Om rejsekampagner for Oplevelser

Før du begynder

For at kunne køre rejserelaterede kampagner på platformen Oplevelser skal du angive dine produktoplysninger via et Things To Do Center-produktfeed. Dette produktfeed er den primære metode til overførsel af det aktivitetsrelaterede indhold, du vil have vist på Google. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du kan indgå samarbejde med en af Googles godkendte bookingpartnere, eller hvordan du selv kan oprette et produktfeed til Oplevelser, ved at udfylde formularen for partner-intake og følge de retningslinjer for integration, der er angivet i udviklervejledningen, når du er blevet godkendt til at deltage i programmet.

Når du har konfigureret dit produktfeed til Oplevelser, kan du knytte dit aktivitetsrelaterede indhold til en Google Ads-konto, så du kan køre kampagner på platformen Oplevelser og administrere dit budget, dine kampagner, dine annoncegrupper, dine bud og dine rapporter.

Vejledning

Trin 1. Knyt din Things To Do Center-konto til din Google Ads-konto

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Følg nedenstående fremgangsmåde for at knytte din Things To Do Center-konto til din Google Ads-konto. Fremgangsmåden varierer, alt efter om du er administrator eller almindelig bruger af Things To Do Center-kontoen.

Hvis du er administrator af Things To Do Center-kontoen

1. På din Google Ads-konto skal du klikke på Administrator-ikonet Admin Icon.
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Vælg Things to Do Center på listen i sektionen "Fra Google".
  4. Angiv konto-id'et for din Oplevelser-konto for at vælge det feed, der skal tilknyttes. Du finder id'et i Oplevelser under "Kontoindstillinger".
  5. Gå tilbage til siden Kontoindstillinger på din Oplevelser-konto, og klik på Godkend på kortet "Tilknyt konto" for at godkende kontotilknytningen.
  6. Find kolonnen "Handling" i tabellen "Google Ads-tilknytning", og klik på Gennemgå tilknytningsanmodning.
    • Hvis du vælger "Alle overnatningssteder" (standardindstillingen), får du mulighed for at downloade en CSV-fil med de tilknyttede produkt-id'er.
      1. Download filen, og klik på Gem.

På dette billede kan det ses, hvordan man vælger alle aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

• Du kan også vælge Kun nogle overnatningssteder og uploade en CSV-fil med en liste over produkt-id'er.
    Bemærk! Der kan gå op til 24 timer, før tilknyttede aktiviteter vises i Google Ads for annoncører, som delvist tilknytter et feed.
    1. Upload filen, og klik på Gem.
    2. Vær opmærksom på følgende:
      • Når filen er parset, vises antallet af id'er, og knappen Send aktiveres.
      • Eventuelle større CSV-parsingfejl vises ved upload. Ukendte produkt-id'er gemmes med henblik på eventuel senere matchning eller tilføjelse af de pågældende produkter.

På dette billede kan det ses, hvordan man kun vælger bestemte aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

På dette billede kan det ses, hvordan man uploader en liste over aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

1. I tabellen vises status nu som "Administrer tilknytning".

Hvis du ikke administrerer din Things to Do Center-konto

1. Bed din bookingpartner om at angive sit konto-id for Things to Do Center. Vedkommende kan finde disse oplysninger under "Kontoindstillinger" i Things to Do Center.
  2. På din Google Ads-konto skal du klikke på Administrator-ikonet Admin Icon.
  3. Klik på Tilknyttede konti.
  4. Vælg Things to Do Center på listen i sektionen "Fra Google".
  5. Angiv konto-id'et for din Oplevelser-konto for at vælge det feed, der skal tilknyttes.
    For at kunne fuldføre tilknytningsprocessen skal din bookingpartner følge nedenstående fremgangsmåde for at gennemgå og acceptere anmodningen på vedkommendes Things To Do Center-konto.
  6. Gå til siden "Kontoindstillinger" i Things To Do Center.
  7. Find kolonnen "Handling" i tabellen "Google Ads-tilknytning", og klik på Gennemgå tilknytningsanmodning.
    1. Hvis du vælger "Alle overnatningssteder" (standardindstillingen), får du mulighed for at downloade en CSV-fil med de tilknyttede produkt-id'er.
      1. Download filen, og klik på Gem.

På dette billede kan det ses, hvordan man vælger alle aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

• Du kan også vælge "Kun nogle overnatningssteder" og uploade en CSV-fil med en liste over produkt-id'er.
    Bemærk! Der kan gå op til 24 timer, før tilknyttede aktiviteter vises i Google Ads for annoncører, som delvist tilknytter et feed.
    1. Upload filen, og klik på Gem.
      • Når filen er parset, vises antallet af id'er, og knappen Send aktiveres.
      • Eventuelle større CSV-parsingfejl vises ved upload. Ukendte produkt-id'er gemmes med henblik på eventuel senere matchning eller tilføjelse af de pågældende produkter.

På dette billede kan det ses, hvordan man kun vælger bestemte aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

På dette billede kan det ses, hvordan man uploader en liste over aktiviteter ved gennemgang af en anmodning om kontotilknytning i Google Ads.

1. I tabellen vises status nu som "Administrer tilknytning".

Trin 2. Opret en rejserelateret kampagne

Følg denne fremgangsmåde for at oprette en ny rejserelateret kampagne, når du har knyttet din Things To Do Center-konto til din Google Ads-konto:

An animation that shows how to create a travel campaign and choose your campaign goal in your Google Ads account.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på den blå plusknap på startsiden for "Kampagner", og vælg Ny kampagne på rullemenuen for at oprette en ny kampagne.
  5. Vælg Opret en kampagne uden vejledning ved hjælp af mål som kampagnemål.
  6. Vælg kampagnekortet Rejser.
  7. Markér afkrydsningsfeltet "Aktiviteter" i sektionen "Vælg de tjenester, du vil annoncere for", vælg et af dine tilknyttede feeds, og klik på Fortsæt. An animation that shows the campaign settings section when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  8. Navngiv din nye rejserelaterede kampagne.
  9. Angiv dit budget, vælg din budstrategi, og klik derefter på Gem og fortsæt.
Bemærk! "Maksimér konverteringsværdi" er indtil videre den eneste budstrategi, der er tilgængelig til rejserelaterede kampagner, og der kræves en procentdel for annonceafkast (ROAS, Return on Advertising Spend). Få flere oplysninger om budgivning efter mål-ROAS.
  1. Gør følgende på siden "Målindstillinger":
    1. Vælg de lokationer, du vil målrette mod.
    2. Vælg start- og slutdato for din kampagne.
    3. Sørg for, at indstillingerne "Netværk" og "Enheder" ikke er valgt.
  2. Klik på Gem og fortsæt. An animation that shows the section to set up your ad group when creating a new travel campaign in your Google Ads account.
  3. Vælg et annoncegruppenavn.
  4. Klik på Gem og fortsæt.
  5. Opret din aktivitetsgruppe for den oprettede annoncegruppe.

Bemærk!

1. Med rejserelaterede kampagner har du mulighed for at gruppere dine tilknyttede aktiviteter ud fra bestemte kriterier. Alle aktiviteter i feedet, der matcher kriterierne, inkluderes som standard i aktivitetsgruppen:
    • Aktivitetsland eller -territorium
      • Aktivitetsområde
      • By, hvor aktiviteten har fundet sted
    • Aktivitets-id
    • Brugerbedømmelse
  2. Det er kun aktiviteter i en inkluderet aktivitetsgruppe, der målrettes mod i forbindelse med annoncer.

Følg denne fremgangsmåde for at oprette aktivitetsgrupper:

1. I kolonnen Aktivitetsgruppe skal du holde markøren over og klikke på plusknappen plus ud for Alt andet i "Alle aktiviteter" for at tilføje underinddelinger og vælge aktiviteter fra det tilknyttede feed.
  2. Vælg kriterierne for underinddeling på rullemenuen.
  3. Vælg de aktiviteter, du vil annoncere for, på listen.
  4. Når du har valgt aktiviteter, skal du vælge Fortsæt for at redigere bud og derefter vælge Gem.
  5. I cellen ud for kriterierne for underinddeling står der "Ekskluderet". Hvis du vil målrette mod aktiviteter for annoncer, skal du holde markøren over og klikke på blyantikonet Edit ud for statussen Ekskluderet, vælge "Automatisk" og Gem.
    • Du kan springe dette trin over og gennemgå de vigtige oplysninger nedenfor, hvis du har planer om at underinddele efter Aktivitetsregion eller Aktivitetsby.

Vigtigt! Hvis du har valgt Aktivitetsland eller -territorium som underinddeling og gerne vil underinddele aktivitetsgruppen yderligere efter Aktivitetsregion eller Aktivitetsby, skal du følge vejledningen nedenfor:

• Du kan underinddele efter region ved at holde markøren over og klikke på plusknappen plus ud for det land/territorium, du oprindeligt har valgt, og vælge en eller flere regioner på listen for at indsnævre din aktivitetsgruppe til aktiviteter i regionerne, vælg Fortsæt for at redigere bud, og vælg derefter Gem.
  • Hvis du vil underinddele din aktivitetsgruppe endnu mere, skal du holde markøren over og klikke på plusknappen plus ud for det aktivitetsområde, du lige har tilføjet, vælge aktivitetsbyen og gemme den som forrige punkt.
  • Når aktivitetens land/territorium, din aktivitetsregion og/eller din aktivitetsby er gemt, skal du inkludere aktiviteterne for at vise annoncer. Hvis du kun vil medtage én af aktivitetsunderinddelingerne, skal du holde markøren over blyantikonet og klikke på det Edit ud for statussen Ekskluderet og vælge "Automatisk", så aktivitetsgruppen fungerer som en annonce.

Du har nu oprettet din rejserelaterede kampagne. Du kan til enhver tid vælge at gå tilbage og redigere kampagnen. Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer kampagneindstillinger.

Trin 3. Sæt dine allerede oprettede kampagner på platformen Oplevelser på pause

Hvis du er i gang med migreringsprocessen, skal du sørge for at sætte allerede oprettede kampagner på platformen Oplevelser på pause, når du har aktiveret din nye rejserelaterede kampagne. Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer eller fjerner en kampagne eller sætter den på pause.

Kontogrænser

Rejsekampagner for Oplevelser

Følgende er de grænser, der gælder for rejsekampagner for Oplevelser. Alle aktive enheder og enheder, der er sat på pause, tæller med, hvad angår disse kontogrænser.

• 10 tilknyttede Google Ads-konti pr. Oplevelser-konto
  • 5.000 kampagner pr. Oplevelser-konto
  • 10.000 rejsekampagner pr. Google Ads-konto
  • 20.000 annoncegrupper pr. kampagne
  • 20.000 aktivitetsgrupper pr. annoncegruppe