Lägga till berättarröst i en videokampanj

Berättarröst i Google Ads är ett kostnadsfritt och enkelt sätt att lägga till en naturtrogen berättarröst av hög kvalitet med hjälp av text till tal-funktion från Google Ads tillgångsbibliotek i befintliga videoannonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till berättarröst i en videokampanj.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  4. Klicka på plusknappen och sedan på Video.
  5. Klicka på Lägg till berättarröst.
    • Du kan välja att lägga till en berättarröst i en befintlig video i tillgångsbiblioteket. Välj en video, klicka på knappen uppe till höger och klicka på Lägg till berättarröst.
  6. Välj källvideo.
    • Du kan välja en källvideo på YouTube eller en video som skapas i Google Ads.
    • Observera att videon kan vara upp till 140 sekunder lång.
  7. Klicka på Förbättra video.
  8. Lägg in din berättarröst i textrutan Text för berättarröst. Du kan lägga till upp till fem berättarröster. Varje text för berättarröst kan innehålla upp till 150 tecken. Klicka på + Lägg till meddelande för varje ny berättarröst.
    • Du kan ange starttiden för meddelandena i videon. Texterna för berättarröst kan inte överlappa varandra. Det betyder att nästa berättarröst börjar först när den pågående slutar.
    • Scrolla från höger till vänster i videovolymfältet om du vill ändra videons volym. Videons volym är som standard inställd på 80 %.
      • Klicka på videobilden under Vald video för att förhandsgranska videon.
    • Du kan välja rösttyp genom att klicka på rullgardinsmenyn Välj en rösttyp. Du kan välja mellan sju olika alternativ på engelska och mellan två olika alternativ på alla andra språk.
      • Du kan välja röstspråk bland de språk som stöds för närvarande, bland annat engelska (USA), engelska (Storbritannien), engelska (Australien), hindi, franska, spanska, indonesiska, malaysiska, mandarin, filippinska, koreanska och svenska.
    • Scrolla från höger till vänster i videovolymfältet om du vill ändra berättarröstens volym.
    • Du kan förhandsgranska den genererade videon med berättarrösten genom att klicka på Läs in förhandsgranskning. Observera att inläsning av förhandsgranskningen tar några minuter.
  9. När du är nöjd med berättarrösten och meddelandet klickar du på Skapa video.
  10. Ange en titel för videon med berättarröst. Vi genererar också ett namn för videon automatiskt.
  11. Klicka på Ladda upp video om du vill ladda upp videon till en YouTube-kanal.
  12. Slutför konfigurationen av videon genom att följa anvisningarna i Skapa en video med tillgångsbiblioteket (steg 11–13).