Verdibasert budgivning i videohandlingskampanjer

Med verdibasert budgivning (VBB) kan du maksimere den totale verdien av konverteringene du genererer via videohandlingskampanjer. Verdibudgivning omfatter to budstrategier: mål-ROAS og maksimer konverteringsverdien.

• I videohandlingskampanjer med budgivning for maksimering av konverteringsverdien kan du maksimere den totale konverteringsverdien du oppnår med kampanjen, til budsjettet du har til rådighet. Du kan definere verdien du vil maksimere, for eksempel salgsinntekter eller fortjenestemarginer, når du konfigurerer konverteringssporing i kontoen din.
  • I videohandlingskampanjer med mål-ROAS-budgivning kan du bruke verdibasert budgivning ved å angi en mål-ROAS i kampanjen. I disse kampanjene forsøkes det så å skaffe deg brukere som gir deg den aktuelle avkastningen, innenfor konverteringsvinduet du har oppgitt.

Fordeler

• Optimaliser budene for å oppnå en høyere verdi heller enn flere konverteringer.
  • Det er mulig med direkte optimalisering for konverteringshendelser knyttet til salg.
  • Hvis du har en produktfeed med varierte priser eller handlekurvstørrelser som endres drastisk, justeres budene basert på verdien som genereres av en bestemt konvertering.

Når bør du bruke verdibudgivning?

Verdibasert budgivning er mest nyttig hvis ulike konverteringer har ulik verdi for bedriften, eller hvis du har et bestemt ROAS-mål du prøver å nå.

I tabellen nedenfor viser vi hvilke budstrategier som passer best til de ulike kampanjetypene.

Maksimer antall konverteringer

Mål-CPA

Maksimer konverteringsverdien

Mål-ROAS

Mål

Flest mulig konverteringer innenfor budsjettet

Flest mulig konverteringer til angitt mål-CPA

Høyest mulig konverteringsverdi innenfor budsjettet

Flest mulig konverteringer til angitt mål-ROAS

Når

• prioriteten er å bruke opp budsjettet
  • ikke noe spesifikt avkastningsmål er angitt
  • konverteringer det optimaliseres for, er omtrent like mye verdt for bedriften
  • det finnes et spesifikt avkastningsmål
  • konverteringer det optimaliseres for, er omtrent like mye verdt for bedriften
  • prioriteten er å bruke opp budsjettet
  • konverteringer har ulik verdi for bedriften
  • ikke noe spesifikt avkastningsmål er angitt
  • det finnes et spesifikt avkastningsmål
  • konverteringer det optimaliseres for, er av ulik verdi for bedriften

Før du begynner

• Du må starte videohandlingskampanjen med målkostnad per handling (mål-CPA) eller maksimer antall konverteringer og deretter oppgradere kampanjen til mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien. Hvis du vil bruke mål-ROAS, må du først starte med mål-CPA. Hvis du vil bruke maksimer konverteringsverdien, må du først starte med maksimer antall konverteringer.
  • Du må ha minst 30 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene.

Eksempel: Hvis du har fått 30 konverteringer i løpet av de siste 5 dagene, kan du gå over til mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien. Hvis du har 30 konverteringer i en kampanje du kjørte for ett år siden, er kampanjen ikke kvalifisert.

Anbefalte fremgangsmåter

• Ikke gjør noen endringer i kampanjen de første 14 dagene etter at du går over til verdibudgivning.
  • Hvis du tar med mer enn én konverteringstype, blir evalueringen av ROAS mer komplisert, og dermed kan dataene fra modelleringen bli mindre presise.
  • Angi et passende konverteringsvindu, og la det forbli uendret under kampanjetestingen med mindre du har presserende behov for å justere det.
  • I budstrategirapporten kan du evaluere resultatene du oppnår.
  • Angi mål-ROAS-en 20 % lavere enn den historiske gjennomsnittlige ROAS-en for å komme godt ut av startblokkene.
  • Følg anbefalte fremgangsmåter for konfigurering av videohandlingskampanjer.

Tips:

Når du skal angi en hensiktsmessig ROAS, er ROAS-en (konv.verdi/kostnad) kampanjen oppnådde den forrige måneden, et godt referansemål. Vi anbefaler at du angir en ROAS som er lavere enn den du håper å oppnå, slik at kampanjen får tid til å «sette seg» og bli tilpasset den nye budgivningsmetoden.

Hvis kampanjen for eksempel hadden en ROAS på 500 % (konv.verdi/kostnad = 5), kan du angi 400 % som mål-ROAS, slik at kampanjen kan innjusteres etter den nye budstrategien.

Veiledning

1. Velg en eksisterende videohandlingskampanje med mål-CPA eller maksimer antall konverteringer. Bekreft at kampanjen har hatt minst 30 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene.
    • Hvis du ikke har noen eksisterende kampanje, kan du opprette en ny videohandlingskampanje med budstrategien mål-CPA eller maksimer antall konverteringer.
  2. Velg ønsket budstrategi på Budgivning-siden.
  3. Hvis du velger mål-ROAS som budstrategi, må du oppgi ønsket mål-ROAS.
    • Merk: Det innledende ROAS-målet bør ikke være høyere enn den historiske ROAS-en oppnådd innenfor det angitte konverteringsvinduet (vi anbefaler faktisk at du legger deg 20 % lavere for å gi kampanjen en god start). Det aktuelle målet avgjør hvorvidt det optimaliseres for avkastningen eller antallet konverteringer i kampanjen.
  4. Fastsett ønsket budsjett i maksimer konverteringsverdien.
    • Merk: Mål-ROAS er ikke påkrevd i kampanjer med maksimer konverteringsverdien. Påse at kampanjebudsjettet er romslig nok til at du kan skaffe deg 10 konverteringer per dag, slik at resultatene blir optimale. Budsjettet kan du fastsette ut fra den historiske gjennomsnittlige CPA-en.
  5. Evaluer resultatene dine på rett måte. Etter at kampanjen er konfigurert, kan du evaluere kampanjeresultatene ved å gå til «Konverteringer» og klikke på «Konv.verdi/kostnad»-feltet.
Merk: Vi anbefaler at du kjører kampanjen i minst 3 uker for at dataene skal bli så nøyaktige som mulig. Ta høyde for den gjennomsnittlige konverteringsforsinkelsen når du evaluerer kampanjeresultatene. Hvis de fleste konverteringene for eksempel registreres etter 4 dager, bør du ikke se på de siste 4 dagene (ekskluder disse dagene fra rapporteringen) når du evaluerer kampanjeresultatene.

Linker til relatert innhold