YouTube-aktivoinnit konversioina

Nyt voit seurata tiettyjä YouTube-tapahtumia (esim. kanavatilauksia) Google Ads ‐konversioina ja optimoida niitä. Kun Google Ads ‐tili on linkitetty YouTube-kanavaan, tilille luodaan uusi konversiotapahtuma, jonka avulla voit mitata ja optimoida YouTube-tilauksia. Houkuttele YouTube-kanavallesi lisää yleisöä Aktivoivilla videokampanjoilla käyttämällä tavoitteena YouTube-tilaukset-konversiotapahtumaa.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin asetat Aktivoivan videokampanjan seuraamaan tilauksia konversioina, Google Ads ‐tilisi on oltava linkitetty mainostamaasi YouTube-kanavaan. Lue lisää artikkelista Tuotteen linkittäminen: YouTube-kanavien ja Google Ads ‑tilien linkittäminen.

Huom. Voit käyttää YouTube-tilauksia vain mittauksessa tai Aktivoivan videokampanjan konversiotavoitteena, josta tehdään hintatarjouksia. Jos käytät tilauksia toissijaisena mittarina, se näkyy Kaikki konversiot ‐sarakkeessa yhtenä käytettävissä olevista mittareista. Ensisijaisena optimointimittarina käytettäessä se löytyy Konversiot-sarakkeesta.

Hyödyt

Googlen tekoälyn ansiosta mainokset voivat näkyä todennäköisimmin konvertoituville käyttäjille. Optimoimalla kampanjasi YouTube-tilauksille voit kohdistaa mainoksia käyttäjille, jotka todennäköisesti tilaavat YouTube-kanavasi.

• Katselukertakohtaista hintatarjousstrategiaa käyttäviin TrueView-videomainoksiin verrattuna Aktivoiva videokampanja voi olla paljon tehokkaampi, kun haluat, että videon ja kanavan aktiivinen seuraaminen jatkuu.
  • Voit käyttää joko konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa saadaksesi mahdollisimman paljon tilauksia tietyllä budjetilla tai valita CPA-tavoitteen strategian saadaksesi tilauksia tietyllä tilauskohtaisella hinnalla.

Näin optimoit Aktivoivan videokampanjan tilauksille

Kampanja-asetukset

1. Luo Aktivoiva videokampanja tavalliseen tapaan seuraamalla näitä ohjeita.
  2. Kun asetat kampanjalle konversiotavoitetta, valitse Käytä kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia ja lisää YouTube-kanavatilausten tavoitteeksi Aktivoinnit.
    1. Jos Aktivoinnit-tavoite sisältää konversioina vain YouTube-kanavatilaukset, klikkaa Jatka.
    2. Jos Aktivoinnit-tavoite sisältää muita konversioita, muokkaa tavoitetta kampanja-asetuksista valitsemalla YouTuben hostaama ‑vaihtoehto.
    3. Kun asetukset ovat kunnossa, Tavoitteet-osion "Käytä kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia" ‑kohdassa lukee "Aktivoinnit (YouTuben hostaama)".
  3. Jatka kampanjan luomista tavalliseen tapaan.
Huom. Varmista, että YouTube-kanavatilauksen konversiotapahtumaksi on valittu Aktivoinnit-tavoitteen Ensisijaiset-optimointi.

Tulosten mittaaminen

Seuraavat Google Ads ‑mittarit sopivat parhaiten aktivointitulosten selvittämiseen:

• Konversiot: Konversio kirjataan, kun käyttäjä klikkaa tai katsoo mainostasi ja tilaa YouTube-kanavasi attribuutioajan sisällä.
  • Ansaitut katselukerrat: Ansaitut katselukerrat lasketaan, kun YouTube-käyttäjä mainoksesi nähtyään katsoo YouTube-kanavallasi tai katselusivuillasi näkyviä videoita. Ansaitut katselukerrat kertyvät riippumatta siitä, katsotaanko kanavallasi sama tai toinen video.

Parhaat käytännöt

Seuraa näitä parhaita käytäntöjä varmistaaksesi, että tilausten käyttöönotto Aktivoivien videokampanjoiden tavoitteeksi onnistuu:

Valitse kampanjan 10 ensimmäisen päivän ajaksi konversiomäärän maksimoiva hintatarjousstrategia. Sitten voit vaihtaa strategian CPA-tavoitteeksi ja asettaa haluamasi tilauskohtaisen hinnan.
Varmista, että yleisösegmentit ovat kanavan sisällön kannalta osuvia.
Käytä videomainosaineistoa, joka houkuttelee kanavalle uusia katsojia.
Valitse Aktivoivan videokampanjan laskeutumissivun URL-osoitteeksi YouTube-kanavan tai ‑soittolistan URL.

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki

Näen Google Ads ‑tililläni tilauskonversiotapahtuman. Tarkoittaako se, että tililläni oleville kampanjoille aletaan kirjata tilauskonversioita?

Ei. Tilauskonversiot syntyvät vain tiliin linkitetyistä YouTube-kanavista. Muista myös seuraavat asiat:
  • Tilauskonversiotapahtumaa voi käyttää vain Aktivoivissa videokampanjoissa.
  • Attribuutioraportteja ei ole saatavilla.
  • Jos samaan tiliin on linkitetty useita YouTube-kanavia, jokaisen kanavan tilauskonversiot kirjataan tulleeksi tältä tililtä ja kampanjat voidaan optimoida kaikkien linkitettyjen kanavien tilauksille.

Näkyvätkö tilauksille optimoidut Aktivoivat videokampanjat eri tavalla kuin muut Aktivoivat videokampanjat?

• Kaikki Aktivoivat videokampanjat näkyvät samalla tavalla. Suurimmat erot ovat siinä, että tilauksille optimoidut kampanjat eivät näy Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa eivätkä ulos kirjautuneille YouTuben katsojille. Tämä johtuu siitä, että sisään kirjautuneet YouTuben katsojat tilaavat kanavan todennäköisimmin.
  • Aktivoivan videokampanjan mainoksiin voidaan myös tehdä joitakin optimointeja tilausmäärän lisäämiseksi. Esimerkiksi toimintakehotuspainike voidaan korvata tilauspainikkeella.

Mistä päivästä lähtien tilauskonversiodataa on saatavilla?

Dataa on saatavilla 14.9.2022 lähtien tai siitä päivästä lähtien, kun YouTube-kanavasi on linkitetty Google Ads ‑tiliisi.
Mitä eroa on tilauskonversioilla ja ansaituilla tilaajilla?
  • Sekä tilauskonversiot että ansaitut tilaajat seuraavat tilauksia, jotka on kirjattu tulleiksi linkitettyjen YouTube-kanavien videomainoksista. Attribuutiologiikka on kuitenkin erilainen, ja kampanja voidaan optimoida vain tilauskonversiolle, ei ansaituille tilaajille.
  • Ansaittujen tilaajien kanssa käytetään view-through-konversioita, joilla on seitsemän päivän attribuutioikkuna. Tilauskonversioiden kanssa puolestaan käytetään oletuksena Aktivoivien videokampanjoiden vakioattribuutiota eli klikkauskonversioita (30 päivän ikkuna) ja jatkuneesta katselusta saatuja konversioita (kolmen päivän ikkuna). Käytännössä näiden kahden sarakkeen määrät eivät eroa merkittävästi.