Uitgestelde deep links voor advertentiegroepen instellen en bewerken

Met Uitgestelde deep links (DDL) voor advertentiegroepen kunt u op advertentiegroepniveau de in-app pagina opgeven die uw gebruikers als eerste tegenkomen als ze uw app hebben geïnstalleerd en geopend. Zonder DDL zou uw gebruiker uw advertentie bekijken, erop klikken, uw app installeren en naar het startscherm of de homepage van uw app gaan.

Met DDL kunt u een deep link toewijzen die verband houdt met het thema, de categorie of het onderwerp van uw advertentiegroep. Gebruikers worden daar onmiddellijk naartoe geleid nadat ze op uw advertentie hebben geklikt en uw app hebben geïnstalleerd of geopend. De gebruiker moet de app wel binnen 24 uur installeren en openen om naar de deep link in de app te gaan, zodat de context duidelijk blijft.

In dit artikel staat hoe u uitgestelde deep links voor advertentiegroepen instelt en bewerkt.

Opmerking: Uitgestelde deep links voor advertentiegroepen zijn alleen beschikbaar op Android.

Instructies

Uitgestelde deep links voor advertentiegroepen instellen

Volg deze stappen om uitgestelde deep links voor advertentiegroepen in te stellen:

Stappen om uitgestelde deep links voor advertentiegroepen in te stellen

1. Implementeer deep links via aangepaste schema's of Android App Links

We ondersteunen alleen aangepaste schema's en Android App Links met DDL. Links zoals deep links van derden of slimme links worden niet ondersteund. Meer informatie over deep links

Als een niet-ondersteund type deep link wordt ingediend, krijgt u een foutmelding:

Abstracte screenshot van waarschuwing voor een niet-ondersteunde deep link.

Test uw deep link met de validator voor deep links.

2. Zet uitgestelde deep links aan in uw SDK voor app-metingen (Google Analytics voor Firebase of een ondersteunde app-attributiepartner (AAP))

Meer informatie over hoe u uitgestelde deep links aanzet in uw metingen-SDK

Illustratie van UI die aangeeft waar een deep link moet worden toegevoegd.

3. Voeg uitgestelde deep links toe aan de betreffende advertentiegroep

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Volg de instructies in Een app-campagne maken tot stap 13.
  3. Als u advertentiecomponenten instelt, geeft u in het veld App-URL (onder Geavanceerde opties) de URL op van de app-specifieke pagina waarnaar gebruikers moeten gaan nadat ze de app hebben geïnstalleerd.

Uitgestelde deep links voor advertentiegroepen bewerken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Klik op de advertentiegroep die u wilt bewerken.
  5. Klik op het bewerkingsicoon Potloodje/bewerkingsicoon en update de URL in het veld App-URL onder Geavanceerde opties.
  6. Klik op Opslaan.

Rapportage voor uitgestelde deep links voor advertentiegroepen

Rapportage voor uitgestelde deep links voor advertentiegroepen is beschikbaar als onderdeel van componentrapportage. De uitgestelde deep link wordt vermeld als component en u kunt vertoningen, klikken en andere opties vinden die zijn gekoppeld aan de deep link. Prestatiestatistieken worden gekoppeld aan de app-installatie en niet aan de geopende uitgestelde deep link. Als de gebruiker de app bijvoorbeeld niet opent binnen 24 uur nadat op de advertentie is geklikt, gaat de gebruiker naar de algemene homepage.