Alleen toegang via e-mail' toewijzen aan gebruikers die geen wijzigingen in het account aan hoeven te brengen. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

Gerelateerde manageraccounts controleren

Als u klantaccounts onder een manageraccount heeft, kunt u op het tabblad 'Gerelateerde beheerders' controleren of deze zijn gekoppeld aan beheerders buiten uw Mijn Klantencentrum-hiërarchie. Meer informatie over het tabblad Gerelateerde beheerders