Introductiegids Performance Max voor reisdoelen

Performance Max voor reisdoelen is een campagne gebaseerd op doelen op meerdere kanalen om meer directe hotelboekingen te stimuleren. Deze campagnes gebruiken de krachtige AI van Google zodat hotels met één simpele configuratie de juiste potentiële gasten kunnen bereiken via alle advertentiekanalen en voorraad van Google.

Belangrijkste kenmerken:

• Gebruik vooraf ingevulde componenten voor advertentiemateriaal (afbeeldingen, koppen, beschrijvingen en URL's).
  • Toon deze bij zoekresultaten voor accommodatiegerelateerde zoekopdrachten.
  • Meet de prestaties met accommodatiespecifieke rapporten.
  • Gebruik aanbevelingen met Gemaakt voor u-doelgroephints voor reizen voor targeting.

In dit artikel staat hoe gebruikers aan de slag kunnen gaan met Performance Max voor hun hoteladvertentiecampagnes.

In dit artikel

Voordelen

• Vind nog meer gasten en zorg ervoor dat ze klanten worden Performance Max voor reisdoelen is speciaal ontworpen om verkeer naar hotelwebsites te leiden en meer boekingen te stimuleren. Hiermee breidt u uw bereik uit door de toevoeging van nieuwe advertentie-indelingen en advertentievoorraden te stroomlijnen. Met geautomatiseerde targeting kunt u nieuwe potentiële gasten vinden die op zoek zijn naar accommodatie zoals die van u en kunt u potentiële gasten ontmoeten van wie u niet eens wist dat u ze misliep.
  • Makkelijk in te stellen De AI van Google beveelt berichten, afbeeldingen, URL's en andere elementen aan voor elke accommodatie die u wilt promoten en verzamelt deze in componentengroepen. U bepaalt welke berichten en componenten elke accommodatie het beste vertegenwoordigen en u stelt de budgetdrempel en boekingsdoelen voor elke campagne in.
  • Makkelijk te onderhouden Performance Max beheert de details, van automatisch bieden tot hoe uw advertenties gelijkmatig worden verdeeld over advertentievoorraden en de selectie van de best presterende componenten voor weergave aan een potentiële gast. Hierdoor kunt u uw boekingsdoelen halen binnen uw budget. De AI van Google maakt het ook makkelijk om campagne- en biedingsgegevens te schalen zonder extra werk.
  • Makkelijk te begrijpen Performance Max voor reisdoelen biedt u alleen de statistieken die belangrijk zijn voor uw bedrijf. U kunt de vereenvoudigde rapportage per accommodatie gebruiken om de prestaties van uw campagne voor elk van uw locaties afzonderlijk bij te houden en te delen.

Waar uw advertenties te zien zijn

Performance Max-campagnes worden getoond op alle kanalen van Google, zoals YouTube, Display, Zoeken, Discover, Gmail, Maps en Reizen. Voor Performance Max voor reisdoelen gebruiken we ook slimme targeting van accommodatiezoekwoorden op Zoeken om het bereik van bestaande campagnes te vergroten.

Stappen om campagnes te maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop Add en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer als campagnedoel Verkoop.
    • Opmerking: Zowel bij het doel Verkoop als het doel Campagne zonder vooraf ingesteld doel wordt de hotelselectiemodule geactiveerd voor Performance Max-campagnes voor reisdoelen, maar het doel Verkoop wordt aangeraden als best practice. Andere doeltypen zijn momenteel niet geschikt.
  6. Scroll omlaag en kies de aankoopconversiedoelen.
    • Best practice: Het is mogelijk om andere doelen te gebruiken in de campagne, zoals telefoongesprekken of leads. Toch raden we u aan alleen aankoopdoelen te gebruiken in een Performance Max-campagne voor reisdoelen.
    • Opmerking: Doelen voor winkelbezoeken zijn niet geschikt voor Performance Max-campagnes voor reisdoelen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Selecteer Performance Max als campagnetype en selecteer Hotels in het gedeelte Waarvoor adverteert u?.
  9. Selecteer de gewenste bron voor de hotelaccommodatiefeed. Dit zijn de opties voor het selecteren van hotelaccommodaties als u Performance Max-campagnes voor reisdoelen maakt:
    • Optie 1: Een bestaande datafeed selecteren of een nieuwe datafeed maken in de workflow van Google Ads-campagnes. Hiermee kunt u hotels selecteren uit onze hotelkiezer.
      • Opmerking: U stelt een Performance Max-campagne voor reisdoelen in zonder een Hotel Center-account te gebruiken. Dit betekent dat de hoteltarieven die voor uw advertenties worden gebruikt, via Google verkregen tarieven van derden zijn met beperkingen. Meer informatie over Google-tarieven van derden voor hoteladvertenties
      • U kunt maximaal 100 hotels per campagne toevoegen.
        In het venster Nieuwe datafeed kunt u hotels selecteren in de accommodatiekiezer.
    • Optie 2: Hotel Center koppelen (aanbevolen als u uw eigen Hotel Center-account heeft)
      U kunt Performance Max-campagnes voor reisdoelen koppelen aan uw Hotel Center-account. In uw Hotel Center-account kunt u de accommodaties selecteren die u wilt koppelen (maximaal 100 accommodaties toegestaan met verschillende locaties, afbeeldingen en berichten). Deze kunt u gebruiken voor uw Performance Max-campagne voor reisdoelen. Een paar dingen om aan te denken:
      • 'De hotels in uw Hotel Center-account gebruiken' is alleen beschikbaar voor adverteerders met een Hotel Center-account dat is gekoppeld aan een Google Ads-account. Meer informatie over hoe u accounts koppelt
      • Als uw Hotel Center-account meer dan 100 accommodaties heeft, kunt u maximaal 100 accommodaties selecteren als u het account aan Google Ads koppelt, anders kunt u het gekoppelde Hotel Center-account niet gebruiken in een Performance Max-campagne voor reisdoelen.
      • U kunt meerdere (verschillende) Hotel Center-accounts aan één Google Ads-account koppelen.
      • U kunt hetzelfde Hotel Center-account maar 1 keer aan hetzelfde Google Ads-account koppelen.
      • Krijg meer informatie over hoe u een bestaande koppeling beheert tussen een Google Ads-account en een Hotel Center-account.
    • Optie 3: Bulkupload van hotels met Google Maps-URL's
      Hoteladverteerders die geen Hotel Center-account hebben om te koppelen of die de datafeedbron van Google Hotel niet gebruiken, kunnen ook een feed met hotelaccommodaties maken met behulp van Google Maps-URL's. Meer informatie over hoe u een feed met hotelaccommodaties maakt met Google Maps-URL's
      • Opmerking: Nadat een campagne is gepubliceerd, kan de geselecteerde datafeed niet meer worden gewijzigd. U kunt de feeds wel updaten om property's toe te voegen of te verwijderen.
  10. Voer de campagnenaam in en klik op Doorgaan.
  11. Selecteer in het pop-upvenster een 'opgeslagen concept' of klik op Nieuwe campagne starten om een nieuwe campagne te maken.
  12. Geef voor de campagne de gegevens voor Budget en biedingen op en klik op Volgende.
  13. Kies op de pagina Campagne-instellingen de locaties die u wilt bereiken en selecteer de taal die u wilt targeten.
    • Opmerking: We raden aan om één doeltaal per Performance Max-campagne voor reisdoelen te gebruiken. Als er meerdere talen worden getarget, gebruikt Google de eerste taal die is verstrekt voor het automatisch maken van tekstcomponenten.
  14. We raden u aan onder Automatische componenten het vinkje weg te halen voor het vakje Uiteindelijke URL als u meer dan één accommodatie in uw domein heeft.
    • Opmerking: Als u één accommodatie in uw domein heeft of alle accommodaties in uw domein target, raden we u aan het vakje Uitbreiding van uiteindelijke URL aangevinkt te laten.
  15. (Optioneel) Geef onder Meer instellingen de start- en einddatum op en klik op Volgende.
  16. Klik op de pagina Standaardlogo op + Logo om een logo toe te voegen dat kan worden toegepast als standaard voor de hotels in uw campagne.
    Opmerking: U kunt de toevoeging van een logo aan uw campagne op dit niveau overslaan als u wilt. U kunt later per componentengroep logo's toevoegen of bewerken als u een campagne maakt en post.
    De gebruikersinterface om een standaardlogo in een Performance Max-campagne in te stellen.
  17. Klik op Opslaan en dan op Volgende.
  18. Klik op de pagina Componentengroepen op Bewerken om wijzigingen in een ingevulde componentengroep aan te brengen.
    • In het pop-upvenster kunt u de naam van uw componentengroep bewerken en in het linkerdeelvenster de URL van de landingspagina, video's en andere componenten bewerken.
    • Opmerking: Voor veel hotels beschikt Google over afbeeldingen. Adverteerders kunnen onze afbeeldingen altijd aanvullen met hun eigen afbeeldingen. Er kunnen gevallen zijn waarin Google geen afbeeldingen kan ophalen. In dergelijke scenario's kunnen adverteerders hun eigen afbeeldingen uploaden of hun website en social media-sites scannen om afbeeldingen op te halen.
    • De AI van Google bevat nu Gemaakt voor u-doelgroephints voor reizen voor elke componentengroep. U kunt deze bewerken door een nieuw personage te maken of over te schakelen naar een eerder gemaakte personage. We gebruiken de bestaande hotelgegevens van Google (locatie, voorzieningen, sterbeoordeling) om automatisch doelgroephints toe te voegen voor elk van uw geselecteerde accommodaties om de prestaties te verbeteren.
    • Krijg meer informatie over hoe u extra componentengroepen toevoegt.
      De gebruikersinterface om componentengroepen aan een Performance Max-campagne toe te voegen.
  19. Klik op Opslaan en dan op Volgende.
  20. Voeg op de pagina Componenten de gewenste extensies toe. Onder Meer extensies kunt u componenten voor leadformulieren, website-informatie, prijzen, promoties en highlights opnemen. Klik op Volgende.
    De gebruikersinterface om componenten aan een Performance Max-campagne toe te voegen.
  21. Check uw campagne en klik op Campagne publiceren.
    • Opmerking: Als u tijdens het proces velden mist, krijgt u een foutmelding op de pagina Uw campagne controleren.

Veelgestelde vragen

Performance Max versus Performance Max voor reisdoelen

1. Kunnen adverteerders Performance Max-campagnes en Performance Max-campagnes voor reisdoelen tegelijkertijd uitvoeren?

Het is technisch gezien mogelijk om zowel een Performance Max-campagne als een Performance Max-campagne voor reisdoelen uit te voeren die dezelfde locatie en taal targeten, maar we raden dit ten zeerste af. De campagnes zouden met elkaar concurreren en zich op onverwachte manieren gedragen. Adverteerders kunnen componentengroepen aan een Performance Max-campagne voor reisdoelen toevoegen die niet accommodatiespecifiek zijn. Ze werken op dezelfde manier als een Performance Max-campagne.

Performance Max-campagnes en Performance Max-campagnes voor reisdoelen die verschillende locaties of talen targeten kunt u wel tegelijk uitvoeren.

Best practices voor het instellen van campagnes

1. Hoeveel campagnes moet een adverteerder maken?

Het aantal campagnes moet worden bepaald door:

• Of de accommodaties afzonderlijke, aangepaste budgets en afzonderlijke ROI-doelen hebben.
    • Of de campagnes worden weergegeven in verschillende talen.
    • Het vereiste aantal componentengroepen. Er geldt momenteel een limiet van 100 componentengroepen (accommodaties) per campagne.
  2. Hoe voer ik campagnes uit in de best presterende en belangrijkste markten?

Het is belangrijk dat de Performance Max-campagne voor reisdoelen voldoende volume heeft om betekenisvolle resultaten te krijgen. We raden u aan markten en hotelaccommodaties op te nemen met het huidige verkeer en de huidige prestaties die in de buurt van de verwachtingen van de adverteerder liggen.
  3. Ik heb geen eigen Hotel Center-account. Hoe kan ik controleren of Conversies bijhouden correct is ingesteld en wordt geactiveerd voor de accommodaties die ik promoot?

Adverteerders moeten dubbelchecken of conversies correct worden geactiveerd als ze op de URL van de link van de boekingspagina op het tabblad Hotel klikken. Als Conversies bijhouden niet correct is ingesteld, presteert de campagne niet optimaal.
  4. Als ik een nieuwe Performance Max-campagne voor reisdoelen maak of een bestaande bewerk, kan ik dan componentengroepen uit een andere Performance Max-campagne voor reisdoelen kopiëren als we van plan zijn dezelfde accommodaties te gebruiken?

Helaas niet. U kunt kiezen uit 2 scenario's:

Scenario 1: Als de adverteerder een nieuwe campagne maakt, kan de adverteerder een bestaande feed met hotelaccommodaties gebruiken of een nieuwe maken om componentengroepen te maken.

Scenario 2: Als de adverteerder een bestaande campagne wijzigt, zoekt u informatie over extra componentengroepen (hotels) toevoegen aan uw Performance Max-campagne voor reisdoelen.

Prestaties controleren

1. Wanneer moet ik beginnen de prestaties van Performance Max-campagnes voor reisdoelen te checken?

We raden u aan 6 weken te wachten voordat u de prestaties checkt. Zo zorgt u ervoor dat het systeem voldoende gegevens heeft om uw campagnes te targeten en te optimaliseren. Krijg meer informatie over hoe u campagnes optimaliseert voor Performance Max.