Over reiscampagnes voor Aanraders

Voordat u begint

Als u wilt deelnemen aan campagnes voor Reizen in Aanraders, moet u uw productinformatie invoeren in een Things to Do Center-productfeed. De productfeed is de belangrijkste manier om Google te voorzien van de activiteitencontent die u op Google wilt tonen. Vul ons intakeformulier voor partners in en volg de richtlijnen in de handleiding voor ontwikkelaars om meer te weten te komen over hoe u samenwerkt met een van de goedgekeurde connectiviteitspartners van Google of om uw eigen Aanraders-productfeed te maken. Deze productfeed kunt u na goedkeuring integreren.

Nadat u uw Aanraders-feed heeft ingesteld, kunt u de content van uw activiteiten koppelen aan een Google Ads-account om Aanraders-campagnes te laten lopen en uw budget, campagnes, advertentiegroepen, biedingen en rapportage te beheren.

Instructies

Stap 1. Koppel uw Things to Do Center- en Google Ads-accounts

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Volg de stappen hieronder om uw Things to Do Center- en Google Ads-accounts te koppelen. De stappen verschillen, afhankelijk van of u een beheerder of gebruiker bent van uw Things to Do Center-account.

Als u uw Things to Do Center-account beheert

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Selecteer in het gedeelte Van Google de optie Things to Do Center in de lijst.
  4. Geef de account-ID van het Things to Do Center-account op om de feed te kiezen waarmee u wilt koppelen. U vindt de ID in uw Things to Do Center onder Accountinstellingen.
  5. Ga terug naar de pagina Accountinstellingen van het Things to Do Center-account en klik op Goedkeuren op de kaart Account koppelen om de accountkoppeling goed te keuren.
  6. Ga in de tabel Google Ads-koppeling naar de kolom Actie en klik op Koppelingsverzoek bekijken.
    • Als u de standaardinstelling Alle property's selecteert, kunt u een csv-bestand met de bijbehorende product-ID's downloaden.
      1. Download het bestand en klik op Opslaan.

Deze afbeelding toont hoe u alle activiteiten selecteert bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

• U kunt ook Een aantal property's selecteren en een csv-bestand uploaden met een lijst van product-ID's uploaden.
    Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat gekoppelde activiteiten in Google Ads worden getoond aan adverteerders die een feed gedeeltelijk koppelen.
    1. Upload het bestand en klik op Opslaan.
    2. Aandachtspunten:
      • Nadat het bestand is geparseerd, worden het aantal ID's en de knop Sturen getoond.
      • Eventuele belangrijke csv-parseerfouten worden aangegeven nadat u het bestand heeft geüpload. Niet-herkende product-ID's worden opgeslagen voor het geval het product in de toekomst overeenkomt of wordt toegevoegd.

Deze afbeelding geeft aan hoe u alleen bepaalde activiteiten selecteert bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

Deze afbeelding geeft aan hoe u een activiteitenlijst uploadt bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

1. In de tabel staat nu dat de status Koppeling beheren is.

Als u uw Things to Do Center-account niet beheert

1. Vraag uw connectiviteitspartner om u de account-ID van het Things to Do Center te geven. Deze informatie is te vinden in de Accountinstellingen van het Things to Do Center.
  2. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  3. Klik op Gekoppelde accounts.
  4. Selecteer in het gedeelte Van Google de optie Things to Do Center in de lijst.
  5. Geef de account-ID van het Things to Do Center-account op om de feed te kiezen waarmee u wilt koppelen.
    Als laatste stap in het koppelingsproces moet uw connectiviteitsprovider de stappen hieronder volgen om het verzoek te controleren en te accepteren in het eigen Things to do Center-account.
  6. Open de pagina Accountinstellingen van het Things to Do Center.
  7. Ga in de tabel Google Ads-koppeling naar de kolom Actie en klik op Koppelingsverzoek bekijken.
    1. Als u de standaardinstelling Alle property's selecteert, kunt u een csv-bestand met de bijbehorende product-ID's downloaden.
      1. Download het bestand en klik op Opslaan.

Deze afbeelding toont hoe u alle activiteiten selecteert bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

• U kunt ook Een aantal property's selecteren en een csv-bestand uploaden met een lijst van product-ID's.
    Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat gekoppelde activiteiten in Google Ads worden getoond aan adverteerders die een feed gedeeltelijk koppelen.
    1. Upload het bestand en klik op Opslaan.
      • Nadat het bestand is geparseerd, worden het aantal ID's en de knop Sturen getoond.
      • Eventuele belangrijke csv-parseerfouten worden aangegeven nadat u het bestand heeft geüpload. Niet-herkende product-ID's worden opgeslagen voor het geval het product in de toekomst overeenkomt of wordt toegevoegd.

Deze afbeelding geeft aan hoe u alleen bepaalde activiteiten selecteert bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

Deze afbeelding geeft aan hoe u een activiteitenlijst uploadt bij de beoordeling van een verzoek om accounts te koppelen in Google Ads.

1. In de tabel staat nu dat de status Koppeling beheren is.

Stap 2. Maak een campagne voor Reizen

Nadat uw Things to Do Center- en Google Ads-accounts zijn gekoppeld, maakt u zo een nieuwe campagne voor Reizen:

An animation that shows how to create a travel campaign and choose your campaign goal in your Google Ads account.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de homepage van Campagnes op de blauwe plusknop en selecteer Nieuwe campagne in het dropdownmenu om een nieuwe campagne te maken.
  5. Selecteer Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel als campagnedoel.
  6. Kies de campagnekaart Reizen.
  7. Vink het selectievakje Activiteiten aan in het gedeelte Kies de services waarvoor u wilt adverteren, selecteer een feed uit uw gekoppelde feeds en klik op Doorgaan. An animation that shows the campaign settings section when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  8. Kies een naam voor uw nieuwe campagne voor Reizen.
  9. Stel uw budget in, selecteer uw biedstrategie en klik op Opslaan en doorgaan.
Opmerking: Conversiewaarde maximaliseren is op dit moment de enige biedstrategie die beschikbaar is voor campagnes voor Reizen. Er is een toegewezen percentage voor doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) vereist. Meer informatie over doel-ROAS-biedingen leest u hier.
  1. Op de pagina Targetinstellingen:
    1. Selecteer de locaties die u wilt targeten.
    2. Kies de start- en einddatum van uw campagne.
    3. Zorg dat de instellingen Netwerk en Apparaten niet zijn geselecteerd.
  2. Klik op Opslaan en doorgaan. An animation that shows the section to set up your ad group when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  3. Kies een naam voor de advertentiegroep.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.
  5. Maak uw activiteitsgroep voor de gemaakte advertentiegroep.

Opmerking:

1. Met campagnes voor Reizen kunt u gekoppelde activiteiten groeperen op basis van bepaalde criteria. Alle activiteiten in de feed die overeenkomen met de criteria, worden standaard opgenomen in de activiteitsgroep:
    • Land of gebied van activiteit
      • Regio van activiteit
      • Plaats van activiteit
    • Activiteit-ID
    • Gebruikersbeoordeling
  2. Alleen activiteiten in een opgenomen activiteitsgroep worden getarget voor advertenties.

Volg deze stappen om activiteitsgroepen te maken:

1. Plaats de cursor in de kolom Activiteitsgroep op de plusknop plus naast Overig in Alle activiteiten om onderverdelingen toe te voegen en selecteer activiteiten uit de gekoppelde feed.
  2. Kies uw onderverdelingscriteria in het dropdownmenu.
  3. Selecteer in de lijst de activiteiten waarvoor u wilt adverteren.
  4. Nadat u activiteiten heeft geselecteerd, selecteert u Doorgaan naar bewerken van biedingen en daarna Opslaan.
  5. In de cel naast de onderverdelingscriteria staat Uitgesloten. Als u activiteiten wilt targeten voor advertenties, plaatst u de cursor op het potloodje Edit naast de status Uitgesloten, selecteert u Automatisch en Opslaan.
    • U kunt deze stap overslaan en de belangrijke informatie hieronder doornemen als u een onderverdeling wilt maken op activiteitsregio of Plaats van activiteit.

Belangrijk: Volg de onderstaande stappen als u Land/gebied van activiteit als onderverdeling heeft geselecteerd en u de activiteitsgroep verder wilt onderverdelen op basis van Regio van activiteit of Plaats van activiteit:

• Als u wilt onderverdelen op regio, plaatst u de cursor op de plusknop plus, klikt u naast het land/gebied dat u oorspronkelijk had geselecteerd en selecteert u een of meer regio's in de lijst om uw activiteitengroep te beperken tot activiteiten in die regio's. Selecteer Doorgaan om biedingen te bewerken en selecteer daarna Opslaan.
  • Als u uw activiteitsgroep nog verder wilt onderverdelen, plaatst u de cursor op de plusknop plus, naast de Regio van activiteit die u zojuist heeft toegevoegd en klikt u erop. Selecteer de plaats van de activiteit en sla deze op zoals bij het vorige opsommingsteken.
  • Als uw Land/gebied van activiteit, Regio van activiteit en/of Plaats van activiteit worden opgeslagen, moet u de activiteiten opnemen om advertenties weer te geven. Als u maar één van de onderverdelingen van activiteiten wilt opnemen, plaatst u de cursor op het potloodje Edit naast de status Uitgesloten van de onderverdeling en selecteert u Automatisch, zodat de activiteitsgroep als een advertentie wordt weergegeven.

U heeft nu uw campagne voor Reizen gemaakt. U kunt op elk moment terugkeren om uw campagne te bewerken. Ontdek meer informatie over hoe u uw campagne-instellingen bewerkt.

Stap 3. Onderbreek uw huidige Aanraders-campagnes

Als u het migratieproces in gang heeft gezet, moet u bestaande Aanraders-campagnes onderbreken nadat u uw nieuwe campagne voor Reizen heeft geactiveerd. Ontdek meer informatie over hoe u een campagne aanzet, onderbreekt of verwijdert.

Accountlimieten

Campagnes voor Reizen voor Aanraders

Dit zijn de limieten die van toepassing zijn op campagnes voor Reizen voor Aanraders. Alle actieve en onderbroken entiteiten tellen mee voor deze accountlimieten.

• 10 gekoppelde Google Ads-accounts per Things to Do Center-account
  • 5000 campagnes per Things to Do Center-account
  • 10.000 reiscampagnes per Google Ads-account
  • 20.000 advertentiegroepen per campagne
  • 20.000 activiteitsgroepen per advertentiegroep