Om reisekampanjer for Aktiviteter

Før du begynner

For å bruke reisekampanjer for Aktiviteter oppgir du produktinformasjonen din via en Things to Do Center-produktfeed. Dette er den vanligste metoden for å sende inn aktivitetsinnhold som skal vises på Google. Du kan finne ut mer om hvordan du samarbeider med en av Googles godkjente bestillingspartnere. Du kan også opprette din egen Aktiviteter-produktfeed ved å fylle ut inntaksskjemaet for partnere og følge retningslinjene i utviklerveiledningen for å integrere feeden når den er godkjent.

Når du har konfigurert feeden din for Aktiviteter, kan du knytte aktivitetene til en Google Ads-konto for å kjøre Aktiviteter-kampanjer og administrere budsjettet, kampanjene, annonsegruppene og budene samt rapporteringen.

Veiledning

Trinn 1. Knytt sammen Things to Do Center- og Google Ads-kontoen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å knytte sammen Things to do Center- og Google Ads-kontoen din. Fremgangsmåten avhenger av om du er administrator eller bruker i Things to do Center-kontoen.

Hvis du administrerer Things to do Center-kontoen

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. I «Fra Google»-delen velger du Things to Do Center i listen.
  4. Oppgi ID-en for Things to do Center-kontoen for å velge hvilken feed du vil tilknytte. Du finner ID-en under «Kontoinnstillinger» i Things to do Center.
  5. Gå tilbake til siden med innstillinger for Things to Do Center-kontoen, og klikk på Godkjenn på «Tilknytt konto»-kortet for å godkjenne kontotilknytningen.
  6. Finn «Handling»-kolonnen i «Link til Google Ads»-tabellen, og klikk på Gjennomgå forespørselen om tilknytning.
    • Hvis du velger «Alle områder» (standardinnstillingen), kan du laste ned en CSV-fil med de tilknyttede produkt-ID-ene.
      1. Last ned filen, og klikk på Lagre.

På dette bildet ser du hvordan du velger alle aktiviteter når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

• Du kan også velge Bare noen områder og laste opp en CSV-fil med en liste over produkt-ID-er.
    Merk: For annonsører som bare delvis tilknytter en feed, kan det ta opptil 24 timer før tilknyttede aktiviteter vises i Google Ads.
    1. Last opp filen, og klikk på Lagre.
    2. Husk dette:
      • Når filen er parset, vises antallet ID-er, og sendeknappen er aktivert.
      • Eventuelle større feil ved parsing av CSV-filen vises ved opplasting. Produkt-ID-er som ikke blir gjenkjent, lagres i tilfelle produktene matches eller legges til på et senere tidspunkt.

På dette bildet ser du hvordan du velger bare enkelte aktiviteter når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

På dette bildet ser du hvordan du laster opp en aktivitetsliste når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

1. I tabellen ser du at statusen nå er «Administrer tilknytningen».

Hvis du ikke administrerer Things to do Center-kontoen

1. Be bestillingspartneren din om å gi deg ID-en for Things to do Center-kontoen sin. Hen finner ID-en under «Kontoinnstillinger» i Things To Do Center.
  2. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  4. I «Fra Google»-delen velger du Things to Do Center i listen.
  5. Oppgi ID-en for Things to do Center-kontoen for å velge hvilken feed du vil tilknytte.
    For å fullføre tilknytningsprosessen må bestillingspartneren følge fremgangsmåten nedenfor for å gjennomgå og godta forespørselen i Things To Do Center-kontoen sin.
  6. Gå til «Kontoinnstillinger»-siden i Things to Do Center.
  7. Finn Handling-kolonnen i Link til Google Ads-tabellen, og klikk på Gjennomgå forespørselen om tilknytning.
    1. Hvis du velger «Alle områder» (standardinnstillingen), kan du laste ned en CSV-fil med de tilknyttede produkt-ID-ene.
      1. Last ned filen, og klikk på Lagre.

På dette bildet ser du hvordan du velger alle aktiviteter når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

• Du kan også velge «Bare noen områder» og laste opp en CSV-fil med en liste over produkt-ID-er.
    Merk: For annonsører som bare delvis tilknytter en feed, kan det ta opptil 24 timer før tilknyttede aktiviteter vises i Google Ads.
    1. Last opp filen, og klikk på Lagre.
      • Når filen er parset, vises antallet ID-er, og sendeknappen er aktivert.
      • Eventuelle større feil ved parsing av CSV-filen vises ved opplasting. Produkt-ID-er som ikke blir gjenkjent, lagres i tilfelle produktene matches eller legges til på et senere tidspunkt.

På dette bildet ser du hvordan du velger bare enkelte aktiviteter når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

På dette bildet ser du hvordan du laster opp en aktivitetsliste når du gjennomgår forespørsler om å knytte sammen kontoer i Google Ads.

1. I tabellen ser du at statusen nå er «Administrer tilknytningen».

Trinn 2. Opprett en reisekampanje

Når du har knyttet sammen Things to Do Center- og Google Ads-kontoen, følger du denne fremgangsmåten for å opprette en ny reisekampanje:

An animation that shows how to create a travel campaign and choose your campaign goal in your Google Ads account.

1. I Google Ads-kontoen din klikker du på kampanjeikonet Campaigns Icon.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. På «Kampanjer»-startsiden klikker du på den blå plussknappen . Deretter velger du Ny kampanje i rullegardinmenyen for å opprette en ny kampanje.
  5. Velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål som kampanjemål.
  6. Velg Reisekampanjer-kortet.
  7. Merk av for «Aktiviteter» under «Velg tjenestene du vil annonsere for», velg en feed fra de tilknyttede feedene, og klikk på Fortsett. An animation that shows the campaign settings section when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  8. Gi den nye reisekampanjen et navn.
  9. Fastsett ønsket budsjett og budstrategi, og klikk på Lagre og fortsett.
Merk: Foreløpig er «maksimer konverteringsverdien» den eneste budstrategien som kan brukes i reisekampanjer, og det må oppgis et prosentmål for avkastning på annonsekostnader (ROAS). Finn ut mer om mål-ROAS-budgivning.
  1. Gjør følgende på Målinnstillinger-siden:
    1. Velg stedene du vil målrette mot.
    2. Velg kampanjens start- og sluttdato.
    3. Påse at det ikke er merket av for innstillingene «Nettverk» og «Enheter».
  2. Klikk på Lagre og fortsett. An animation that shows the section to set up your ad group when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  3. Gi annonsegruppen et navn.
  4. Klikk på Lagre og fortsett.
  5. Opprett en aktivitetsgruppe for annonsegruppen du opprettet.

Merk:

1. I reisekampanjer kan du gruppere sammen tilknyttede aktiviteter etter bestemte kriterier. Alle aktiviteter i feeden som matcher kriteriene, blir som standard tatt med i aktivitetsgruppen:
    • landet eller territoriet for aktiviteten
      • regionen for aktiviteten
      • stedet for aktiviteten
    • aktivitets-ID-en
    • brukervurdering
  2. Annonser kan bare målrettes mot aktiviteter som inngår i en inkludert aktivitetsgruppe.

Slik oppretter du aktivitetsgrupper:

1. Hold markøren over og klikk på plussknappen plus ved siden av «Alt annet» under «Alle aktiviteter» i «Aktivitetsgruppe»-kolonnen for å legge til inndelinger, og velg aktiviteter fra den tilknyttede feeden.
  2. Velg kriteriene for underinndelingene fra rullegardinmenyen.
  3. Velg aktivitetene du vil markedsføre, fra listen.
  4. Når du har valgt aktiviteter, velger du Fortsett å endre budene og deretter Lagre.
  5. I cellen ved siden av kriteriene for underinndelingene står det «Ekskludert». For at annonser skal kunne målrettes mot aktiviteter, må du holde markøren over og klikke på blyantikonet Edit ved siden av «Ekskludert»-statusen og velge «Automatisk» og deretter Lagre.
    • Du kan hoppe over dette trinnet og gjennomgå de viktige detaljene nedenfor hvis du planlegger å inndele etter aktivitetsby eller -region.

Viktig: Hvis du har valgt aktivitetsland eller -territorium som underinndelingen og du vil inndele aktivitetsgruppen videre etter aktivitetsby eller -region, kan du følge denne fremgangsmåten:

• For å inndele etter region må du holde markøren over og klikke på plussknappen plus ved siden av landet/territoriet du opprinnelig valgte, velge én eller flere regioner i listen for å avgrense aktivitetsgruppen til aktiviteter i de aktuelle regionene, velge Fortsett for å endre budene og til slutt velge Lagre.
  • Hvis du vil inndele aktivitetsgruppen enda mer, må du holde markøren over og klikke på plussknappen plus ved siden av aktivitetsregionen du nettopp la til, velge aktivitetsbyen og lagre på den samme måten som i det forrige punktet.
  • Når aktivitetens by, region og/eller land/territorium er lagret, må du ta med aktivitetene for å vise annonser. Hvis du bare vil ta med én av underinndelingene for aktiviteter, må du holde markøren over og klikke på blyantikonet Edit ved siden av underinndelingsstatusen «Ekskludert» og deretter velge «Automatisk» for at aktivitetsgruppen skal fungere som en annonse.

Nå har du opprettet en reisekampanje. Du kan når som helst gå tilbake og endre kampanjen. Finn ut mer om hvordan du endrer kampanjeinnstillingene.

Trinn 3. Sett eksisterende Aktiviteter-kampanjer på pause

Når du overfører kampanjer, må du huske å sette eksisterende Aktiviteter-kampanjer på pause etter at du har slått på den nye reisekampanjen din. Finn ut hvordan du slår eller fjerner på kampanjer eller setter dem på pause.

Kontogrenser

Reisekampanjer for Aktiviteter

Nedenfor ser du grensene som gjelder i reisekampanjer for Aktiviteter. Alle enheter som er aktive eller satt på pause, telles opp mot disse kontogrensene.

• 10 tilknyttede Google Ads-kontoer per Aktiviteter-konto
  • 5000 kampanjer per Things to do Center-konto
  • 10 000 reisekampanjer per Google Ads-konto
  • 20 000 annonsegrupper per kampanje
  • 20 000 aktivitetsgrupper per annonsegruppe

Linker til relatert innhold