Tekemistä-alustan Matkailukampanjat

Ennen kuin aloitat

Jos haluat julkaista Tekemistä-alustalla Matkailukampanjoita, sinun on lisättävä tuotetiedot Things to Do Center ‐tuotesyötteen kautta. Tuotesyöte on ensisijainen tapa, jolla voit toimittaa Googlelle aktiviteetteihin liittyvän sisällön, jonka haluat näkyvän Googlen palveluissa. Jos haluat lisätietoa siitä, miten voit tehdä yhteistyötä jonkin Googlen hyväksymän varauskumppanin kanssa tai luoda oman Tekemistä-tuotesyötteen, täytä kumppanin hakulomake ja seuraa kehittäjän oppaassa olevia ohjeita saadaksesi tuotesyötteen integroitua, kun se on ensin hyväksytty.

Kun olet ottanut Tekemistä-syötteen käyttöön, voit yhdistää aktiviteetteihin liittyvän sisältösi Google Ads ‑tiliisi. Tämän jälkeen voit julkaista Tekemistä-kampanjoita sekä ylläpitää budjettia, kampanjoita, mainosryhmiä, hintatarjouksia ja raportointia.

Ohjeet

Vaihe 1: Linkitä Things to Do Center ‑tili Google Ads ‐tiliin

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Linkitä Things to Do Center ‐tili Google Ads ‐tiliisi seuraamalla alla olevia ohjeita. Ohjeet vaihtelevat sen mukaan, oletko Things to Do Center ‐tilin hallinnoija vai käyttäjä.

Jos olet Things to Do Center ‐tilin hallinnoija

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Googlelta-kohdasta Things to Do Center.
  4. Lisää sen Things to Do Center ‑tilin tunnus, jonka syötteen haluat yhdistää. Tunnus löytyy Things to Do Centerin "Tilin asetukset" ‐kohdasta.
  5. Palaa Things to Do Centerissä Tilin asetukset ‐sivulle ja klikkaa Linkitä tili ‐kortista Hyväksy.
  6. Etsi "Google Ads ‑linkki" ‑taulukosta Toiminta-sarake ja klikkaa Näytä linkityspyyntö.
    • Jos valitset "Kaikki majoituspaikat" (oletus), voit ladata yhdistetyt tuotetunnukset CSV-tiedostona.
      1. Lataa tiedosto ja klikkaa Tallenna.

Tästä kuvasta näet, miten voit valita kaikki tapahtumat, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

• Voit myös valita Vain jotkin majoituspaikat ja ladata tuotetunnuslistan CSV-tiedostona.
    Huom. Linkitettyjen aktiviteettien näkymiseen Google Adsissa voi mennä 24 tuntia, jos mainostaja on linkittänyt syötteen vain osittain.
    1. Lataa tiedosto ja klikkaa Tallenna.
    2. Muista seuraavat asiat:
      • Kun tiedosto on jäsennetty, näkyviin tulee tunnusten määrä ja aktiivinen Lähetä-painike.
      • Vakavat CSV-jäsennysvirheet näkyvät latauksen yhteydessä. Tunnistamattomat tuotetunnukset tallennetaan siltä varalta, että tuote yhdistetään tai lisätään myöhemmin.

Tästä kuvasta näet, miten voit valita vain tietyt tapahtumat, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

Tästä kuvasta näet, miten voit ladata tapahtumalistan, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

1. Taulukosta näkyy, että tilana on nyt "Ylläpidä linkkiä".

Jos et ole Things to do Center ‑tilin hallinnoija

1. Pyydä varauskumppaniasi ilmoittamaan sinulle Things to do Center ‐tilinsä tunnus. Hän löytää sen Things to Do Centerin "Tilin asetukset" ‐kohdasta.
  2. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  3. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  4. Valitse Googlelta-kohdasta Things to Do Center.
  5. Lisää sen Things to Do Center ‑tilin tunnus, jonka syötteen haluat yhdistää.
    Linkityksen viimeistelemiseksi varauskumppanin on luettava ja hyväksyttävä pyyntö Things to Do Center ‑tilillään alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  6. Siirry Things to Do Centerissä Tilin asetukset ‐sivulle.
  7. Etsi "Google Ads ‑linkki" ‑taulukosta Toiminta-sarake ja klikkaa Näytä linkityspyyntö.
    1. Jos valitset "Kaikki majoituspaikat" (oletus), voit ladata yhdistetyt tuotetunnukset CSV-tiedostona.
      1. Lataa tiedosto ja klikkaa Tallenna.

Tästä kuvasta näet, miten voit valita kaikki tapahtumat, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

• Voit myös valita "Vain jotkin majoituspaikat" ja ladata tuotetunnuslistan CSV-tiedostona.
    Huom. Linkitettyjen aktiviteettien näkymiseen Google Adsissa voi mennä 24 tuntia, jos mainostaja on linkittänyt syötteen vain osittain.
    1. Lataa tiedosto ja klikkaa Tallenna.
      • Kun tiedosto on jäsennetty, näkyviin tulee tunnusten määrä ja aktiivinen Lähetä-painike.
      • Vakavat CSV-jäsennysvirheet näkyvät latauksen yhteydessä. Tunnistamattomat tuotetunnukset tallennetaan siltä varalta, että tuote yhdistetään tai lisätään myöhemmin.

Tästä kuvasta näet, miten voit valita vain tietyt tapahtumat, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

Tästä kuvasta näet, miten voit ladata tapahtumalistan, kun tarkistat tilien linkityspyyntöä Google Adsissa.

1. Taulukosta näkyy, että tilana on nyt "Ylläpidä linkkiä".

Vaihe 2: Luo Matkailukampanja

Kun Things to Do Center ‑tili on linkitetty Google Ads ‐tiliin, voit luoda uuden Matkailukampanjan seuraavasti:

An animation that shows how to create a travel campaign and choose your campaign goal in your Google Ads account.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa Kampanjat-etusivulta sinistä pluspainiketta ja valitse avattavasta valikosta Uusi kampanja.
  5. Valitse kampanjatavoitteeksi Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  6. Valitse Matkailu-kampanjoiden kortti.
  7. Merkitse "Valitse mainostettavat palvelut" ‐kohdasta Aktiviteetit-valintaruutu ja valitse jokin linkitetyistä syötteistäsi. Klikkaa sitten Jatka. An animation that shows the campaign settings section when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  8. Valitse uudelle Matkailukampanjalle nimi.
  9. Lisää budjetti, valitse hintatarjousstrategia ja klikkaa Tallenna ja jatka.
Huom. Konversioarvon maksimointi on tällä hetkellä ainoa Matkailukampanjoissa käytettävissä oleva hintatarjousstrategia, ja tavoitellulle mainostuotolle (ROAS-tavoitteelle) on asetettava tietty prosentti. Lue lisää ROAS-tavoitteen hintatarjouksista.
  1. Tee Tavoiteasetukset-sivulla näin:
    1. Valitse kohdistusalueet.
    2. Valitse kampanjan alkamis- ja päättymispäivä.
    3. Varmista, että Verkosto- ja Laitteet-asetuksia ei ole valittu.
  2. Klikkaa Tallenna ja jatka. An animation that shows the section to set up your ad group when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  3. Valitse mainosryhmälle nimi.
  4. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  5. Luo mainosryhmälle aktiviteettiryhmä.

Hyvä huomata:

1. Matkailukampanjoissa voit ryhmitellä yhdistettyjä aktiviteetteja tiettyjen ehtojen mukaan. Kaikki syötteen sisältämät ehtojen mukaiset aktiviteetit sisällytetään oletuksena aktiviteettiryhmään:
    • Aktiviteetin maa/alue
      • Aktiviteetin alue
      • Aktiviteetin kaupunki
    • Aktiviteettitunnus
    • Käyttäjäarvio
  2. Vain aktiviteettiryhmään sisältyvät aktiviteetit voivat näkyä mainoksissa.

Näin voit luoda aktiviteettiryhmiä:

1. Siirry Aktiviteettiryhmä-sarakkeessa Kaikki aktiviteetit ‑kohtaan ja klikkaa Kaikki muut ‑kohdan vieressä näkyvää pluspainiketta plus, niin voit lisätä alaryhmiä ja valita aktiviteetteja yhdistetystä syötteestä.
  2. Valitse alaryhmän ehdot avattavasta valikosta.
  3. Valitse listasta aktiviteetit, joita haluat mainostaa.
  4. Kun olet valinnut aktiviteetit, valitse Jatka hintatarjousten muokkausta ja klikkaa sitten Tallenna.
  5. Alaryhmän ehtojen viereisessä solussa lukee "Poissuljettu". Jos haluat kohdistaa mainoksia aktiviteetteihin, klikkaa Poissuljettu-tilan vieressä näkyvää kynäkuvaketta Edit, valitse "Automaattinen" ja klikkaa Tallenna.
    • Voit ohittaa tämän vaiheen ja tutustua alla oleviin tärkeisiin, jos aiot jakaa aktiviteettiryhmän alaryhmiin alueen tai kaupungin mukaan.

Tärkeää: Jos valitsit alaryhmäksi "Aktiviteetin maa tai alue" ja haluat jakaa aktiviteettiryhmän lisäksi alaryhmiin alueen tai kaupungin mukaan, tee näin:

• Jos haluat jakaa aktiviteettiryhmän alaryhmiin alueen mukaan, klikkaa aiemmin valitsemasi maan/alueen vieressä näkyvää pluspainiketta plus ja valitse yksi tai useampi alue listasta rajataksesi aktiviteettiryhmän kattamaan kyseisillä alueilla tapahtuvat aktiviteetit. Valitse sitten Jatka hintatarjousten muokkausta ja klikkaa Tallenna.
  • Jos haluat jakaa aktiviteettiryhmän vielä tarkempiin alaryhmiin, klikkaa edellä lisäämäsi alueen vieressä näkyvää pluspainiketta plus. Valitse sitten aktiviteetin kaupunki ja tallenna samaan tapaan kuin edellä.
  • Kun Aktiviteetin maa/alue, Aktiviteetin alue ja/tai Aktiviteetin kaupunki on tallennettu, sinun on sisällytettävä aktiviteetit kampanjaan, jotta mainokset voivat näkyä. Jos haluat sisällyttää kampanjaan vain aktiviteetin tietyn alaryhmän, klikkaa kyseisen alaryhmän Poissuljettu-tilan vieressä näkyvää kynäkuvaketta Edit ja valitse "Automaattinen", jotta aktiviteettiryhmä voi näkyä mainoksessa.

Matkailukampanja on nyt luotu. Voit palata muokkaamaan sitä milloin tahansa. Lue lisää kampanja-asetusten muokkaamisesta.

Vaihe 3: Keskeytä nykyiset Tekemistä-kampanjasi

Jos olet siirtymisvaiheessa, muista keskeyttää nykyiset Tekemistä-kampanjat sen jälkeen, kun olet aktivoinut uuden Matkailukampanjan. Lue lisää kampanjan käyttöönotosta, keskeyttämisestä ja poistamisesta.

Tiliä koskevat rajoitukset

Tekemistä-alustan Matkailukampanjat

Alta näet Tekemistä-alustan Matkailukampanjoita koskevat rajoitukset. Näihin tiliä koskeviin rajoituksiin lasketaan mukaan kaikki aktiiviset ja keskeytetyt kohteet.

• 10 linkitettyä Google Ads ‑tiliä Tekemistä-tiliä kohden
  • 5 000 kampanjaa Things to Do Center ‑tiliä kohden
  • 10 000 Matkailukampanjaa Google Ads ‑tiliä kohden
  • 20 000 mainosryhmää Matkailukampanjaa kohden
  • 20 000 aktiviteettiryhmää mainosryhmää kohden