Om målfrekvens

Målfrekvens er en optimaliseringsløsning du kan bruke i kampanjer for merkevarebevissthet for å oppnå flere annonsevisninger på YouTube. Du får se «Målfrekvens» som mål når du oppretter videokampanjer for rekkevidde, og du kan fortsette å implementere kampanjen for merkevarebevissthet som vanlig. Da oppgir du den ønskede ukentlige frekvensen, så optimaliserer systemet for dette.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du oppretter kampanjer med målfrekvens, anbefalte fremgangsmåter og vanlige spørsmål.

Før du begynner

• Målfrekvens er for øyeblikket tilgjengelig for YouTube og DV360.
  • Kampanjer med målfrekvens har støtte for disse annonseformatene:
  • Ikke bruk delte budsjetter for kampanjer med målfrekvens.
  • Målfrekvens fungerer ikke for Google-videopartnere.
  • Kampanjer med målfrekvens støtter foreløpig bare auksjoner (ikke reservasjoner)
  • Du kan bruke Google-bygde eller egendefinerte målgruppesegmenter i kampanjene dine med målfrekvens. Kampanjer med målfrekvens har hatt støtte for egendefinerte segmenter siden juli 2023.
  • Du kan bruke målfrekvens hvis du kjører sensitive annonser, for eksempel for alkohol eller gambling, men i så fall er frekvensen kanskje lavere.
  • Vær oppmerksom på at politiske kampanjer ikke har støtte for innholdsmålretting.
  • Annonsene dine kan vises utenfor den demografiske målrettingen for at du skal nå ut til de samme brukerne med målfrekvensen du har valgt. Dette kan skje selv om målgruppeprofilen endres i løpet av uken eller brukerne forlater den demografiske målrettingen.

Opprett en kampanje med målfrekvens

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussikonet og så på + Ny kampanje.
  5. Velg Merkevarebevissthet og rekkevidde eller Opprett en kampanje uten noe spesielt mål som mål, og velg deretter Video.
    • Hvis målet for kampanjen er «Merkevarebevissthet og rekkevidde», velger du Videokampanjer for rekkevidde som kampanjetype. Velg så Målfrekvens som foretrukket kanal for å nå målet.
    • Hvis målet for kampanjen er «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål», velger du «Målfrekvens» som kampanjetype.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Åpne Målfrekvens-rullegardinmenyen under «Kampanjeinnstillinger», og velg en ukentlig målfrekvens mellom 2 og 4.
  8. Fortsett å konfigurere resten av kampanjen, annonsegruppen og annonsen.
  9. Angi et bud for annonsegruppen. Sjekk budforslaget for å være sikker på at du angir et høyt nok bud for målfrekvensen.
  10. Klikk på Opprett kampanjen.
Merk: Google Ads støtter foreløpig bare én annonsegruppe per kampanje med målfrekvens.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Anbefalte fremgangsmåter

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene for å lykkes med kampanjer med målfrekvens:

Ja, bekreftet

Budgivning: Du oppnår best resultater ved å følge budforslaget for kampanjen.

Ja, bekreftet

Reklamer: Bruk flere unike reklamer i den samme kampanjen. Legg til et antall reklamer som er minst like høyt som målfrekvensen, slik at du unngår reklametretthet. Da får du vist de rette annonsene til de rette brukerne samtidig som du unngår at folk går lei av reklamene. Mål gjennomsnittlig frekvens for alle videoer på kampanjenivå.

Ja, bekreftet

Målgruppe: Målrett kampanjen så bredt som mulig. Kampanjer som bare bruker demografisk målretting, har vist seg å gi bedre resultater. Bruk Googles målgrupper og kontekstbaserte kampanjer i kampanjer med målfrekvens.

Ja, bekreftet

Merkevareløft: Med merkevareløft er det enklere å måle effekten av målfrekvensen i kampanjene.

Ja, bekreftet

Konfigurer en ny kampanje med målfrekvens i stedet for å endre en eksisterende kampanje.

Merk deg følgende når du konfigurerer kampanjer med målfrekvens:

Red X icon

Ikke bruk godkjenningslister eller plasseringslister.

Red X icon

Unngå å bruke reklamer som kjøres andre steder i kontoen. Hvis du bruker en reklame i både en kampanje med målfrekvens og i andre kampanjer, kan kampanjerapporteringen vise lavere gjennomsnittlig frekvens. Årsaken er at kampanjerapporteringen ikke omfatter visninger fra andre kampanjer.

Red X icon

Negativ målretting: Begrens bruken av negativ målretting. Overdreven ekskludering for å sikre merkevaresikkerhet for emner, søkeord eller plasseringer kan påvirke kampanjene negativt. Bruk «Begrenset beholdning»-innstillingen for å oppnå best mulig resultater med merkevaresikkerhet.

Red X icon

Annonseplan: Hvis du bruker en annonseplan, kan resultatene for kampanjer med målfrekvens bli dårligere.

Red X icon

Visningsperiode for kampanjer: Kjør kampanjen i minst 7 dager. Lengre visningsperioder som for eksempel 2 til 4 uker fungerer best.

Red X icon Begrens endringer: Frekvensen oppnås over tid. Hvis du gjør vesentlige endringer i kampanjekonfigurasjonen i visningsperioden, kan dette ha negativ innvirkning på resultatene. Eksempel:
  • Målgruppesegmenter fjernes fordi de aktuelle brukerne ikke lenger kan nås.
  • Hvis du legger til nye målgruppesegmenter mindre enn én uke før kampanjen avsluttes, får systemet ikke nok tid til å oppnå målfrekvensen.
  • Store budsjettøkninger mot slutten av kampanjer kan innebære at kampanjeannonsene må nå ut til nye brukere, men at det ikke er nok tid til å oppnå målfrekvensen for annonsene.
  • Stor reduksjon i budsjettet ved kampanjeslutt kan innebære at budsjettet ikke er tilstrekkelig til å kunne oppnå målfrekvensen for brukerne du allerede har nådd ut til.
  • Hvis du setter kampanjen på pause underveis og gjenopptar den senere, kan det være vanskelig å opprettholde en høy frekvens for den samme målgruppen.
Red X icon Begrens bruken av
  • innholdsekskluderinger (beholdningstyper, etiketter for digitalt innhold)
  • annonseplanlegging
  • budmodifikatorer for toppinnhold

Vanlige spørsmål

Vis alle

1. Fungerer målrettingen annerledes for kampanjer med målfrekvens?

A. I kampanjer med målfrekvens er frekvens den viktigste prioriteringen for YouTube-kampanjen din. Derfor brukes målgruppesignaler på en annen måte i disse kampanjene enn i andre kampanjer på YouTube. Hvis du bruker målgrupper, er du sikret at brukerne oppfyller målrettingskriteriene for den første frekvensen. Når brukerne har sett annonser i tråd med den første frekvensen, kan de også eksponeres for de resterende visningene til målet er nådd – også hvis publikumsprofilen deres endres i løpet av uken eller de flyttes ut av den demografiske målrettingen. Dette sikrer optimal rekkevidde, og samtidig holder du deg så nær målfrekvensen som mulig. Et resultat av dette kan være at trafikk går til demografiske segmenter som ikke inngår i målrettingen, altså til personer som ikke er i målgruppen.

2. Hvis jeg angir den ukentlige målfrekvensen som X, fungerer dette også som frekvenstak?

A. Nei, dette er ikke et frekvenstak. For at du skal oppnå en ukentlig målfrekvens, kan et utvalg av brukere se annonsen flere ganger i løpet av en uke enn målfrekvensen. Dette kan kompensere for brukerne som ser annonsen færre ganger enn målfrekvensen i løpet av en uke. Vær oppmerksom på at kampanjer med målfrekvens også begrenses automatisk for å unngå overeksponering og for å sikre nøyaktig fordeling rundt målet.

3. Hvordan kan jeg måle resultatene for kampanjer med målfrekvens på best mulig måte?

A. Du bør se både på «Gj.sn. visn.frekv. per bruker» (7 dager) og «Frekvensfordeling» (histogram), for dette er nyttige verktøy når du skal måle hvilken frekvens du oppnår. Det kan hende du bruker den samme reklamen i andre kampanjer. Vi anbefaler at du prøver ut nye reklamer, men dette er ikke alltid mulig. I så tilfelle kan du kontakte YT-Frequency@google.com for å få hjelp. Vær oppmerksom på at rapporteringen av rekkevidde og frekvens ofte kan være forsinket med opptil 72 timer. Du bør derfor gi kampanjen tid for å kunne måle virkningen den har.

4. Kan jeg prøve å oppnå målfrekvens på en bestemt plattform (f.eks. TV med nettilkobling)?

A. Foreløpig er målfrekvens ikke optimalisert for enkeltplattformer, men du kan teste dette hvis du er interessert. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke får like gode resultater som for kampanjer med flere plattformer. I stedet kan du øke budene for en plattform du er interessert i, samtidig som du får visninger på alle plattformer.

5. Hva skiller dette fra sekvensering av videoannonser?

A. Målfrekvens er en enklere implementering av kampanjer for å oppnå bevissthet sammenlignet med sekvensering av videoannonser. I tillegg er sekvensering av videoannonser optimalisert for sekvensiell annonselevering, mens målfrekvens ikke krever at annonsene vises i en bestemt rekkefølge. Dermed er det mer sannsynlig at algoritmen oppnår målfrekvensen og dermed også en økning i antallet konverteringer. Ved å bruke målfrekvens kan du maksimere den unike rekkevidden med den målfrekvensen, altså den gjennomsnittlige frekvensen, du vil oppnå på YouTube hver uke.

6. Kan jeg bytte reklame i visningsperioden?

A. Med målfrekvens kan du enkelt endre reklamene dine når som helst mens kampanjen pågår. .

7. Kan jeg endre eksisterende kampanjer og gjøre dem om til kampanjer med målfrekvens?

A. Nei, du kan ikke endre eksisterende kampanjer og gjøre dem om til kampanjer med målfrekvens. Avslutt den nåværende kampanjen og konfigurer en ny kampanje med målfrekvens basert på den opprinnelige kampanjen. Vi anbefaler ikke at du konfigurerer en kampanje med unik rekkevidde og deretter endrer den til målfrekvens, selv om kampanjen aldri har vært aktiv. Så lenge kampanjen ikke er lansert ennå, bør du konfigurere en ny kampanje, ettersom det opprinnelige oppsettet fortsatt har innvirkning på tjenerdelen. Hvis du implementerer kampanjen etter den innledende kampanjekonfigureringen, kan det ta noen dager ekstra å optimalisere for målfrekvensen.

8. Medfører målfrekvens endringer i auksjonsprisene for kampanjene?

A. I kampanjer med målfrekvens optimaliseres budene for å sikre flere visninger til de samme brukerne. Dette medfører at den faktiske CPM-verdien ofte nærmer seg mål-CPM-en for å oppnå målfrekvensen for disse brukerne. Derfor bør du angi mål-CPM-verdien du er komfortabel med, ettersom CPM-verdien ofte ligger tett opptil denne.

Linker til beslektet innhold