Om YouTube-engasjementer som konverteringer

Nå kan du spore og optimalisere bestemte hendelser på YouTube, for eksempel kanalabonnementer, som Google Ads-konverteringer. Når en Google Ads-konto knyttes sammen med en YouTube-kanal, får du automatisk en ny konverteringshandling i Google Ads-kontoen din som du kan bruke til å måle og optimalisere YouTube-abonnementer. Få flere til å se videohandlingskampanjen du kjører for YouTube-kanalen din, ved å angi konverteringshandlingen for YouTube-abonnementer som mål.

Før du begynner

Før du konfigurerer videohandlingskampanjen for å spore abonnementer som konverteringer, må Google Ads-kontoen din være knyttet sammen med YouTube-kanalen du markedsfører. Finn ut mer om dette i artikkelen Produkttilknytning: Knytt YouTube-kanaler sammen med Google Ads-kontoer.

Merk: YouTube-abonnementer kan du velge bare å spore, eller du kan bruke dem som et konverteringsmål (som det kan bys på) i videohandlingskampanjen. Hvis du bruker abonnementer som en sekundær beregning, finner du den i «Alle konverteringer»-kolonnen som en av målingsberegningene du kan bruke. Hvis du bruker den som den primære optimaliseringsberegningen, finner du den under Konverteringer-kolonnen.

Fordeler

Med Google AI kan annonser vises til relevante brukere som sannsynligvis kommer til å konvertere. Hvis du optimaliserer for YouTube-abonnementer, kan du dermed vise annonser til de som trolig kommer til å abonnere på YouTube-kanalen din.

• Sammenlignet med TrueView-videoannonser som kjøres med CPV-budstrategien, kan videohandlingskampanjer være mye mer effektivt for påfølgende video- og kanalengasjement.
  • Du kan enten bruke budgivning for maksimering av antall konverteringer til å maksimere volumet av abonnementer du kan få til et gitt forbruk, eller du kan bruke mål-CPA til å skaffe deg abonnementer til en gitt kostnad per abonnement.

Slik optimaliserer du for abonnementer i videohandlingskampanjer

Kampanjekonfigurering

1. Konfigurer videohandlingskampanjen som du ellers ville ha gjort, ved å følge veiledningen i artikkelen Opprett videokampanjer.
  2. Når du skal velge et konverteringsmål i kampanjen, velger du Bruk kampanjespesifikke målinnstillinger og deretter «Engasjementer»-konverteringsmålet for YouTube-kanalabonnementer.
    1. Hvis engasjementsmålet bare omfatter «Abonnementer på YouTube-kanaler» som konverteringer, kan du klikke på Fortsett.
    2. Hvis engasjementsmålet også inkluderer andre konverteringer, kan du endre målet i kampanjeoppsettet ved å klikke på «YouTube er verten»-alternativet.
    3. Når kampanjen er riktig konfigurert, ser du at «Engasjementer (som YouTube er vert for)» vises under «Bruk kampanjespesifikke målinnstillinger» i «Mål»-delen.
  3. Fortsett å opprette kampanjen som ellers.
Merk: Sørg for at konverteringshandlingen for YouTube-kanalabonnementer er angitt som det primære optimaliseringsmålet for engasjementer.

Mål resultater

Når du skal sette deg inn i resultatene engasjementene dine fører til, er dette de mest relevante beregningene i Google Ads:

• Konverteringer: I dette tilfellet er en konvertering at en bruker klikker på eller ser på annonsen din og abonnerer på YouTube-kanalen din i løpet av attribusjonsperioden.
  • Opptjente avspillinger: Det måles opptjente avspillinger når en YouTube-bruker ser på påfølgende videoer i YouTube-kanalen din eller på videosidene dine etter å ha sett annonsen din. Det registreres nye opptjente avspillinger uansett om brukerne ser på den samme videoen eller andre videoer i kanalen.

Anbefalte fremgangsmåter

Påse at du følger disse anbefalte fremgangsmåtene for å sikre gode resultater når du implementerer abonnementer som engasjementsmålet i videohandlingskampanjer:

Velg budstrategien for maksimering av antall konverteringer de ti første dagene kampanjen kjøres. Etter ti dager kan du bytte til mål-CPA og angi ønsket kostnad per abonnement.
Sørg for at du bruker målgruppesegmenter som er relevante for kanalinnholdet.
Vis videoreklamer for å skaffe kanalen nye seere.
Bruk nettadressen til YouTube-kanalen eller YouTube-spillelisten som landingssiden i videohandlingskampanjen.

Vanlige spørsmål

Vis alle

Jeg ser konverteringshandlingen for abonnementer i Google Ads-kontoen min. Betyr det at kampanjer jeg kjører via kontoen, begynner å registrere konverteringer fra abonnementer som tegnes?

Nei. Konverteringer fra abonnementer blir bare generert i YouTube-kanalene knyttet sammen med kontoen. Her er noen andre viktige ting du bør huske:
  • Denne konverteringen kan bare brukes i videohandlingskampanjer.
  • Attribusjonsrapporter er ikke tilgjengelige.
  • Hvis flere YouTube-kanaler er knyttet sammen med den samme kontoen, blir abonnementskonverteringene fra hver kanal tilskrevet den aktuelle kontoen, og kampanjene kan optimalisere for abonnementer i alle de tilknyttede kanalene.

Blir videohandlingskampanjer som optimaliseres for abonnementer, vist på en annen måte?

• Videohandlingskampanjer som optimaliseres for abonnementer, kjøres akkurat som andre videohandlingskampanjer. De viktigste forskjellene er at videohandlingskampanjer som optimaliseres for abonnementer, verken vises hos Google-videopartnere eller til YouTube-seere som ikke er pålogget. Grunnen til dette er at påloggede YouTube-seere er de som har høyest sannsynlighet for å abonnere.
  • Annonser fra videohandlingskampanjer kan dessuten vises i visse optimaliserte annonseformater for å generere enda flere abonnementer. Knappen med den handlingsfremmende knappen kan for eksempel erstattes av en abonneringsknapp.

Fra hvilken dato blir dataene om konverteringer fra abonnementer fylt ut?

Data foreligger bare fra og med 14. september 2022 eller datoen da YouTube-kanalen og Google Ads-kontoen ble knyttet sammen.
Hva er forskjellen mellom abonnementskonverteringer og opptjente abonnenter?
  • Både abonnementskonverteringer og opptjente abonnenter sporer abonnementer tilskrevet videoannonser du viser i tilknyttede YouTube-kanaler. Men attribusjonslogikken er ulik, og kampanjen kan kun optimalisere for abonnementskonverteringer, ikke for opptjente abonnenter.
  • Opptjente abonnenter tilskrives visninger basert på en 7-dagers periode for visningskonverteringer, mens abonnementskonverteringer som standard bruker standardvinduet for konverteringer i videohandlingskampanjer: konverteringer fra klikk i løpet av 30 dager og konverteringer via avspilling med deltakelse fra de siste 3 dagene. I praktiske termer betyr dette ingen betydelig forskjell i antallet registrert i de to kolonnene.

Linker til relatert innhold