Google-tagadministration

Administrer dit Google-tag Kombiner tags Installer dit Google-tag

Når du har konfigureret dit Google-tag og konfigureret dine Google-tagindstillinger, har du mulighed for at administrere og justere dit Google-tag. Fra sektionen "Google-tagadministration" på fanen "Administrator" kan du:

En illustration af fanen Administrator i Google Tag Manager.

Få adgang til dit Google-tag

Vejledning til Google Ads

Vejledning til Google Analytics

1. Klik på DatastrømmeAdministrator under Dataindsamling og ændring.
  2.  Klik på en strøm for at se flere oplysninger.
  3. Resultat: Skærmen bør vise indstillingerne for Google Analytics og Google-tagget.Screenshot af Google Analytics 4-datastrømmens indstillinger. Du finder Google-tagindstillingerne i indstillingerne for datastrøm

Vejledning til Google Tag Manager

Bemærk! For at kunne få vist Google-tag-id'er i Google Tag Manager skal du administrere et Google Ads-, Analytics- eller Google-tag i en container.

1. Åbn Google Tag Manager.
  2. Klik på fanen Google-tags for at se de Google-tags, du allerede har konfigureret.
    Oversigt over Google-tags i Google Tag Manager
  3. Klik på tagnavnet for at redigere indstillingerne for Google-tagget.

Administrer dit Google-tag

Rediger navnet på dit Google-tag, kombiner dine Google-tags, eller tilføj eller fjern destinationer

Vejledning

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Under "Administrer dit Google-tag" kan du vælge at gøre følgende:
    1. Rediger navnet på dit Google-tag.
      1. Navngiv dit tag, og klik på Gem ændringer.
    2. Kombiner dine Google-tags
      1. Klik på Kombiner med et andet tag. Du kan følge vejledningen i Kombiner dit Google-tag. Du skal have administratoradgang på tagniveau for at kunne kombinere tags.
    3. Tilføj/fjern destinationer
      1. Klik på +Destination. Du kan følge vejledningen nedenfor for at føje en destination til dit Google-tag.
      2. Følg nedenstående vejledning for at fjerne en destination
    4. Konfigurer samtykketilstand.
      1. Vælg den type samtykkebanner, du har. Følg vejledningen nedenfor for at konfigurere samtykketilstand.

Kombiner Google-tags, eller tildel tag-id'er til et nyt Google-tag

Strømlin konfigurationen af dine tagindstillinger, send data til flere destinationer fra det samme tag, og udvid din tagdækning.

Du kan kombinere to eller flere tags for at dele taggingkonfiguration, websitedækning og tagbrugere. Hvis du kombinerer tags, påvirker ændringerne alle destinationer, der er tilknyttet taggene.

Med Google-tagget kan du:

• Kombinere tags
  • Tildele tag-id'er til et nyt Google-tag
  • Installere dit Google-tag
Bemærk! Du skal have rollen Administrator for dette Google-tag for at kunne kombinere det med et andet tag.

Fordele

• Hvis dine tags i øjeblikket er installeret på forskellige dele af dit website, kan du få bedre data ved at kombinere dem og øge tagdækningen.
  • Når du kombinerer to eller flere tags, kan du administrere indstillingerne centralt for at undgå ekstra arbejde og fejl.
  • Hvis du endnu ikke har installeret et tag på dit website, kan du kombinere tags for at undgå at installere ekstra kode.
Bemærk! Hvis to tags har markant forskellige konfigurationer, og du gerne vil skelne mellem tagindstillinger, anbefaler vi, at du ikke kombinerer disse tags.
Kombinere tags
  1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Klik på Kombiner tags under "Google-tagindstillinger".
  4. Klik på Vælg et Google-tag, der skal kombineres.
  5. På siden "Vælg et tag" kan du se en liste over alle de Google-tags, som du har adgang til.
Bemærk! Hvis du ikke kan se det tag, du leder efter, skal du kontrollere følgende:
  • Du har administratoradgang til tagget
  • Tagget faktisk er et Google-tag (dvs. gtag.js). Du kan ikke kombinere et Google-tag med en GTM-container eller forældede tags, f.eks keyevent.js
  • Tagget er til en Google Ads- eller Google Analytics-konto. Du kan i øjeblikket ikke kombinere tags fra andre Google-produkter. f.eks. Universal Analytics-tag (UA-), Floodlight-tag (DC-)
  1. Navngiv dit tag.
  2. Vælg, hvilket tags konfiguration du vil bruge, under "Tagkonfiguration".
  3. Klik på Gennemgå valg.
Bemærk! Sørg for, at du har gennemgået og forstået den indvirkning, kombination af Google-tags vil have på de data, dine destinationer modtager. Det kan være svært at fortryde kombinationen, så gennemgå dine valg grundigt. En Google-tjenestes brug af dette Google-tag er underlagt de vilkår, der gælder for brugen af den pågældende tjeneste.
  1. Klik på Gem ændringer.

Nederst på skærmen vises bekræftelsesmeddelelsen "Google-tags blev kombineret".

Tildel tag-id'er til et nyt Google-tag

Når du kombinerer et tag, kan du ikke fortryde det. Du kan tildele et tag-id til et nyt Google-tag. Det betyder, at du kan oprette et nyt tag ved hjælp af et at tag-id'erne fra det eksisterende tag. Du kan vælge, hvilke destinationer det nye tag skal knyttes til, om indstillingerne skal kopieres, eller standardtagindstillingerne skal bruges, og om tagbrugerne skal kopieres.
  1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Vælg Administrer Google-tag under "Google-tagindstillinger".
  4. Vælg det tag-id, du vil flytte til et nyt tag, og klik på delingsikonet Arrow Split icon.
  5. Navngiv dit nye tag.
  6. Vælg Kopiér konfiguration fra dette tag eller Brug standardtagkonfiguration under "Tagkonfiguration".
  7. Vælg Kopiér brugere fra dette tag eller Kun jeg har adgang til dette tag.
  8. Gennemgå dine tagændringer, og klik på Gem

Føj en destination til et Google-tag

Hvis du har rollen Administrator, kan du tilføje eller fjerne destinationer på dit tag. Føj destinationer til dit Google-tag for at undgå yderligere tagging på dit website og genbruge dit eksisterende tags konfiguration. Tilføjelse af en destination omfatter fjernelse af den fra alle andre Google-tags, der har den som sin destination.

Det kan være nyttigt, når du vil sende data til en anden produktkonto uden at kombinere Google-tags. Hvis du f.eks. samarbejder med et bureau, der tidligere har haft deres eget Google-tag, der sendte data til en af dine produktkonti, kan du vælge at føje destinationen til dit Google-tag i stedet.

En destination skal altid have et tilknyttet tag. Hvis du beslutter dig for at fjerne en destination, skal du vælge et eksisterende tag eller oprette et nyt tag, der skal tilknyttes til. Et tag kan være enkeltstående uden destinationer. Hvis det er tilfældet, sender det ikke data til nogen Google-destinationer.

Bemærk! Hvis du konfigurerer mere end én destination til dit tag, sender tagget data til flere destinationer. Sørg for, at du har gennemgået og forstår den indvirkning, tilføjelse af en destination til dit Google-tag vil have på de data, dine destinationer modtager. Det kan være svært at fortryde tilføjelsen af en destination, så gennemgå dine valg grundigt. En Google-tjenestes brug af dette Google-tag er underlagt de vilkår, der gælder for brugen af den pågældende tjeneste.
  1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Klik på fanen "Administrator" øverst på siden.
  3. Klik på Administrer Google-tag i sektionen "Google-tagadministration".
  4. Klik på +Destination i sektionen "Destinationer".
  5. Klik på Vælg en destination.
  6. Vælg en destination, der skal føjes til dit Google-tag.
Bemærk! Du kan kun se de destinationer, du har administratoradgang til.
  1. Klik på den destination, du vil tilføje.
  2. Gennemgå dine opdateringer, og klik på Gem.

Fjern en destination fra dit tag

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til siden "Administrator".
  3. Klik på Administrer Google-tag i sektionen "Google-tagadministration".
  4. Under "Destinationer" skal du klikke på ikonet "Fjern destination" Remove icon til højre for den destination, du vil fjerne.
  5. Klik på Vælg et eksisterende tag eller Opret et nyt tag på skærmen "Fjern en destination".
Bemærk! Hvis du har slettet et tag eller en destination for mere end 30 dage siden, vil tagget ikke længere have en tilknyttet destination, og du vil få vist fejlmeddelelsen "Intet tag-id". Når du åbner Google-tagsektionen, bliver du bedt om at knytte en destination til et nyt eller et eksisterende Google-tag. Du kan gendanne din destination ved at føje den til et eksisterende Google-tag eller oprette et nyt.

Se din tagdestination

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Under "Google-tagadministration" i sektionen "Administrer dit Google-tag" kan du se dit google-tags destinationer nedenfor:

Modstridende kode på siden

Ud over de destinationer og indstillinger, du konfigurerer på Google-tagskærmene, behandler dit Google-tag også gtag()-kommandoer på siden for at indlæse og konfigurere indstillinger for dine Google-tags.

Hvis det samme Google-tag er konfigureret to eller flere gange på den samme side, kan det medføre duplikerede data eller blandede indstillinger. Dette scenarie kan opstå, hvis du ved en fejl implementerer det samme tag to gange, eller hvis du kombinerer to Google-tags, der tidligere begge var installeret på den samme side. Hvis du vil ignorere duplikerede forekomster af kommandoer på siden, kan du aktivere den tilsvarende mulighed i sektionen "Administrer Google-tag" på fanen Administrato: "Ignorer duplikerede forekomster af konfiguration på siden". For at undgå problemer vil denne mulighed automatisk blive aktiveret, når du kombinerer to Google-tags.

Bemærk! Nogle websider er tagget med to Google-tags, der har forskellige konfigurationsindstillinger på siden. Hvis du kombinerer disse to tag til et enkelt Google-tag, vil kun den første only the first config-kommando blive behandlet, og efterfølgende config-kommandoer og indstillinger for dette Google-tag vil blive ignoreret. Dette kan betyde, at kombination af tags kan medføre en ændring i taggingadfærden på disse sider. Den optimale løsning er at gennemgå tags med modstridende konfigurationer på siden, inden du kombinerer dem.

Konfigurer samtykketilstand

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Åbn sektionen "Konfigurer samtykketilstand" under "Google-tagadministration", og vælg en af følgende muligheder, hvis du ikke allerede har konfigureret samtykketilstand:
    • Jeg bruger et samtykkebanner, der er oprettet af en tredjepart.
      • Hvis dit banner leveres af et indholdsstyringssystem (CMS, Content Management System), et websiteværktøj eller en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), får du en trinvis vejledning i, hvordan du konfigurerer samtykketilstand for den pågældende platform. Klik på Næste, og klik derefter på Vælg platform. Vælg en platform, og følg vejledningen.
    • Jeg bruger et tilpasset samtykkebanner.
    • Jeg har ikke et samtykkebanner.
      • Hvis du ikke har et samtykkebanner i dag, kan du bruge et indholdsstyringssystem (CMS), et websiteværktøj eller en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), og du får en trinvis vejledning i, hvordan du opretter et banner og samtykketilstand for den pågældende platform. Klik på Næste, og klik derefter på Vælg platform. Vælg en platform, og følg vejledningen.
  4. Klik på Udfør, når du har konfigureret samtykkebanneret og samtykketilstanden. Dine samtykkesignaler er aktive.

Test med Tag Assistant

Du kan bruge Tag Assistant til at tjekke implementeringen af dit tag. Hvis der er behov for yderligere fejlfinding, kan du gå til Fejlfinding vedrørende tagging på hele websitet eller Brug Tag Assistant til at finde og løse problemer i form af ubekræftede eller inaktive vigtige hændelser.

Sikkerhed og privatliv i forbindelse med websitesporing

Googles sikkerhedsstandarder er særdeles omfattende. Google-produkter indsamler kun data på sider, hvor du har implementeret de tilknyttede tags.

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om, hvilke data du indsamler på dine websites, og for at indhente samtykke for indsamlingen, når loven kræver det.