Om Trimma video

Trimma video är ett produktionsverktyg för videoannonser som hjälper dig att skapa kortare varianter av dina längre videotillgångar med anpassade annonslängder, till exempel sex sekunder långa bumperannonser, tio och 15 sekunder långa överhoppningsbara annonser och 15 sekunder långa inte överhoppningsbara annonser. Trimma video använder Googles AI för att förenkla processen med att skapa videor genom att identifiera de viktigaste bildrutorna i en lång annons och omvandla dem till nedtrimmade versioner. Verktyget innehåller dessutom enkla redigeringsfunktioner som du kan använda för att ändra slutresultatet.

I den här artikeln beskriver vi vad Trimma video är, fördelen med att använda verktyget och hur det fungerar.

Fördelar

• Spara tid och resurser: Trimma video är ett enkelt och lättanvänt självbetjäningsverktyg som hjälper dig att skapa kortare versioner av längre videoannonser på några minuter.
  • Inspirera nya annonskoncept: Verktyget kan fungera som utgångspunkt när du utvecklar anpassade annonslängder med ditt marknadsföringsteam eller dina byråpartners.
  • Skapa övertygande kampanjer: Du kan enkelt skapa en mängd olika videoannonsformat i dina kampanjer för att engagera målgruppen på olika sätt.

Så fungerar det

Här är en enkel guide till hur du får åtkomst till och använder Timma video.

Tips! Kontrollera om din YouTube-kanal är länkad till ditt Google Ads-konto. Läs mer om produktlänkning: Länka YouTube-kanaler och Google Ads-konton.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  4. Klicka på + Ny.
  5. Håll muspekaren över Video och klicka sedan på Trimma video.
  6. På kortet Välj en video kan du söka efter en video eller ange webbadressen från något av följande:
    • YouTube
    • Videor som du har skapat i Google Ads
      • Obs! Källvideon måste vara mellan sju och 300 sekunder lång.
  7. En förhandsgranskning av den valda videon visas.
  8. Klicka på Generera videor.
  9. Upp till fyra trimmade videor genereras automatiskt som visas på kortet Trimmade videor.
  10. Om du vill förhandsgranska en trimmad video väljer du en video och trycker på Spela upp.
  11. Om du vill radera dina trimmade videor väljer du videon och klickar på papperskorgen .
  12. Om du vill göra små ändringar i dina trimmade videor väljer du en video och klickar på pennikonen Redigera. När du redigerar har du följande möjligheter:
    • Du kan anpassa vilka segment som ska ingå i den slutliga videon på två sätt:
      • Ange tidsstämplar för segmenten.
      • Dra segmenten i videolagret.
    • Välj upp till två segment i originalvideon.
    • Klicka på Uppdatera förhandsgranskningen för att granska ändringarna.
  13. Klicka på Uppdatera video om du vill spara dina ändringar.
  14. När du har redigerat eller tagit bort dina trimmade videor klickar du på Ladda upp trimmade videor för att ladda upp dem på YouTube.
    • Obs! Dina trimmade videor måste laddas upp till YouTube innan de kan användas i en kampanj.
  15. Välj YouTube-kanalen där du vill ladda upp de trimmade videorna:
    • Videoannonsens lagringskanal, skapad av YouTube
    • Din egen kanal
  16. Klicka på Ladda upp videor.
    • Obs! Du kan hitta och hantera dina trimmade videor i tillgångsbiblioteket.
  17. När du har laddat upp de trimmade videorna klickar du på Skapa kampanj på den trimmade videon som du vill använda i en kampanj.
Obs! Sparade trimmade videor kan delas i form av en YouTube-webbadress och kan inte redigeras längre.

Rekommendation om att lägga till bumperannonser

Funktionen gör det enklare för annonsörer att lägga till bumperannonser i sina befintliga videoräckviddskampanjer eller appkampanjer för installationer. Googles AI rekommenderar delar av videor som kräver liten eller ingen redigering för att skapa bumperannonser. Sedan kan du antingen använda Trimma video för att snabbt skapa en bumperannons utifrån en befintlig video eller ladda upp en egen bumperannons.

Här hittar du rekommendationen om att lägga till bumperannonser:

• startsidan för rekommendationer
  • översiktssidan
  • aviseringar

Lägga till bumperannonser med en befintlig video och Trimma video

1. Klicka på Visa på rekommendationskortet Lägg till bumperannons.
  2. På nästa sida klickar du på Kom igång vid den rekommenderade videon som ska användas för att skapa en bumperannons.
  3. Välj Skapa en bumperannons från en befintlig video.
  4. Klicka på Trimma video.
  5. Klicka på Ladda upp trimmade videor när du har gjort dina justeringar.
  6. Välj kanalen där du vill ladda upp bumperannonsen.
  7. Välj bumperannonsen och klicka på Lägg till i kampanj.
    • Obs! Du kan för närvarande välja en enstaka bumperannons.
  8. Välj en befintlig kampanj eller klicka på Skapa en ny annonsgrupp.
  9. Klicka på Spara.