Om översikt över taggtäckning

Använd översikten över taggtäckning för att se på vilka av webbplatsens sidor som Google-taggen har installerats. Du kommer åt översikten från avsnittet Google-taggar i både Google Ads och Google Analytics samt via Google Taggstyrning.

Fördelar

• möjlighet att se en total översikt över taggtäckningen för hela webbplatsen
  • möjlighet att modifiera webbplatsdefinitionen genom att ladda upp en lista med webbadresser och/eller välja sidor som ska ignoreras
  • möjlighet att snabbt se vilka sidor som saknar tagg
  • möjlighet att verifiera förbättringar av taggtäckningen
  • möjlighet att ladda ned en översikt av taggningsstatus på webbadressnivå

Så fungerar det

För att korrekt kunna mäta effektiviteten hos din webbplats och dina annonser bör du installera Google-taggen på alla webbplatsens sidor. Använd Google Tag Assistant för att testa om Google-taggen fungerar. Google Tag Assistant kan också identifiera otaggade sidor och lägga till dem som förslag i översikten över taggtäckning. I översikten över taggtäckning kan du se vilka sidor som har Google-taggen implementerad på rätt sätt. Översikten över taggtäckning kan rapportera om upp till 10 000 sidor.

Obs! Google-taggen avser gtag.js-kodavsnittet eller GTM-behållaren som är installerad på en sida och inte de enskilda taggar som ingår i en behållares konfiguration.

Så här hittar du översikten

För Google Ads och Google Analytics:

1. Öppna dina Google-taggskärmar.
  2. Öppna fliken Administratör.
  3. Klicka på Taggtäckning under Verktyg.

Anvisningar för Google Taggstyrning

1. Klicka på Administratör i Google Taggstyrning.
  2. Klicka på Taggtäckning i avsnittet Behållare.

Tolka översikten

Översikten över taggtäckning består av tabellen Sidinformation med kolumnerna Webbadress och Taggstatus.

I kolumnen Webbadress visas enskilda sidor från webbplatsen. (Observera att endast domänen och sökvägen visas, inte frågeparametrar.)

Kolumnen Taggstatus anger någon av följande statusar för webbadressen:

• Inte taggad: Sidor som aldrig har läst in Google-taggen
  • Ingen ny aktivitet: Sidor som inte har läst in Google-taggen under de senaste 30 dagarna, men som har läst in den tidigare
  • Taggad: Sidor som har läst in Google-taggen under de senaste 30 dagarna

Korten ovanför tabellen visar antalet sidor som ingår i översikten samt antalet sidor som saknar tagg, som inte har någon ny aktivitet och som har en tagg. Klicka på ett kort för att snabbt se alla webbadresser med respektive status.

Obs! För att taggstatusen ska kunna visas krävs tillräcklig trafikvolym för att signalera att sidan är taggad. Det kan ta upp till 24 timmar efter att taggen har lästs in innan statusen uppdateras för sidor som läggs till i översikten om du bara förlitar dig på aktuell trafik. Om du vill se en realtidsrapport startar du Tag Assistant och bläddrar till sidan i fråga.

Föreslagna sidor

På vissa rader visas etiketten Förslag under webbadressen. Föreslagna sidor är sidor som Google har identifierat och tagit med i tabellen Översikt över taggtäckning. Förslagen kanske inte omfattar alla sidor som har en Google-tagg. Du kan lägga till föreslagna sidor för att bekräfta att du godkänner att de ska ingå i översikten. Föreslagna sidor tas bort från översikten efter 60 dagars inaktivitet om du inte väljer att behålla dem eller lägga till dem individuellt. Om du behåller föreslagna sidor kan du senare bestämma dig för om de ska tas med i översikten eller inte. På så sätt tas de inte bort på grund av inaktivitet.

Godkänn att en föreslagen sida ska ingå i översikten genom att hålla muspekaren över sidans rad och klicka på Lägg till . Du kan också klicka på Ignorera (-) för att ignorera förslaget eller på taggikonen för att öppna sidan i Tag Assistant. Om du ignorerar en sida eller ett förslag utelämnas raden från taggöversikten.

Om du vill lägga till eller ignorera flera föreslagna sidor kan du markera kryssrutorna bredvid raderna du vill lägga till eller ignorera och sedan klicka på Lägg till eller Ignorera (-) högst upp i tabellen bredvid sökikonen.

Obs! Översikten över taggtäckning visar webbadresser för sidor där Google-taggen har identifierats. Uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII) kan av misstag finnas med i de här webbadresserna. Webbadresser får inte innehålla PII. Om det finns en risk att dina webbadresser innehåller uppgifter som kan kopplas till specifika individer måste du ta bort de uppgifterna från webbadresserna. Läs mer i Rekommenderade metoder för att undvika att skicka uppgifter som kan kopplas till en specifik individ.

Lägg till webbadresser

Om du upptäcker att översikten inte innehåller alla sidor från din webbplats kan du lägga till webbadresser.

Så här lägger du till webbadresser:

1. Klicka på ikonen för tillägg av webbadresser för att lägga till sidor i översikten.
  2. Välj Lägg till webbadresser eller Ladda upp en CSV-fil.
  3. Beroende på vad du valde i föregående steg gör du något av följande:
    1. Så här lägger du till webbadresser:
      1. Ange en lista över de webbadresser som du vill lägga till i översikten över taggtäckning. Avgränsa webbadresserna med radbrytning.
      2. Klicka på Lägg till.
    2. Så här laddar du upp en CSV-fil:
      1. Klicka på Välj en CSV-fil.
        • CSV-filen ska formateras som <URL>,<Included status>
          • example.com/2,no
          • example.com/3,yes
        • Du kan välja att ta med en rubrikrad.
        • Du kan även ladda ned den aktuella översikten över taggtäckning som en CSV-fil (se anvisningarna nedan) och göra ändringar i den.
        • Varje webbadress ska kodas i procent.
      2. Välj något av följande:
        • Skriv över: Ersätt alla webbadresser i den aktuella översikten över taggtäckning med innehållet i CSV-filen.
        • Sammanfoga: Lägg till nya webbadresser och uppdatera alla webbadresser som redan finns i översikten.
      3. Klicka på Ladda upp.

Det kan ta upp till 24 timmar innan statusen för sidor som du har lagt till i översikten uppdateras efter att de har läst in en tagg.

Ladda ned

Om du vill ladda ned hela översikten som en CSV-fil klickar du på nedladdningsikonen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.

Du kan redigera den nedladdade översikten och sedan ladda upp den nya CSV-filen för att lägga till webbadresser i översikten. (Se föregående avsnitt)

Filtrera

Klicka på filterikonen Filter för att filtrera efter sidans status. Du kan välja mellan följande:

• Visa alla
  • Inkluderad
    • Förslag
    • Tillagd av dig
  • Ignorerad

Sök

Med sökfunktionen kan du söka efter en eller flera webbadresser i webbadresskatalogen. Den körs efter att eventuella filter har tillämpats.