Videotrimmaustyökalu

Videotrimmaustyökalulla voit luoda pitkistä videoelementeistä haluamasi pituisia lyhyempiä versioita. Voit esimerkiksi luoda 6 sekunnin pituisia puskurimanoksia, 10 ja 15 sekunnin pituisia ohitettavia mainoksia ja 15 sekunnin pituisia ei-ohitettavia mainoksia. Työkalu helpottaa videomainosten luomista, sillä se tunnistaa Googlen tekoälyn avulla pitkästä mainoksesta tärkeimmät ruudut ja luo niistä lyhyemmän videon. Lisäksi työkalussa on yksinkertaiset muokkausominaisuudet, joiden avulla voit viimeistellä videon.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä videotrimmaustyökalu on, mitä hyötyä sen käytöstä on ja miten se toimii.

Hyödyt

• Ajan ja resurssien säästö: Videotrimmaustyökalun avulla voit luoda pidemmistä videomainoksista lyhyempiä versioita helposti muutamassa minuutissa.
  • Ideoita uusiin mainoskonsepteihin: Käytä videoita lähtökohtana, kun luot haluamasi pituisia mainoksia mainostiimisi tai ‑toimistosi kanssa.
  • Kiinnostavien kampanjoiden luominen: Voit helposti luoda kampanjoihisi erilaisia videomainosmuotoja, joiden avulla saat aktivoitua yleisöäsi eri tavoilla.

Näin se toimii

Alla on helpot ohjeet videotrimmaustyökalun käyttöön.

Vinkki: Tarkista, onko YouTube-kanavasi linkitetty Google Adsiin. Lue lisää artikkelista Tuotteen linkittäminen: YouTube-kanavien ja Google Ads ‑tilien linkittäminen.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementtikirjasto.
  4. Klikkaa + Uusi.
  5. Vie hiiri Video-kohdan päälle ja klikkaa Trimmaa videota.
  6. Valitse video ‑kortin kautta voit valita videoita seuraavista paikoista hakemalla videota tai lisäämällä sen URL-osoitteen:
    • YouTube
    • Google Adsissa luomasi videot.
      • Huom. Lähdevideon on oltava 7–300 sekunnin pituinen.
  7. Näet esikatselun valitusta videosta.
  8. Klikkaa Luo videoita.
  9. Videotrimmaustyökalu luo automaattisesti enintään neljä leikattua videota. Ne näkyvät Leikatut videot ‑kortissa.
  10. Voit esikatsella leikattuja videoita valitsemalla videon ja painamalla toistopainiketta.
  11. Voit poistaa leikattuja videoita valitsemalla videon ja klikkaamalla roskakorikuvaketta .
  12. Jos haluat tehdä leikattuihin videoihin pieniä muutoksia, valitse video ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa. Editoidessasi voit
    • muokata sitä, mitkä segmentit näkyvät lopullisessa videossa, kahdella eri tavalla:
      • lisäämällä segmenttien aikaleimat
      • vetämällä videotasolla olevia segmenttejä.
    • valita enintään kaksi segmenttiä alkuperäisestä videosta
    • klikata Päivitä esikatselu ja tarkistaa muokkaukset.
  13. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä video.
  14. Kun olet muokannut leikattuja videoita tai poistanut ne, lataa ne YouTubeen klikkaamalla Lataa leikatut videot.
    • Huom. Leikatut videot on ladattava YouTubeen, ennen kuin niitä voi käyttää kampanjassa.
  15. Valitse YouTube-kanava, jolle haluat ladata leikatut videot:
    • YouTuben luoma videomainoksen tallennuskanava
    • Oma kanava.
  16. Valitse Lataa videot.
    • Huom. Voit katsoa ja muokata leikattuja videoita elementtikirjaston kautta.
  17. Kun olet ladannut leikatut videot, valitse Luo kampanja sen videon kohdalta, jota haluat käyttää kampanjassa.
Huom. Videotrimmaustyökalussa tallennetut leikatut videot voi jakaa YouTuben URL-osoitteen avulla. Niitä ei voi enää muokata.

Puskurimainosten lisäämistä koskeva suositus

Tämä ominaisuus yksinkertaistaa sitä, miten mainostajat voivat lisätä puskurimainoksia aiemmin luotuihin Asennuskampanjoihin tai Video – Reach ‑kampanjoihin. Googlen tekoäly suosittelee videoiden osia, joiden pohjalta voi luoda puskureita pienillä muokkauksilla tai tekemättä lainkaan muokkauksia. Sen jälkeen voit luoda puskurin nopeasti nykyisen videon pohjalta käyttämällä videotrimmaustyökalua tai ladata oman puskurin.

Puskurimainosten lisäämistä koskeva suositus löytyy

• suositusten etusivulta
  • etusivulta
  • ilmoituksista.

Puskurien lisääminen nykyisen videon pohjalta videotrimmaustyökalussa

1. Klikkaa puskurimainoksen lisäämistä koskevasta suosituskortista Näytä.
  2. Klikkaa seuraavalta sivulta Aloita sen videon vierestä, johon puskurimainoksen luomista koskeva suositus liittyy.
  3. Valitse "Luo puskurimainos aiemmin luodun videon pohjalta".
  4. Klikkaa Trimmaa videota.
  5. Tee haluamasi muokkaukset ja klikkaa sitten Lataa leikatut videot.
  6. Valitse kanava, jolle aiot ladata puskurimainoksen.
  7. Valitse käytettävä puskurimainos ja klikkaa Lisää kampanjaan.
    • Huom. Voit tällä hetkellä valita vain yhden puskurimainoksen.
  8. Valitse kampanja tai klikkaa Luo uusi mainosryhmä.
  9. Klikkaa Tallenna.