Over Video bijsnijden

Video bijsnijden is een productietool voor videoadvertenties waarmee u kortere varianten van uw langere videocomponenten met een aangepaste advertentielengte kunt maken, zoals bumperadvertenties van 6 seconden, advertenties van 10 en 15 seconden die kunnen worden overgeslagen en advertenties van 15 seconden die niet kunnen worden overgeslagen. Video bijsnijden gebruikt AI van Google om te bepalen wat de belangrijkste frames in een lange advertentie zijn en deze om te zetten in kortere versies. Zo kunt u eenvoudiger videoadvertenties maken. De tool bevat ook eenvoudige bewerkingsfuncties waarmee u de uiteindelijke uitvoer kunt wijzigen.

In dit artikel leggen we uit wat Video bijsnijden is, wat de voordelen zijn van het gebruik ervan en hoe het werkt.

Voordelen

• Bespaar tijd en middelen: Video bijsnijden is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke selfservice-tool waarmee u binnen enkele minuten kortere varianten van uw langere videoadvertenties maakt.
  • Doe inspiratie op voor nieuwe advertentieconcepten: De tool kan dienen als uitgangspunt voor het ontwikkelen van aangepaste advertentielengtes met uw creatieve team of bureaupartners.
  • Maak boeiende campagnes: U maakt moeiteloos verschillende videoadvertentie-indelingen in uw campagnes om uw doelgroep op verschillende manieren aan te spreken.

Hoe het werkt

Hier vindt u een handige overzicht van hoe u Video bijsnijden opent en gebruikt.

Tip: Controleer of uw YouTube-kanaal aan uw Google Ads is gekoppeld. Meer informatie over Producten koppelen: YouTube-kanalen en Google Ads-accounts koppelen
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Componentenbibliotheek.
  4. Klik op + Nieuw.
  5. Plaats de cursor op Video en klik dan op Video bijsnijden.
  6. Op de kaart Selecteer een video kunt u een video zoeken of de URL invullen van:
    • YouTube
    • Video's die u heeft gemaakt in Google Ads
      • Opmerking: Zorg dat de bronvideo tussen de 7 en 300 seconden lang is.
  7. Er wordt een voorbeeld van de geselecteerde video getoond.
  8. Klik op Video's maken.
  9. Video bijsnijden maakt automatisch maximaal 4 ingekorte video's. U vindt deze op de kaart Ingekorte video's.
  10. Als u een voorbeeld van de ingekorte video's wilt weergeven, selecteert u een video en drukt u op afspelen.
  11. Als u de ingekorte video's wilt verwijderen, selecteert u de video en klikt u op de prullenbak .
  12. Als u kleine bewerkingen in uw ingekorte video's wilt uitvoeren, selecteert u een video en klikt u op het potloodje Bewerken. Als u bewerkingen aanbrengt, kunt u:
    • Op 2 manieren aanpassen welke segmenten in de uiteindelijke video te zien zijn:
      • Geef de tijdstempels voor de segmenten op.
      • Zet de segmenten neer in de videolaag.
    • Selecteer maximaal 2 segmenten in de originele video.
    • Klik op Voorbeeld vernieuwen om uw bewerkingen te controleren.
  13. Klik op Video updaten om de bewerkingen op te slaan.
  14. Nadat u de ingekorte video's heeft bewerkt of verwijderd, klikt u op Ingekorte video's uploaden om ze te uploaden naar YouTube.
    • Opmerking: Uw ingekorte video's moeten worden geüpload naar YouTube voordat u ze in een campagne kunt gebruiken.
  15. Selecteer het YouTube-kanaal waarnaar u de ingekorte video's wilt uploaden:
    • Uw opslagkanaal voor videoadvertenties, gemaakt door YouTube
    • Uw eigen kanaal
  16. Klik op Video's uploaden.
    • Opmerking: U kunt uw ingekorte video's vinden en beheren in de Componentenbibliotheek.
  17. Nadat u uw ingekorte video's heeft geüpload, klikt u op Campagne maken bij de ingekorte video die u in een campagne wilt gebruiken.
Opmerking: U kunt ingekorte video's uit Video bijsnijden delen met een YouTube-URL. U kunt deze video's niet meer bewerken.

Aanbeveling Bumperadvertenties toevoegen

Deze functie vereenvoudigt hoe adverteerders bumperadvertenties toevoegen aan hun bestaande Videobereikcampagnes en app-campagnes voor installaties. AI van Google raadt delen van video's aan die u niet of nauwelijks hoeft te bewerken om bumpers te maken. U kunt dan gebruikmaken van Video bijsnijden om snel een bumper te maken van een bestaande video of u kunt uw eigen bumper uploaden.

Hier vindt u de aanbeveling om bumperadvertenties toe te voegen:

• Homepage voor aanbevelingen
  • Overzichtspagina
  • Meldingen

Bumpers toevoegen met een bestaande video en Video bijsnijden

1. Klik op Tonen op de kaart met de aanbeveling Bumperadvertenties toevoegen.
  2. Klik op de volgende pagina op Aan de slag naast de aanbevolen video om er een bumperadvertentie van te maken.
  3. Kies de optie Een bumperadvertentie maken van een bestaande video.
  4. Klik op Video bijsnijden.
  5. Nadat u de gewenste wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Bijgesneden video's uploaden.
  6. Selecteer het kanaal waarnaar u de bumperadvertentie wilt uploaden.
  7. Selecteer de bumperadvertentie die u wilt gebruiken en klik op Toevoegen aan campagne.
    • Opmerking: U kunt op het moment maar één bumperadvertentie selecteren.
  8. Kies een bestaande campagne of klik op Een nieuwe advertentiegroep maken.
  9. Klik op Opslaan.