Over koppelingsverzoeken van manageraccounts voor uw betalingsprofiel dat gebruikmaakt van maandelijkse facturering

Als beheerder van een manageraccount met rechten voor koppelingsbeheer heeft u mogelijk een verzoek gekregen van een ander manageraccount om een koppeling te maken met een betalingsprofiel dat u beheert. Als u dat koppelingsverzoek goedkeurt, geeft u dat manageraccount rechten om de kredietlimiet van uw betalingsprofiel te gebruiken. Dit betekent dat u mogelijk facturen krijgt voor advertentie-uitgaven door klantaccounts onder dat manageraccount. Onderneem dan de volgende acties:

• Factuurconfiguratie bekijken
  • Budget bekijken
  • Alle betalingsprofielen bekijken die zijn gekoppeld aan manageraccounts binnen de hiërarchie
  • Alle instellingen voor facturering en budgetten bekijken binnen de hiërarchie
  • Facturen bekijken binnen de hiërarchie
  • Accountbudget maken of bewerken
  • Het betalingsprofiel wijzigen waarmee wordt betaald voor een Google Ads-account
  • De factuurconfiguratie wijzigen van het Google Ads-account
  • Facturering instellen, inclusief geconsolideerde facturering

We raden u aan het koppelingsverzoek zorgvuldig te overwegen voordat u het goedkeurt omdat het manageraccount dat het verzoek indient, de facturering van de klantaccounts kan beheren met de kredietlimiet van uw betalingsprofiel als uw manageraccount is gekoppeld.

Wat u moet controleren voordat u een koppelingsverzoek van een manageraccount goedkeurt

• Manageraccount: controleer of het een manageraccount is dat de kredietlimiet van uw betalingsprofiel moet gebruiken.
  • E-mailadres van de aanvrager van de koppeling: controleer of dit van iemand in dezelfde organisatie als die van u is.
    • Over het algemeen geldt dat het domein van het e-mailadres moet overeenkomen met het domein dat binnen uw organisatie of holding wordt gebruikt.
    • Let op de spelling van het domein van het e-mailadres, bijvoorbeeld het verschil tussen i en í. Google helpt u hiermee door u te waarschuwen als het e-maildomein van de aanvrager niet overeenkomt met uw e-maildomein. Deze waarschuwing wordt opgenomen in de e-mail met het koppelingsverzoek.
Opmerking: We raden u aan contact op te nemen met de beheerder van het manageraccount dat het koppelingsverzoek heeft ingediend om uzelf toe te voegen aan het account. Zo kunt u de gegevens van het manageraccount controleren en een weloverwogen beslissing nemen.

Een koppelingsverzoek van een manageraccount goedkeuren of afwijzen

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik bovenaan de pagina op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon]. Kies onder Facturering de optie Betalingsprofiel. Hier vindt u de lijst van betalingsprofielen die aan uw manageraccount zijn gekoppeld.
  3. Klik op het betalingsprofiel waarvoor u een koppelingsverzoek van een manageraccount heeft gekregen.
    1. Zorg dat u rechten voor koppelingsbeheer heeft voor dat betalingsprofiel. Dit wordt aangegeven met Ja in de kolom 'Rechten voor koppelingsbeheer' van de tabel met betalingsprofielen.
  4. Ga naar het tabblad Ontvangen verzoek om het koppelingsverzoek goed te keuren of af te wijzen.
Opmerking: Als u geen koppelingsverzoek terugvindt dat in behandeling is, heeft een andere manageraccountbeheerder het verzoek mogelijk al goedgekeurd of afgewezen.

Een manageraccount ontkoppelen van het betalingsprofiel dat u beheert

Als u per ongeluk een koppelingsverzoek van een manageraccount heeft goedgekeurd en u de koppeling tussen dat manageraccount en het door u beheerde betalingsprofiel wilt verwijderen, volgt u deze stappen:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik bovenaan de pagina op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon]. Kies onder Facturering de optie Betalingsprofiel. Hier vindt u de lijst van betalingsprofielen die aan uw manageraccount zijn gekoppeld.
  3. Klik op het betalingsprofiel waarvoor u de koppeling wilt verwijderen.
    1. Zorg dat u rechten voor koppelingsbeheer heeft voor dat betalingsprofiel. Dit wordt aangegeven met Ja in de kolom 'Rechten voor koppelingsbeheer' van de tabel met betalingsprofielen.
  4. Zoek het manageraccount waarvoor u de koppeling uit uw betalingsprofiel wilt verwijderen en klik in de kolom Actie op Verwijderen.
    1. U kunt alleen het manageraccount verwijderen dat geen accounts heeft via het betalingsprofiel.
    2. Neem contact met ons op als u het manageraccount wilt verwijderen dat bepaalde onderliggende accounts bevat die gebruikmaken van het betalingsprofiel.