Näyttötiheystavoite

Näyttötiheystavoite on optimointiratkaisu, jonka avulla voit kasvattaa YouTubessa näkyvien bränditietoisuuskampanjoidesi katsojamäärää. Näet "Näyttötiheystavoite" ‑vaihtoehdon luodessasi Video – Reach ‑kampanjaa, minkä jälkeen voit jatkaa kampanjan käyttöönottoa tavalliseen tapaan. Lisää haluamasi viikoittainen näyttötiheys, niin järjestelmä optimoi kampanjan siten, että saavutat tavoitteesi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näyttötiheystavoitetta käyttävä kampanja luodaan ja mitkä ovat siihen liittyvät parhaat käytännöt. Lisäksi artikkeli sisältää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ennen kuin aloitat

• Näyttötiheystavoite on tällä hetkellä käytettävissä YouTubessa DV360:ssä.
  • Näyttötiheystavoitetta käyttävissä kampanjoissa tuetaan seuraavia mainosmuotoja:
  • Älä käytä kampanjoissa jaettuja budjetteja.
  • Näyttötiheystavoitetta ei voi asettaa Googlen videokumppaneille.
  • Näyttötiheystavoitetta voi tällä hetkellä käyttää vain huutokauppakampanjoissa (ei varauskampanjoissa).
  • Näyttötiheystavoitekampanjoissa voi käyttää Googlen luomia tai omia yleisösegmenttejä. Omia segmenttejä on tuettu näyttötiheystavoitekampanjoissa heinäkuusta 2023 lähtien.
  • Jos sinulla on arkaluontoisia mainoksia (esim. alkoholi- tai rahapelimainoksia), voit käyttää näyttötiheystavoitetta, mutta keskimääräinen näyttötiheys voi jäädä tavallista pienemmäksi.
  • Huomaa, että tätä kohdistustapaa ei tueta poliittisissa kampanjoissa.
  • Mainoksesi voivat näkyä demografisen kohdistuksen ulkopuolisille ihmisille, jos näin voidaan tavoittaa samat ihmiset näyttötiheystavoitteesi mukaisesti. Näin voi käydä, vaikka yleisön profiili muuttuisi viikon aikana tai siihen kuuluvat henkilöt eivät enää täyttäisi demografisen kohdistuksesi ehtoja.

Näin luot näyttötiheystavoitetta käyttävän kampanjan

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluskuvaketta ja valitse + Uusi kampanja.
  5. Valitse tavoitteeksi Bränditietoisuus tai tavoittavuus tai Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta ja valitse sitten Video.
    • Jos valitsit bränditietoisuuden ja tavoittavuuden, valitse kampanjatyypiksi Video – Reach ‑kampanja. Valitse sitten tavoitteen saavuttamistavaksi Näyttötiheystavoite.
    • Jos valitsit kampanjan luomisen ilman tavoitekohtaista opastusta, valitse kampanjatyypiksi "Näyttötiheystavoite".
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Avaa kampanja-asetusten kohdalta Näyttötiheystavoite-valikko ja valitse viikkotavoitteeksi 2–4.
  8. Valitse loput kampanja-, mainosryhmä- ja mainosasetukset.
  9. Lisää mainosryhmälle hintatarjous. Tarkista hintatarjousehdotus ja varmista, että tarjouksesi on riittävä näyttötiheystavoitteeseen nähden.
  10. Klikkaa Luo kampanja.
Huom. Google Ads tukee tällä hetkellä vain yhtä mainosryhmää per näyttötiheystavoitetta käyttävä kampanja.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Parhaat käytännöt

Seuraa näitä vinkkejä, jotta kampanjasi onnistuu mahdollisimman hyvin:

kyllä, vahvistettu

Hintatarjoukset: Käytä kampanjassa näkyvää hintatarjousehdotusta parhaiden tulosten saamiseksi.

kyllä, vahvistettu

Mainosaineistot: Käytä samassa kampanjassa useita erilaisia mainosaineistoja. Lisää vähintään näyttötiheystavoitteesi verran mainosaineistoja, jotta käyttäjät eivät kyllästy mainoksiisi. Näin käyttäjälle voidaan kohdistaa oikea mainos ja mainokset pysyvät paremmin tuoreina. Mittaa kaikkien videoiden keskimääräistä näyttötiheyttä kampanjatasolla.

kyllä, vahvistettu

Yleisö: Kohdista mainonta mahdollisimman laajalle yleisölle. Vain demografisten tietojen perusteella kohdistetut kampanjat toimivat todistetusti parhaiten. Valitse näyttötiheystavoitetta käyttäviin kampanjoihin Googlen luomia yleisöjä ja asiayhteyteen kohdistus.

kyllä, vahvistettu

Brand Lift: Brand Liftin avulla voit mitata tehokkaasti sitä, miten näyttötiheys vaikuttaa kampanjoihisi.

kyllä, vahvistettu

Luo uusi näyttötiheystavoitetta käyttävä kampanja sen sijaan, että muokkaisit aiemmin luotua kampanjaa.

Pidä kampanjaa luodessasi mielessä myös seuraavat asiat, joita ei kannata tehdä:

Red X icon

Älä käytä sallittujen listoja tai sijoittelulistoja.

Red X icon

Vältä mainosaineistoja, jotka ovat jo käytössä tilin muissa kampanjoissa. Jos lisäät näyttötiheystavoitetta käyttävän kampanjan aineistoa muihin kampanjoihin, kampanjaraporteissa saattaa näkyä pienempi keskimääräinen näyttötiheys, koska kampanjaraportit eivät sisällä muiden kampanjoiden impressioita.

Red X icon

Negatiivinen kohdistus: Käytä negatiivista kohdistusta harkiten. Liian monet bränditurvallisuuteen liittyvät poissulkemiset (aiheet, avainsanat tai sijoittelut) voivat heikentää tuloksia. Varmista bränditurvallisuus käyttämällä "Rajoitettu inventaari" ‑asetusta.

Red X icon

Mainosten ajoitus: Ajoitus voi heikentää näyttötiheystavoitetta käyttävän kampanjan tuloksia.

Red X icon

Kampanjan kesto: Pidä kampanja käynnissä ainakin seitsemän päivää. Huomaa, että pidemmät kampanjat (esim. 2–4 viikkoa) toimivat parhaiten.

Red X icon Suuret muutokset: Näyttötiheyden kertyminen kestää tietyn aikaa, ja kampanjan tulokset voivat heikentyä, jos asetuksiin tehdään merkittäviä muutoksia kampanjan aikana. Esimerkkejä:
  • Yleisösegmenttien poistaminen: näitä käyttäjiä ei voida enää tavoittaa.
  • Uusien yleisösegmenttien lisääminen, kun kampanjaa on jäljellä alle viikko: aika ei riitä näyttötiheystavoitteen saavuttamiseen uusien käyttäjien kohdalla.
  • Budjetin suurentaminen merkittävästi kampanjan loppupuolella: mainoksilla täytyy ehkä tavoittaa uusia käyttäjiä, mutta aika ei riitä näyttötiheystavoitteen saavuttamiseen heidän kohdallaan.
  • Budjetin pienentäminen merkittävästi kampanjan loppupuolella: budjetti ei välttämättä riitä näyttötiheystavoitteen saavuttamiseen jo tavoitettujen käyttäjien kohdalla.
  • Kampanjan keskeyttäminen puolivälissä ja sen jatkaminen myöhemmin: näyttötiheyden kasvattaminen samojen käyttäjien kohdalla vaikeutuu.
Red X icon Rajoita seuraavien käyttöä:
  • Sisällön poissulkemiset (inventaarityypit, digitaaliset sisältötunnisteet)
  • Mainosten ajoitus
  • Suosituimpaa sisältöä koskeva hintatarjousmuokkaus

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki

1. Toimiiko kohdistus eri tavalla näyttötiheystavoitetta käyttävissä kampanjoissa?

V. Näyttötiheystavoitetta käyttävässä YouTube-kampanjassa näyttötiheys on kaikkein tärkein asia. Siksi nämä kampanjat käyttävät yleisösignaaleja eri tavalla kuin muut YouTube-kampanjat. Jos käytät yleisöjä, järjestelmä varmistaa, että käyttäjät täyttävät kohdistusehdot ensimmäisellä näyttökerralla. Ensimmäisen impression jälkeen käyttäjien katsotaan täyttävän myös loppujen impressioiden ehdot, kunnes tavoite on saavutettu. Sillä ei siis ole merkitystä, muuttuuko käyttäjän yleisöprofiili viikon aikana tai täyttääkö hän enää demografisen kohdistuksesi ehtoja. Näin voidaan saada optimaalinen tavoittavuus mahdollisimman lähellä näyttötiheystavoitetta. Tämän vuoksi mainokset saattavat näkyä demografisille segmenteille, jotka eivät sisälly kohdistukseesi.

2. Jos valitsen viikoittaiseksi näyttötiheystavoitteeksi X, toimiiko se myös näyttötiheyden rajoituksena?

A. Ei, se ei toimi näyttötiheyden rajoituksena. Viikoittaisen näyttötiheystavoitteen saavuttamiseksi osa käyttäjistä saattaa nähdä mainoksen tavoitetta useammin, millä voidaan kompensoida sitä, että osa näkee mainoksen tavoitetta harvemmin. Huomaathan, että näyttötiheystavoitetta käyttävissä kampanjoissa tiheyttä myös rajoitetaan automaattisesti, jotta mainos ei näy liikaa, ja tiheys pyritään pitämään lähellä tavoitetta.

3. Mikä on paras tapa mitata näyttötiheystavoitetta käyttävää kampanjaa?

V. Kannattaa seurata sekä keskimääräistä impressiotiheyttä käyttäjää kohti (7 päivää) että frekvenssijakaumaa (histogrammia), jotka ovat tehokkaita saavutetun näyttötiheyden mittareita. Samaa mainosaineistoa saatetaan käyttää myös muissa kampanjoissa. Uusien aineistojen testaaminen on suositeltavaa, mutta se ei aina ole mahdollista. Lähetä siinä tapauksessa tukipyyntö osoitteeseen YT-Frequency@google.com. Huomaa, että tavoittavuus- ja näyttötiheysraporteissa saattaa olla 72 tunnin viive. Anna siis järjestelmälle tarpeeksi aikaa kampanjan tehokkuuden mittaamiseen.

4. Voinko yrittää kasvattaa näyttötiheyttä tietyllä alustalla (esim. yhdistetyissä TV:issä)?

V. Näyttötiheystavoite ei toimi tällä hetkellä optimaalisesti yhden alustan kanssa, mutta voit halutessasi testata sitä. Huomaa, että tulokset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin usean alustan kampanjassa. Voit sen sijaan korottaa tiettyä alustaa koskevia hintatarjouksia ja pitää kaikki alustat edelleen valittuina.

5. Miten tämä eroaa videomainosten sarjoituksesta?

V. Näyttötiheystavoite on videomainossarjoitusta yksinkertaisempi tapa tietoisuuden lisäämiseen. Lisäksi sarjoitetut videomainokset näkyvät tietyssä järjestyksessä, mutta näyttötiheystavoitetta käytettäessä järjestys voi vaihdella. Näin algoritmi voi saavuttaa näyttötiheystavoitteen paremmin ja lisätä tietoisuutta enemmän. Näyttötiheystavoite auttaa maksimoimaan yksilökohtaisen tavoittavuuden sillä keskimääräisellä näyttötiheydellä, jonka haluat saavuttaa joka viikko YouTubessa.

6. Voinko vaihtaa mainosaineistoja kampanjan aikana?

V. Näyttötiheystavoitetta käytettäessä voit vaihtaa helposti aineistoja milloin vain kampanjan aikana. .

7. Voiko aiemmin luodun kampanjan muuttaa näyttötiheystavoitetta käyttäväksi kampanjaksi?

V. Ei. Lopeta sen sijaan nykyinen kampanjasi ja luo uusi näyttötiheystavoitetta käyttävä kampanja. Emme suosittele luomaan yksilökohtaista tavoittavuutta käyttävää kampanjaa ja muuttamaan sitä näyttötiheyttä käyttäväksi kampanjaksi – edes siinä tapauksessa, ettei kampanja ole koskaan ollut käynnissä. Uusi kampanja kannattaa luoda, sillä vaikkei aiempaa kampanjaa olisi julkaistu, sen alkuperäiset asetukset voivat vaikuttaa backendissä. Jos kampanja otetaan käyttöön alkuperäisten asetusten muuttamisen jälkeen, sen optimoimiseen näyttötiheystavoitteen mukaan voi mennä muutama ylimääräinen päivä.

8. Miten näyttötiheystavoitetta käyttävien kampanjoiden hintatarjoukset toimivat?

V. Kampanjoiden hintatarjoukset optimoidaan niin, että samoille käyttäjille kohdistetaan useita impressioita. Toteutunut tuhannen impression hinta (CPM) on usein lähellä CMP-tavoitetta, jotta näyttötiheyttä voidaan kasvattaa. Siksi sinun kannattaa valita CPM-tavoitteeksi summa, jonka olet valmis maksamaan.