Over YouTube-engagements als conversies

U kunt nu bepaalde gebeurtenissen op YouTube, zoals iemand die zich op uw kanaal abonneert, bijhouden en optimaliseren als Google Ads-conversies. Als een Google Ads-account aan een YouTube-kanaal is gekoppeld, krijgt uw Google Ads-account een nieuwe conversieactie waarmee u YouTube-abonnementen kunt meten en optimaliseren. Vergroot met video-actiecampagnes (VAC) het publiek van uw YouTube-kanaal door de conversieactie YouTube-abonnementen te gebruiken als doel.

Voordat u begint

Voordat u een video-actiecampagne kunt instellen om abonnementen als conversies bij te houden, moet uw Google Ads-account zijn gekoppeld aan het YouTube-kanaal dat u promoot. Meer informatie over Producten koppelen: YouTube-kanalen en Google Ads-accounts koppelen

Opmerking: U kunt YouTube-abonnementen gebruiken als meetoptie of conversiedoel voor bieden in uw video-actiecampagne. Als u Abonnementen als secundaire statistiek gebruikt, staat deze bij de andere beschikbare meetstatistieken in de kolom Alle conversies. Als u Abonnementen als primaire optimalisatiestatistiek gebruikt, vindt u deze in de kolom Conversies.

Voordelen

Dankzij AI van Google kunnen advertenties worden weergegeven aan de gebruikers van wie het het meest waarschijnlijk is dat ze een conversie opleveren. Als u dus optimaliseert voor YouTube-abonnementen, kunt u advertenties weergeven aan de gebruikers van wie het het meest waarschijnlijk is dat ze zich abonneren op uw YouTube-kanaal.

• Vergeleken met TrueView-videoadvertenties, die worden uitgevoerd met een CPV-biedstrategie, is VAC mogelijk veel efficiënter voor vervolgengagement met uw video en kanaal.
  • Gebruik de biedstrategie op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' om het aantal abonnementen voor uw uitgaven te maximaliseren, of gebruik doel-CPA om abonnementen te verkrijgen tegen specifieke kosten per abonnement.

Voor abonnementen optimaliseren in uw video-actiecampagne

Campagne instellen

1. Stel uw VAC-campagne zoals normaal in. Volg hiervoor de instructies in Een videocampagne maken.
  2. Kies als u een conversiedoel voor de campagne selecteert de optie Campagnespecifieke doelinstellingen gebruiken en selecteer het conversiedoel Engagements voor YouTube-kanaalabonnementen.
    1. Als het engagementdoel alleen YouTube-kanaalabonnementen als conversies heeft, klikt u op Doorgaan.
    2. Als uw engagementdoel andere conversies heeft, bewerkt u het doel in de campagne-instellingen. Klik hiervoor op de optie Door YouTube gehost.
    3. Als u de campagne correct heeft ingesteld, vindt u in het gedeelte Doelen dat onder de optie Campagnespecifieke doelinstellingen gebruiken de optie Engagements (gehost door YouTube) wordt aangegeven.
  3. Maak de campagne zoals normaal af.
Opmerking: Zorg dat de conversieactie YouTube-kanaalabonnementen is ingesteld op Primair voor het doel Engagements.

Resultaten meten

Dit zijn de meest relevante statistieken in Google Ads voor de prestaties van uw engagements:

• Conversies: In dit geval vindt er een conversie plaats als een gebruiker uw advertentie bekijkt of erop klikt en zich binnen de attributieperiode op uw YouTube-kanaal abonneert.
  • Gegenereerde weergaven: Als een YouTube-kijker uw advertentie bekijkt en daarna nog meer video's bekijkt op uw YouTube-kanaal of kijkpagina's, zijn dit gegenereerde weergaven. Alle gegenereerde weergaven worden verzameld, ongeacht of de kijker dezelfde of een andere video op uw kanaal bekijkt.

Best practices

Volg deze best practices om alles te halen uit abonnementen als uw engagementdoel in video-actiecampagnes:

Selecteer de strategie voor bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' voor de eerste 10 dagen van de campagne. Na 10 dagen kunt u de instelling wijzigen in Doel-CPA en de gewenste kosten of het gewenste aantal abonnementen instellen.
Gebruik doelgroepsegmenten die relevant zijn voor de content van uw kanaal.
Gebruik videoadvertentiemateriaal om nieuwe kijkers voor uw kanaal aan te trekken.
Gebruik de URL van het YouTube-kanaal of de YouTube-playlist als de URL van de landingspagina van uw video-actiecampagne.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen

Ik zie de abonnementsconversieactie in mijn Google Ads-account. Betekent dit dat er abonnementsconversies worden toegewezen aan de campagnes die ik uitvoer op dit account?

Nee. Er worden alleen abonnementsconversies gegenereerd via YouTube-kanalen die aan het account zijn gekoppeld. Andere belangrijke punten:
  • Deze conversie kan alleen worden gebruikt met video-actiecampagnes.
  • Attributierapporten zijn niet beschikbaar.
  • Als er meerdere YouTube-kanalen aan hetzelfde account zijn gekoppeld, worden de abonnementsconversies van elk kanaal aan dat account toegeschreven. Campagnes kunnen op alle gekoppelde kanalen worden geoptimaliseerd voor abonnementen.

Zijn er verschillen in de manier waarop video-actiecampagnes die worden geoptimaliseerd voor abonnementen, worden weergegeven?

• VAC's die worden geoptimaliseerd voor abonnementen, werken op dezelfde manier als andere video-actiecampagnes. De belangrijkste verschillen zijn dat video-actiecampagnes die worden geoptimaliseerd voor abonnementen, niet worden weergegeven via Google-videopartners en niet worden weergegeven aan uitgelogde YouTube-kijkers. Dat komt omdat bij ingelogde YouTube-kijkers de kans het grootst is dat ze zich abonneren.
  • VAC-advertenties kunnen ook worden weergegeven met enkele optimalisaties voor de advertentie-indeling om meer abonnementen te genereren. De call-to-action-knop (CTA) wordt bijvoorbeeld vervangen door een abonneerknop.

Vanaf welke datum worden de gegevens voor abonnementsconversies ingevuld?

Gegevens zijn alleen beschikbaar vanaf 14 september 2022 of de datum waarop uw YouTube-kanaal werd gekoppeld aan uw Google Ads-account.
Wat is het verschil tussen abonnementsconversies en gegenereerde abonnees?
  • Zowel met abonnementsconversies als gegenereerde abonnees wordt bijgehouden hoeveel abonnementen via gekoppelde YouTube-kanalen aan uw videoadvertentie zijn toegeschreven. De attributielogica is wel anders. Ook kan de campagne alleen worden geoptimaliseerd voor abonnementsconversie, niet voor gegenereerde abonnees.
  • Bij gegenereerde abonnees wordt attributie op basis van view-through-conversies van 7 dagen gebruikt, terwijl abonnementsconversie de standaard conversieattributie voor videocampagnes gebruikt: doorklikconversies van 30 dagen en conversie na volledige weergave van 3 dagen. In de praktijk is er geen significant verschil in het aantal van de 2 kolommen.