Om resekampanjer för Saker du kan göra

Innan du börjar

Om du vill skapa resekampanjer för Saker du kan göra behöver du ange din produktinformation via ett produktflöde i Things To Do Center. Produktflödet är det primära sättet att skicka in det aktivitetsinnehåll som du vill visa på Google. Du kan läsa mer om hur du arbetar med en av Googles godkända bokningspartners. Alternativt kan du skapa ett eget produktflöde för Saker du kan göra genom att fylla i partnerregistreringsformuläret och följa riktlinjerna i utvecklarguiden.

Efter att du har ställt in ditt flöde för Saker du kan göra kan du koppla ditt aktivitetsinnehåll till ett Google Ads-konto för att köra Saker du kan göra-kampanjer och hantera dina budgetar, kampanjer, annonsgrupper, bud och rapporter.

Anvisningar

Steg 1. Länka ditt Things To Do Center-konto till dina Google Ads-konton

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Följ stegen nedan för att länka ditt Things To Do Center-konto till dina Google Ads-konton. Stegen skiljer sig åt beroende på om du är ansvarig för eller användare av Things To Do Center-kontot.

Om du hanterar ditt Things To Do Center-konto

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Välj Saker att göra-centret i listan i avsnittet Från Google.
  4. Ange konto-id:t i Saker du kan göra-centret för att välja det flöde du vill ansluta till. Du hittar id:t under Kontoinställningar i Saker du kan göra-centret.
  5. Gå tillbaka till sidan Kontoinställningar i Saker du kan göra-centret och klicka på Godkänn på kortet Länka konto för att godkänna kontolänkningen.
  6. Leta reda på kolumnen Action i tabellen Google Ads link och klicka på Review link request.
    • Om du väljer All properties (standardinställningen) kan du ladda ned en CSV-fil med tillhörande produkt-id:n.
      1. Ladda ned filen och klicka på Save.

Bilden visar hur du väljer alla aktiviteter när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

• Du kan också välja Only some properties och ladda upp en CSV-fil med en lista över produkt-id:n.
    Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan länkade aktiviteter visas i Google Ads för annonsörer som delvis länkar ett flöde.
    1. Ladda upp filen och klicka på Save.
    2. Tänk på följande:
      • När filen har analyserats visas antalet id:n och knappen Send aktiveras.
      • Eventuella större CSV-analysfel visas vid uppladdningen. Okända produkt-id:n sparas ifall att produkten matchas eller läggs till i framtiden.

Bilden visar hur du bara väljer vissa aktiviteter när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

Bilden visar hur du laddar upp en aktivitetslista när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

1. Statusen ändras till Manage link i tabellen.

Om du inte hanterar ditt Things To Do Center-konto

1. Be din bokningspartner att tillhandahålla sitt Things To Do Center-konto-id. Informationen finns i Account Settings i Things To Do Center.
  2. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  3. Klicka på Länkade konton.
  4. Välj Saker att göra-centret i listan i avsnittet Från Google.
  5. Ange konto-id:t i Saker du kan göra-centret för att välja det flöde du vill ansluta till.
    Bokningsleverantören måste slutföra länkningen genom att följa stegen nedan för att granska och godkänna begäran i sitt Things To Do Center-konto.
  6. Gå till sidan Account Settings i Things To Do Center.
  7. Leta reda på kolumnen Action i tabellen Google Ads link och klicka på Review link request.
    1. Om du väljer All properties (standardinställningen) kan du ladda ned en CSV-fil med tillhörande produkt-id:n.
      1. Ladda ned filen och klicka på Save.

Bilden visar hur du väljer alla aktiviteter när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

• Du kan även välja Only some properties och ladda upp en CSV-fil med en lista över produkt-id:n.
    Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan länkade aktiviteter visas i Google Ads för annonsörer som delvis länkar ett flöde.
    1. Ladda upp filen och klicka på Save.
      • När filen har analyserats visas antalet id:n och knappen Send aktiveras.
      • Eventuella större CSV-analysfel visas vid uppladdningen. Okända produkt-id:n sparas ifall att produkten matchas eller läggs till i framtiden.

Bilden visar hur du bara väljer vissa aktiviteter när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

Bilden visar hur du laddar upp en aktivitetslista när du granskar en begäran om att länka konton i Google Ads.

1. Statusen ändras till Manage link i tabellen.

Steg 2. Skapa en resekampanj

Så här skapar du en ny resekampanj efter att du har länkat ditt Things To Do Center-konto och ditt Google Ads-konto:

An animation that shows how to create a travel campaign and choose your campaign goal in your Google Ads account.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på den blå plusknappen på startsidan Kampanjer och välj Ny kampanj i rullgardinsmenyn för att skapa en ny kampanj.
  5. Välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål som kampanjmål.
  6. Välj kortet Resor.
  7. Gå till avsnittet Välj vilka tjänster du vill annonsera om, markera rutan Aktiviteter och välj ett av dina länkade flöden. Klicka sedan på Fortsätt. An animation that shows the campaign settings section when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  8. Ge den nya resekampanjen ett namn.
  9. Ange en budget, välj budstrategi och klicka på Spara och fortsätt.
Obs! För närvarande är Maximera konverteringsvärde den enda budstrategin som är tillgänglig för resekampanjer. Du måste ange en procentandel för mål-ROAS (avkastning på annonsutgiften). Läs om budgivning med Mål-ROAS.
  1. Gör följande på sidan Målinställningar:
    1. Välj platserna som du vill inrikta dig på.
    2. Välj start- och slutdatum för kampanjen.
    3. Kontrollera att inställningarna Nätverk och Enheter inte är valda.
  2. Klicka på Spara och fortsätt. An animation that shows the section to set up your ad group when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  3. Välj ett namn för annonsgruppen.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.
  5. Skapa en aktivitetsgrupp för annonsgruppen du skapade.

Obs!

1. Med resekampanjer kan du gruppera dina kopplade aktiviteter utifrån särskilda kriterier. Alla aktiviteter i flödet som matchar kriterierna inkluderas som standard i aktivitetsgruppen:
    • Land eller territorium för aktivitet
      • Region för aktivitet
      • Aktivitetens ort
    • aktivitets-id
    • betyg från användare
  2. Endast aktiviteter i en inkluderad aktivitetsgrupp inriktas för annonser.

Så här skapar du dina aktivitetsgrupper:

1. Håll muspekaren över och klicka på plusknappen plus i kolumnen Aktivitetsgrupp bredvid Allt annat i Alla aktiviteter för att lägga till undergrupper. Välj sedan aktiviteter från det kopplade flödet.
  2. Välj underkategorier i rullgardinsmenyn.
  3. Välj aktiviteterna som du vill annonsera om på listan.
  4. När du har valt aktiviteter väljer du Fortsätt redigera bud och sedan Spara.
  5. I cellen bredvid underkategorierna står det Uteslutet. Du kan inrikta aktiviteter på annonser genom att hålla muspekaren över och klicka på pennikonen Edit vid statusen Uteslutet, välja Automatisk och sedan Spara.
    • Du kan hoppa över det här steget och läsa igenom den viktiga informationen nedan om du planerar att dela upp den efter Region för aktivitet eller Ort för aktivitet.

Viktigt! Om du valde land eller territorium för aktiviteten som underavdelning och vill dela upp aktivitetsgruppen ytterligare efter aktivitetens region eller ort följer du stegen nedan:

• Dela upp efter region genom att hålla muspekaren över och klicka på plusknappen plus bredvid det land/territorium du valde. Välj en eller flera regioner på listan för att begränsa aktivitetsgruppen till aktiviteter i regionerna. Välj Fortsätt för att redigera bud och välj sedan Spara.
  • Om du vill dela upp aktivitetsgruppen ytterligare håller du muspekaren över och klickar på plusknappen plus bredvid den region för aktiviteten du just lade till. Välj sedan stad för aktiviteten och spara som i föregående punkt.
  • När du har sparat land/territorium för aktiviteten samt region och/eller ort för aktiviteten måste du ta med aktiviteterna för att visa annonser. Om du bara vill ta med en av aktivitetsundergrupperna håller du muspekaren över och klickar på pennikonen Edit vid undergruppen Utesluten och väljer Automatisk så att Aktivitetsgruppen visas som en annons.

Nu har du skapat din resekampanj. Du kan komma tillbaka och redigera kampanjen när som helst. Läs mer om hur du redigerar kampanjinställningarna.

Steg 3. Pausa dina befintliga Saker du kan göra-kampanjer

Om du befinner dig i migreringsprocessen måste du pausa befintliga Saker du kan göra-kampanjer efter att du har aktiverat din nya resekampanj. Läs mer om hur du aktiverar, pausar eller tar bort en kampanj.

Kontogränser

Resekampanjer för Saker du kan göra

Följande begränsningar gäller för resekampanjer för Saker du kan göra. Alla aktiva och pausade objekt räknas in i kontogränserna.

• Tio Google Ads-konton länkade per Saker du kan göra-konto
  • 5 000 kampanjer per Things To Do Center-konto
  • 10 000 resekampanjer per Google Ads-konto
  • 20 000 annonsgrupper per kampanj
  • 20 000 aktivitetsgrupper per annonsgrupp